Biblioteca Județeana «Nicolae Iorga» aniverseaza 97 de ani de existență

20 Mar 2018 12:33
Biblioteca Județeana «Nicolae Iorga» aniverseaza 97 de ani de existență
Între 20 și 22 martie 2018, în sediul din str. Călin Cătălin nr. 1, din Ploiești (Palatul Culturii) al bibliotecii, are loc o suită de manifestări culturale – „Zilele Bibliotecii Județene «Nicolae Iorga»” – dedicată împlinirii a 97 de ani de existență a instituției.
Ciclul de evenimente se va desfășura sub genericul „România 100 – sărbătorim împreună”
Anul 1918 reprezintă actul de voinţă a românilor de a trăi în cuprinsul unuia şi aceluiaşi stat – România. 2018 este un an important pentru România care marchează 100 de ani de la Marea Unire. Centenarul este un recurs la memorie, la rememorarea faptelor înaintașilor și o cuvenită reverență față de jertfele lor de pe câmpurile de luptă.
Activități desfășurate în cadrul Programului ”România 100”.
20 martie 2018
ora 13:30
Palatul Culturii, Sala „Marea Unire”
Lansarea volumului „Prizonieri de război români în Uniunea Sovietică. Documente 1941–1956”
Editori : Laurenţiu Constantiniu, Ilie Schipor şi Vitalie Văratic (coordonator) – ed. Monitorul Oficial, București
Prezintă:
conf.univ. Vitalie Văratic (Institutul național pentru studiul totalitarismului al Academiei Române)
conf.univ. Gavriil Preda (Universitatea București)
ora 17:00
Biblioteca Județeană, Sala de lectură „Nichita Stănescu”
Lansarea volumelor „Mihai Viteazul”, „Mircea Cel Bătrîn” și „Regina Maria” de Cristian Moșneanu (ed. Librex, colecția „Centenarul Marii Uniri”)
Prezintă:
Cristian Moșneanu

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8730 -0.0007
USD Dolarul SUA 4.1185 0.0050
GBP Lira sterlina 5.3917 0.0212
CHF Francul elvetian 4.5396 -0.0091
XAU Gramul de aur 253.9661 0.3176