Bogdan Toader: Am identificat soluțiile pentru asigurarea gratuității transportului elevilor care fac naveta

15 Sep 2020 15:04
Bogdan Toader: Am identificat soluțiile pentru asigurarea gratuității transportului elevilor care fac naveta
La comanda PSD Filiala Prahova/CUI MF: 21200019/
Bogdan Toader, șeful administrației județene și candidat al Alianței pentru Prahova pentru un nou mandat de președinte al Consiliului Județean Prahova, a dat o veste bună, astăzi, tuturor elevilor care fac naveta de la domiciliu către unitatea de învățământ. Bogdan Toader a anunțat că au fost identificate soluțiile pentru ca transportul să fie gratuit pentru elevii care domiciliază în altă localitate decât aceea în care se află școala sau liceul în care studiază, pe raza județului Prahova.
"Elevii din Prahova vor avea gratuitate pe toate traseele care fac legătura între localitatea lor de domiciliu și cea în care se află unitatea de învățământ, pe durata cursurilor. Finanțarea va fi asigurată în proporție de 50% de Consiliul Județean Prahova și 50% de către Inspectoratului Școlar județean.
Începând de astăzi, operatorii de transport vor elibera elevilor abonamente, pe baza adeverințelor pe care aceștia le primesc de la unitățile de învățământ. Decizia, adoptată în cadrul întâlnirii de astăzi, este rezultatul unei serii de discuții și analize inițiate de Consiliul Județean Prahova cu reprezentanții operatorilor de transport intrajudețean și Inspectoratul Școlar Prahova.
A fost stabilit astfel modul în care se va face decontarea serviciilor prestate de operatori pentru a asigura gratuitatea transportului elevilor, precum și un set de propuneri de îmbunătățire a normelor metodologice propuse de Guvern, pe care le vom transmite ministerelor suport.
Atât eu, în calitate de președinte al Consiliului Județean Prahova, cât și Asociația Patronală a Transportatorilor Rutieri "Muntenia Trans" vom face demersuri către Ministerul Transporturilor și Ministerul Educației pentru îmbunătățirea metodologiei de decontare, dar și pentru asigurarea fondurilor necesare promise Consiliilor județene!", a anunțat Bogdan Toader.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
super super
Nu cred ca un parastas poate fi inclus la o masa festiva: as intreba eu : cum mai poate fi rrspectata durerea unei fa.ilii care abea probabil s-a condus un membru drag pe ultimul drum : ca doar nu se punea problema de veselie si cine stie ce zgomote si domnii politisti au mers la vanat de amenzi: oare familia aia nu chieltuise destul cu necazul lor?? Roata se invarte domnilor!! Paste fericit!??
Felicitări, cu seriozitate și perseverență, mereu se va ridica valoarea liceului, a cadrelor didactice și a absolvenților lui !
Sunt una din multele chimiste care su avut o ca idol. I am fost vecina si prietena de peste 30 ani. Cu toate ca nu am fost eleva domniei sale ne a unit in aceasta prietrnie pasiunea pentru chimie. Un specialist in a preda chimia tinerlor intr un mod original care te făcea sa iubesti aceasta materie. Lucra pentru editarea manualelor cu pasiune si dedicare cum nu am intalnit in lunga mea activitate de project manager in proiectarea instalatiilor din rafinarii. A fost un om de o moralitate desavarsita. profesorul Olga Petrescu = profesorul Nenitescu, pentru noi chimistii. Stimata Doamna si prietena Olga imi vei lipsi. Dumnezeu sa te aibă in paza. Sa ajungi cu liniste in lumea vesniciei.
Doamna profesoară Olga Petrescu a fost sufletui întâlnirii noastre de 45 de ani de la terminarea liceului.Imi exprim regretul pentru pierderea pe care am suferit-o noi toți elevii Colegiului Național I.L.Caragiale din Ploiesti Dumnezeu s-o odihnească în pace.
Curs valutar
EUR Euro 4.9268 0.0012
USD Dolarul SUA 4.0326 -0.0201
GBP Lira sterlina 5.7268 0.0133
CHF Francul elvetian 4.4926 -0.0059
XAU Gramul de aur 242.2201 1.3219