Bilanț de activitate al Jandarmeriei Prahova în sezonul estival 2017 (VIDEO)

03 Oct 2017 17:22
Bilanț de activitate al Jandarmeriei Prahova în sezonul estival 2017 (VIDEO)
Misiuni/activităţi desfăşurate în perioada sezonului estival
1. Asigurarea ordinii publice
Acţiunile întreprinse pe linia asigurării măsurilor de ordine publică pe timpul adunărilor cu public numeros au avut ca scop respectarea legalităţii, protecţia participanţilor, prevenirea şi descurajarea unor acţiuni care vizează tulburări sociale sau manifestări de violenţă.
Însumat, în perioada sezonului estival, pentru asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă publică pe timpul manifestărilor sportive, religioase și cultural-artistice a fost folosit un efectiv de 2.904 jandarmi.
În perioada supusă analizei, I.J.J. Prahova a executat un număr de 244 misiuni de asigurare a ordinii publice, după cum urmează:
 88 manifestări cultural – artistice;
 27 manifestări sportive
 7 manifestări promoționale;
 9 vizite oficiale ale unor demnitari români sau străini;
 12 manifestări comemorative;
 alte acțiuni - 101.
Referitor la numărul participanților la aceste manifestări, se constată o ușoară creștere comparativ cu perioada similară a anului 2016, fiind înregistrată o medie 2.000 de participanți fața de 1.600 în anul 2016.

2. Menținerea ordinii publice în zona urbană și montană
În sezonul estival, au fost constituite 4245 patrule mixte sau patrule de jandarmi, fiind folosiți, însumat, 6.889 de jandarmi.
Cei 1.600 de jandarmi din cadrul structurilor montane care au acționat, însumat, în toată această perioadă, au desfășurat acţiuni preventive pe traseele aferente stațiunilor turistice de pe Valea Prahovei și Valea Teleajenului.
Atenția și efortul celor 753 de patrule de jandarmi s-a concentrat pe îndrumarea, informarea şi acordarea de asistenţă turiştilor sau persoanelor aflate în dificultate pentru evitarea producerii accidentelor în zona montană.
Astfel, jandarmii montani au fost solicitați de turiști, în 10 cazuri, pentru acordarea sprijinului de specialitate ocazie cu care au fost salvate 23 de persoane aflate în dificultate pe traseele montane.
De asemenea, personalul structurilor montane și al structurilor de ordine publică a intervenit în 69 de cazuri sesizate de cetățeni pentru îndepărtarea animalelor sălbatice pe raza stațiunilor montante sau în alte zone rurale.
O altă activitate avută în atenție în această perioadă a fost acea de a preveni încălcările legislației în zonele de afluenţă publică consacrată, în care se desfăşoară activităţi de picnic. În acest sens am desfășurat 6 acţiuni cu scop preventiv-informativ.

3. Acțiuni punctuale
În perioada sezonului estival am acționat pentru diminuarea fenomenului sustragerilor de material lemnos organizând și desfășurând 22 de acțiuni punctuale în mediile în care s-au semnalat frecvent tăieri ilegale.
Pe timpul acestor acțiuni a fost constatată o infracțiune și 45 de fapte contravenționale pentru care s-au aplicat amenzi în valoare de 79.000 lei.

I.4. Acțiuni în colaborare cu alte instituții
În baza planurilor de cooperare şi a protocoalelor de colaborare încheiate, în perioada menționată, pentru reducerea infracţionalităţii stradale Inspectoratul de Jandarmi Județean Prahova cu structurile de ordine publică a executat 165 misiuni în colaborare cu Poliția, Direcția Silvică Prahova, I.T.M. Prahova, Agenția pentru Pescuit și Acvacultură, Parcul Natural Bucegi, Salvamont, fiind folosiți însumat, 579 de jandarmi.

II. Rezultate obținute cu ocazia executării misiunilor
Pe timpul exercitării atribuţiilor jandarmii au întocmit acte de sesizare pentru un număr de 45 fapte susceptibile a fi infracţiuni, săvârşite de către 49 de autori. În ceea ce priveşte infracţiunile constatate pe timpul misiunilor executate în sistem integrat au fost constatate un număr de 65 fapte penale, săvârşite de 69 autori.
Totodată, în perioada de referință, jandarmii au constatat şi sancţionat 3.959 fapte cu caracter contravenţional, aplicând amenzi contravenţionale în valoare de 992.965 lei.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Sunteti penibili cu recomandarile voastre de rute alternative, si mai dificile si mai periculoase decat ruta directa.Inca trebuie sa fim multumiti ca nu suntem trimisi sa facem ocolul prin Bulgaria, Serbia si apoi prin Timisoara. ca dupa 3-4 zile ajungeti insfarsit la destinatie.
Gheorghe Tutuianu In carantina este greu de suportat ca toata populatia sa fie inchisa in casa . Exceptie sunt cei care au serviciu , inclusiv in alte localitati, patronii comerciantii, politistii etc care pot circula cu conditia sa scrie o declaratie personala. Dar carantina in aceste conditii este o solutie incompleta daca nu se iau si alte masuri.. Vreau sa spun ca dupa parerea mea in situatia unei localitati in carantina, adica izolata de restul lumii, ar trebui procedat imediat la testarea . cu teste rapide a intregii populatii a localitatii. Cei pozitivi ar trebui carantinati iar cei negativi ar trebui sa lucreze in conditii normale. In acest fel dupa iesirea din carantina visusul in acea localitate ar fi eradicat iar pe durata carantinei activitatea economica ar fi aproape normala . Adaug ca cei care nu vor sa fie testati, nu trebuie obligati sa faca testul ci ar trebui sa intre in carantina obligatorie. Deasemeni, cei care intra sau ies din localitate ar trebui sa nu fie admisi la intrare/iesire daca nu prezinta testul negativ. Asa-i?
Hai lasa ca aveti turisti in fiecare week ..dn 1 full pe week Se vaita patronii saracutii care dadeau salarii mizere si n ore munca ..sa lucrati voi cu neamurile voastre in horeca Si acuma la fel tot pe angajat trageti parleala ..fara bonuri le luati din salariu etc Si va mai mirati ca nu gasiti personal
Foarte frumos, un gest demn de urmat si de localitatile din Rep. Moldova. Bravo d-le Primar!
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Curs valutar
EUR Euro 4.8725 -0.0011
USD Dolarul SUA 4.0024 -0.0202
GBP Lira sterlina 5.3819 -0.0149
CHF Francul elvetian 4.4931 -0.0097
XAU Gramul de aur 236.6932 -1.2638