Bonificațiile, evidențiate în noul formular al Declarației Unice

07 Jun 2020 09:14
Măsurile legislative din domeniul fiscal, implementate de Ministerul Finanțelor Publice și Agenția Națională de Administrare Fiscală pentru a reduce impactul pandemiei COVID-19 asupra economiei și vieții românilor, au determinat modificarea formularului "Declarației unice privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice", al cărei termen de depunere s-a prelungit până la 30 iunie 2020.
​Dacã declarația unicã privind venitul realizat în anul 2019 se depune până la 30 iunie 2020, inclusiv, se acordă următoarele bonificații:
​- pentru plata impozitului pe venit, a contribuției de asigurări sociale și a contribuției de asigurări sociale de sănătate, reprezentând obligații fiscale anuale pentru anul 2019, se acordă o bonificație de 5% din aceste sume, dacă toate aceste obligații fiscale de plată se sting prin plată sau prin compensare integral până la data de 30 iunie 2020 inclusiv;
​- pentru depunerea declarației unice prin mijloace electronice de transmitere la distanță se acordă o bonificație de 5% din impozitul pe venit, a contribuției de asigurări sociale și a contribuției de asigurări sociale de sănătate, numai dacă este îndeplinită condiția privind plata, menționată anterior, caz în care se acordă ambele bonificații.
De aceste bonificații pot beneficia și persoanele care:
​- în anul 2019, au realizat venituri pentru care au obligația depunerii numai a declarației unice privind venitul estimat (Capitolul II din declarația unică);
​- au optat în anul 2019 pentru plata CAS sau a CASS.

Bonificația se determină de contribuabil și se evidențiază în mod distinct în declarația unică privind venitul realizat, obligațiile de plată determinându-se prin diminuarea obligațiilor fiscale datorate cu valoarea bonificației.

​Menționăm că, în cazul în care contribuabilii au depus declarația unică pentru veniturile realizate în anul 2019, indiferent de modalitatea de depunere, fără acordarea bonificațiilor, pot beneficia de acestea, prin depunerea unei declarații rectificative până la 30 iunie 2020, inclusiv, cu respectarea condițiilor menționate mai sus.

Reamintim contribuabililor că obligațiile fiscale se pot îndeplini utilizând metode de comunicare la distanță prin intermediul Spatiului Privat Virtual (pentru depunerea declarațiilor și obținerea de informații), iar plata poate fi efectuată prin internet banking sau ghiseul.ro.

Serviciul Comunicare, Relații Publice și Mass-Media

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677