Bilanț de activitate al Jandarmeriei Prahova în sezonul estival 2017 (VIDEO)

03 Oct 2017 17:22
Bilanț de activitate al Jandarmeriei Prahova în sezonul estival 2017 (VIDEO)
Misiuni/activități desfășurate în perioada sezonului estival
1. Asigurarea ordinii publice
Acțiunile întreprinse pe linia asigurării măsurilor de ordine publică pe timpul adunărilor cu public numeros au avut ca scop respectarea legalității, protecția participanților, prevenirea și descurajarea unor acțiuni care vizează tulburări sociale sau manifestări de violență.
Însumat, în perioada sezonului estival, pentru asigurarea măsurilor de ordine și siguranță publică pe timpul manifestărilor sportive, religioase și cultural-artistice a fost folosit un efectiv de 2.904 jandarmi.
În perioada supusă analizei, I.J.J. Prahova a executat un număr de 244 misiuni de asigurare a ordinii publice, după cum urmează:
 88 manifestări cultural " artistice;
 27 manifestări sportive
 7 manifestări promoționale;
 9 vizite oficiale ale unor demnitari români sau străini;
 12 manifestări comemorative;
 alte acțiuni - 101.
Referitor la numărul participanților la aceste manifestări, se constată o ușoară creștere comparativ cu perioada similară a anului 2016, fiind înregistrată o medie 2.000 de participanți fața de 1.600 în anul 2016.

2. Menținerea ordinii publice în zona urbană și montană
În sezonul estival, au fost constituite 4245 patrule mixte sau patrule de jandarmi, fiind folosiți, însumat, 6.889 de jandarmi.
Cei 1.600 de jandarmi din cadrul structurilor montane care au acționat, însumat, în toată această perioadă, au desfășurat acțiuni preventive pe traseele aferente stațiunilor turistice de pe Valea Prahovei și Valea Teleajenului.
Atenția și efortul celor 753 de patrule de jandarmi s-a concentrat pe îndrumarea, informarea și acordarea de asistență turiștilor sau persoanelor aflate în dificultate pentru evitarea producerii accidentelor în zona montană.
Astfel, jandarmii montani au fost solicitați de turiști, în 10 cazuri, pentru acordarea sprijinului de specialitate ocazie cu care au fost salvate 23 de persoane aflate în dificultate pe traseele montane.
De asemenea, personalul structurilor montane și al structurilor de ordine publică a intervenit în 69 de cazuri sesizate de cetățeni pentru îndepărtarea animalelor sălbatice pe raza stațiunilor montante sau în alte zone rurale.
O altă activitate avută în atenție în această perioadă a fost acea de a preveni încălcările legislației în zonele de afluență publică consacrată, în care se desfășoară activități de picnic. În acest sens am desfășurat 6 acțiuni cu scop preventiv-informativ.

3. Acțiuni punctuale
În perioada sezonului estival am acționat pentru diminuarea fenomenului sustragerilor de material lemnos organizând și desfășurând 22 de acțiuni punctuale în mediile în care s-au semnalat frecvent tăieri ilegale.
Pe timpul acestor acțiuni a fost constatată o infracțiune și 45 de fapte contravenționale pentru care s-au aplicat amenzi în valoare de 79.000 lei.

I.4. Acțiuni în colaborare cu alte instituții
În baza planurilor de cooperare și a protocoalelor de colaborare încheiate, în perioada menționată, pentru reducerea infracționalității stradale Inspectoratul de Jandarmi Județean Prahova cu structurile de ordine publică a executat 165 misiuni în colaborare cu Poliția, Direcția Silvică Prahova, I.T.M. Prahova, Agenția pentru Pescuit și Acvacultură, Parcul Natural Bucegi, Salvamont, fiind folosiți însumat, 579 de jandarmi.

II. Rezultate obținute cu ocazia executării misiunilor
Pe timpul exercitării atribuțiilor jandarmii au întocmit acte de sesizare pentru un număr de 45 fapte susceptibile a fi infracțiuni, săvârșite de către 49 de autori. În ceea ce privește infracțiunile constatate pe timpul misiunilor executate în sistem integrat au fost constatate un număr de 65 fapte penale, săvârșite de 69 autori.
Totodată, în perioada de referință, jandarmii au constatat și sancționat 3.959 fapte cu caracter contravențional, aplicând amenzi contravenționale în valoare de 992.965 lei.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Domnilor si Doamnelor Senatori si Deputati va rog sa nu votati certificatul verde. Cercetati mai multe surse, si convingetiva ca nu vaccinarea este rezolvarea imunizarii contra acestui virus Covid-19. Raspundeti la urmatoareale intrebarii: De ce tarile care sau vaccinat in proportie de 80 % pina la 100% au foarte multe cazuri de imboplbaviri cu Covid? S-a eradicat gripa din lume cu vaccinurile? Credeti ca nepoti si copii dumneavoastra sau dumneavoastra insiva veti scapa de certificatul verde cind nu veti mai avea aceste functii. Uitativa in historie si vedeti ca nici un tradator nu fost lasat in viata cind nu a mai fost de folos. Ma rog la bunul Dumnezeu sa va dea gindul cel bun si sa nu votati certificatul verde si sa renuntati la vaccinarea obigatorie! Cu stima, Jan Enuta
Nu mai pot cu milițienii. Prindeți bă hoții și criminalii nu moșii și babele cu masca sub nas.
multumim frumos ! sper , cat traiesc, sa le pot plati munca. foarte frumos, multumesc si in numele celor ce nu pot scrie !!!
Fiți buni români și nu votați pașaportul Verde noi suntem alături de dumneavoastră fiți și dumneavoastră alaturi de noi
Foarte bine Doamne ajută Poate o să reușiți și cu gazele bine ar fi
Curs valutar
EUR Euro 4.9490 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.3853 -0.0016
GBP Lira sterlina 5.8544 0.0137
CHF Francul elvetian 4.7366 -0.0032
XAU Gramul de aur 253.3079 -1.8167