Bilanț weekend Poliția Rutieră Prahova: 12 permise reținute, 4 persoane care s-au urcat la volan sub influența alcoolului depistate, 5 dosare penale pentru autorizații de circulație provizorii expirate și sute de amenzi

07 Aug 2017 17:37
Bilanț weekend Poliția Rutieră Prahova: 12 permise reținute,  4 persoane care s-au urcat la volan sub influența alcoolului depistate, 5 dosare penale pentru autorizații de circulație provizorii expirate și sute de amenzi

În perioada 4-6 august a.c., polițiști ai Serviciului Rutier au acționat pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente, în special pentru identificarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză și a celor care conduc autovehicule sub influența băuturilor alcoolice, precum și a abaterilor săvârșite de pietoni și bicicliști.
Astfel, au fost aplicate 170 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 45.645 lei, iar ca măsuri complementare au fost reținute 12 permise de conducere.

Exemplu:
Duminică, 5 august, în timp ce acționau pe DN 1A, polițiștii rutieri au observat un motociclist care a depășit, neregulamentar, o coloană de vehicule. Pentru că acesta nu s-a conformat semnalului de oprire, echipajul rutier a pornit în urmărirea lui, cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune.
Polițiștii au reușit să îl blocheze în coloana de vehicule, determinându-l să părăsească partea carosabilă, moment în care nu motocicleta nu și-a mai putut continua deplasarea.
Motociclistul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1160 lei, fiindu-i reținut permisul de conducere pentru o perioadă de 60 de zile.


Polițiști din mai multe subunități teritoriale din județ au depistat, în acest weekend 5 conducători auto, prahoveni, cu vârste cuprinse între 29 și 53 de ani, care conduceau pe drumurile publice autovehicule care aveau montate plâcuțe de înmatriculare cu numere provizorii.
În urma verificărilor, s-a stabilit că autorizațiile provizorii de circulație erau expirate, în fiecare dintre aceste situații fiind întocmite dosare penale pentru conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

În cursul zilei de sâmbătă, 5 august, polițiștii au depistat 3 conducători auto, cu toții prahoveni, care se deplasau pe drumurile publice, deși se aflau sub influența alcoolului. Fiind testați cu aparatul etilotest, au fost relevate concentrații cuprinse între 0,44 și 0,60 mg alcool pur în litrul de aer expirat.
Nedoritul record ala acestui weekend aparține însă unui bărbat de 30 de ani, din comuna Lapoș, care a fost depistat duminică de către polițiști din cadrul Secției Rurale nr. 1 Apostolache, conducând cu o îmbibație alcoolică de 0,97 mg/l.
În fiecare dintre aceste cazuri, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului, toate persoanele în cauză fiind transportate la spital pentru recoltarea de probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Principalele activități desfășurate de către efectivele Inspectoratului Județean de Poliție Prahova în perioada 4-6 august a.c.:

 Efectivele de poliție rutieră din Prahova au organizat și desfășurat șapte acțiuni având ca scop prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente. Astfel, au fost verificați cu aparatul etilotest 387 de conducători auto și au fost controlate 134 de autovehicule destinate transportului de persoane și mărfuri. Având în vedere neregulile depistate, polițiștii rutieri au constatat nouă infracțiuni și 449 de contravenţii, sancționând astfel diferite abateri de la legislaţia rutieră (141 pentru viteză excesivă; 44 pentru abateri ale pietonilor; 44 pentru neutilizarea centurii de siguranță etc.). Totodată, ca măsuri complementare, au fost reţinute 35 permise de conducere şi au fost retrase zece certificate de înmatriculare auto.

 De asemenea, dispozitivul de siguranță publică a acționat pe raza întregului județ în vederea menținerii unui climat de normalitate civică. În urma activităților de patrulare în mediul urban, agenții de siguranță publică au constatat 12 infracțiuni (nouă în flagrant) și 272 de contravenții (dintre care: 130 pentru diferite încălcări ale prevederilor Legii nr. 61/1991, 108 la O.U.G. nr. 195/2002, nouă la Legea nr. 12/1990 rep. etc.), în valoare totală de 78.170 lei. Totodată, agenții de siguranță publică au verificat 431 de autovehicule și au legitimat 1.157 de persoane.

 În aceeași perioadă, în mediul rural au fost sesizate 39 de infracțiuni și constatate 274 de contravenții (dintre care 125 la Legea nr. 61/1991 și 122 la O.U.G. nr. 195/2002). De asemenea, au fost legitimate 1.524 de persoane și au fost controlate 935 de autovehicule (136 testări alcoolscop).


COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8741 0.0010
USD Dolarul SUA 4.1264 0.0040
GBP Lira sterlina 5.3742 -0.0146
CHF Francul elvetian 4.5376 -0.0097
XAU Gramul de aur 252.0199 -0.3063