„BALUL Filarmonicii” aduce o primă audiție absolută: „Polifonii Ploieștene”

17 Dec 2017 10:20
„BALUL Filarmonicii” aduce o primă audiție absolută: „Polifonii Ploieștene”
În cadrul Concertului Extraordinar ce face parte din cel mai important eveniment al Stagiunii Aniversare cu numărul 65, „Balul Filarmonicii”, invitații vor avea onoarea de a asculta, în primă audiție absolută, „Polifonii Ploieștene”, o lucrare scrisă special de către tânărul compozitor ploieștean, Vlad Hîrlav Maistorovici, pentru această ocazie.
„Este o mare bucurie să fii invitat să compui o lucrare cu ocazia aniversării unei instituții de cultură, iar emoțiile sunt foarte intense când e vorba de orașul natal și filarmonica din Ploiești! Invitația este cu atât mai onorantă având în vedere că orașul nostru și orchestra sa l-au inspirat pe unul dintre cei mai mari compozitori români, acum o jumătate de secol, să compună „Simfonia Ploieșteană”. În această capodoperă Paul Constantinescu surprinde în stilul său neoclasic spiritul Ploieștiului istoric, parfumul primei jumătăți a secolului XX. În secolul XXI, muzica lui ne ajută să redescoperim în noi acest spirit” a declarat Vlad Hîrlav Maistorovici, care a vorbit și despre ceea ce l-a inspirat când a scris „Polifoniile Ploieștene”.
„Ca un compozitor milenial, am încercat să mă inspir din Ploieștiul în care am crescut, iar Filarmonica, alături de Colegiul de Artă, au fost locurile în care am fost inițiat în muzica clasică și expus la folclorul urban și la jazz. Astfel am compus „Polifonii Ploieștene”, o scurtă piesă a cărei titlu denotă atât structura piesei cât și conceptul: o sinteză a muzicii clasice cu folclorul urban și jazz-ul într-o formă de fugă simfonică. Toate cele trei ingrediente sunt prezente încă din primele măsuri, în tema fugii, cântată la vioară de concertmaestru. Tema se amplifică foarte repede și este dezvoltată în întreg ansamblul, care include aproape toate instrumentele orchestrei simfonice moderne, inclusiv un țambal! Spre finalul piesei orchestra simfonică face loc trio-ului de jazz, care intervine cu o cadență improvizată pe tema fugii.”
Așadar, în deschiderea Concertului Vocal - Simfonic de Duminică, 17 decembrie, din cadrul „Balului Filarmonicii”, ce va avea loc în „Sala Coloanelor” din Palatul Culturii, veți avea parte de o premieră absolută, o îmbinare a „muzicii clasice cu folclorul urban și jazz-ul într-o formă de fugă simfonică” sau, altfel spus, „Polifonii Ploieștene” de Vlad Hîrlav Maistorovici.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8743 -0.0004
USD Dolarul SUA 4.1768 0.0180
GBP Lira sterlina 5.4111 0.0095
CHF Francul elvetian 4.5595 -0.0046
XAU Gramul de aur 251.6793 0.4237