„AVE – ASTA VREAU EU!”, proiect derulat de ITM Prahova in Valenii de Munte

11 Sep 2019 08:20
„AVE – ASTA VREAU EU!”, proiect derulat de ITM Prahova in Valenii de Munte
Comunicat de presa ITM Ph:
Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova desfăşoară acţiunea „Program educaţional privind prevenirea în mediul lucrativ şi consilierea profesională timpurie a elevilor din ciclul gimnazial” – Proiect AVE -“Asta Vreau Eu !”, conform Programului cadru de acţiuni al INSPECŢIEI MUNCII, în perioada aprile - decembrie 2019.
„AVE – ASTA VREAU EU!” este un proiect educaţional derulat la nivel naţional, susţinut de
către Inspecţia Muncii prin inspectoratele teritoriale de muncă în parteneriat cu inspectoratele şcolare judeţene şi diferiţi agenţi economici, care vizează în principal, educarea şi orientarea în carieră a elevilor în ce privește securitatea şi sănătatea în muncă.
La nivelul judeţului, Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova s-a implicat în derularea proiectului împreună cu Liceul Tehnologic Agromontan „Romeo Constantinescu” Vălenii de Munte şi Şcoala Generală „ing. Gheorghe Pănculescu” din aceeaşi localitate, alături de mai mulţi agenţi economici zonali.
Proiectul “AVE” se adresează elevilor înscrişi în ciclul gimnazial cu vârsta între 11 şi 15 ani şi a pornit de la convingerea că nu este prematur să se prezinte elevilor conceptele de bază care, pentru adulţi, sunt reunite sub denumirea generică de securitate şi sănătate în muncă.
Dacă elevii parcurg un proces de învăţare timpurie despre securitate şi sănătate în muncă,
acestea vor deveni o parte integrantă, firească a modului în care vor reacţiona la contactul cu pericolele, iar această atitudine pozitivă îi va însoţi pe tot parcursul vieţii profesionale, conform sloganului „Cine începe de mic este mereu în siguranţă !”.

COMENTARII

64x64

Gabi

Bravo, felicitari. Nu doar controale cu amenzi, ci si actiuni de indrumare, informare consiliere si educatie.
64x64

Claudia Teju

Frumos și interesant acest proiect! Este bine ca elevii să fie sprijiniți și îndrumați de specialiști să- și aleagă o meserie , dar și să cunoască regulile de securitate în muncă . Succes!
64x64

Gabi

Frumos, felicitari ! E o alta fata a ITM-ului Prefer consiliere, educatie si indrumare decat controale. Bravo!
64x64

Gabi

Frumos, felicitari ! E o alta fata a ITM-ului Prefer consiliere, educatie si indrumare decat controale. Bravo!

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Cat costă la aceasta gradinita pentru un copil ?
Nu mi se pare că ar fi o activitate prea intensă,, ultima oară când am ajuns acolo, acum trei luni,arata cam la fel!
Buna ziua.Doresc sa beneficieze de aceasta oportunitate elevi ai scolii gimnaziale,sat Marginenii de Jos-Prahova,deoarece multi copii din acest sat provin din familii nevoiase,sunt de etnie roma si nu isi pot permite( unii) sa mearga in nicio excursie.Sunt dornici sa cunoasca locuri si lucruri noi,dar,din pacate nu isi pot permite! Multumim!
Doresc sa vizitez muzeul iluziilor, împreună cu soțul și cei doi copii.
Școala primară Moara Domnească ,vreau sa castige
Curs valutar
EUR Euro 4.7556 0.0006
USD Dolarul SUA 4.2732 0.0013
GBP Lira sterlina 5.5125 -0.0153
CHF Francul elvetian 4.3243 0.0241
XAU Gramul de aur 204.4044 0.4637