"AVE " ASTA VREAU EU!", proiect derulat de ITM Prahova in Valenii de Munte

11 Sep 2019 08:20
"AVE " ASTA VREAU EU!", proiect derulat de ITM Prahova in Valenii de Munte
Comunicat de presa ITM Ph:
Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova desfășoară acțiunea "Program educațional privind prevenirea în mediul lucrativ și consilierea profesională timpurie a elevilor din ciclul gimnazial" " Proiect AVE -"Asta Vreau Eu !", conform Programului cadru de acțiuni al INSPECȚIEI MUNCII, în perioada aprile - decembrie 2019.
"AVE " ASTA VREAU EU!" este un proiect educațional derulat la nivel național, susținut de
către Inspecția Muncii prin inspectoratele teritoriale de muncă în parteneriat cu inspectoratele școlare județene și diferiți agenți economici, care vizează în principal, educarea și orientarea în carieră a elevilor în ce privește securitatea și sănătatea în muncă.
La nivelul județului, Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova s-a implicat în derularea proiectului împreună cu Liceul Tehnologic Agromontan "Romeo Constantinescu" Vălenii de Munte și Școala Generală "ing. Gheorghe Pănculescu" din aceeași localitate, alături de mai mulți agenți economici zonali.
Proiectul "AVE" se adresează elevilor înscriși în ciclul gimnazial cu vârsta între 11 și 15 ani și a pornit de la convingerea că nu este prematur să se prezinte elevilor conceptele de bază care, pentru adulți, sunt reunite sub denumirea generică de securitate și sănătate în muncă.
Dacă elevii parcurg un proces de învățare timpurie despre securitate și sănătate în muncă,
acestea vor deveni o parte integrantă, firească a modului în care vor reacționa la contactul cu pericolele, iar această atitudine pozitivă îi va însoți pe tot parcursul vieții profesionale, conform sloganului "Cine începe de mic este mereu în siguranță !".

COMENTARII

64x64

Gabi

Bravo, felicitari. Nu doar controale cu amenzi, ci si actiuni de indrumare, informare consiliere si educatie.
64x64

Claudia Teju

Frumos și interesant acest proiect! Este bine ca elevii să fie sprijiniți și îndrumați de specialiști să- și aleagă o meserie , dar și să cunoască regulile de securitate în muncă . Succes!
64x64

Gabi

Frumos, felicitari ! E o alta fata a ITM-ului Prefer consiliere, educatie si indrumare decat controale. Bravo!
64x64

Gabi

Frumos, felicitari ! E o alta fata a ITM-ului Prefer consiliere, educatie si indrumare decat controale. Bravo!

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677