Călătorind prin literatura contemporană cu Lidia Iustina Terecoasă, la Comarnic

03 Dec 2019 09:20
Ultima zi a lunii noiembrie a prilejuit un moment de mare importanță pentru scriitoarea Lidia Iustina Terecoasă, din Comarnic - educator de meserie, poetă și, mai nou, povestitoare. Scriitoarea și-a lansat sâmbătă, 30 noiembrie 2019, cele mai recente două volume ale sale, de poezie respectiv proză scurtă: „Un simplu călător” și „Călătorie spre copilărie”.
Evenimentul de lansare, organizat de Biblioteca Liceului „Simion Stolnicu”, în parteneriat cu Biblioteca orășenescă „Paul Desphelipon” și Primăria Comarnic, a reunit familia poetei, colegi de breaslă, profesori, elevi și autorități locale, dar și prieteni din copilărie ai autoarei, veniți din satul său natal, Parepa, pentru a-i fi alături, cu atât mai mult cu cât, prin condeiul d-nei Terecoasă, ei au devenit, astăzi, personaje de carte.
S-a vorbit mult despre talentul și priceperea scriitoarei, despre modul „sorescian” de a surprinde simplitatea vieții trăită la sat, fie în versuri, fie în proză.
Manifestarea a fost încărcată cu energia pozitivă a copiilor Asociației „Centrul Cultural Comarnic 2016”, care au prezentat publicului prezent momente de teatru, interpretare muzicală și monolog istoric.
Iar la final, cei prezenți au plecat acasă cu brațele încărcate de volumele lansate de Lidia Iustina Terecoasă, semn că orașul Comarnic nu duce lipsă de sete de cultură și literatură.
sursa Primaria Comarnic

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
O RUSINE ACEST pitigoi
Dece depuneri de coroane la catedrala sf ioan si nu la statuia lui Mihai Viteazul ce treaba are biserica cu 1decembrie?faceti o mare greseala
Cine este
Am trecut pe acolo la ora 16. Era foarte mare aglomerație. Eu voiam să merg către Câmpina. Ca sa evit aglomeratia,a trebuit să fac dreapta spre Baicoi,să întorc la prima intersecție. Am auzit prin stația de emisie receptie ca trebuie sa treaca o delegație dinspre Sinaia către Ploiești si sunt echipaje la fiecare intersecție cu DN1.Am intors la prima intersecție cu Baicoi,spunandu-i agentului de poliție ca ma îndrept către Câmpina si ca la intersecția cu Floresti o sa se întâmple un accident,fiind mare aglomerație,daca polițiștii de acolo nu o sa dirijeze circulatia. Foarte liniștit,mi-a spus sa întorc direct prin spatele lui. Mi-am continuat drumul către Campina,incetinind in dreptul agenților de poliție la intersecția cu Floresti,spunându-le să dirijeze circulatia in loc sa stea cu mâinile în șolduri. După aproximativ 3 ore m-am intors către Filipestii de Padure,unde circulatia era blocată din cauza unui accident grav. De ce in loc sa prevină,poliția pe care noi o plătim,trebuie să constate? Este normal ca atatia oameni nevinovati sa aiba de suferit din cauza unor incompetenți?
Buna ziua as dori un tort cu cifra 30. Imi puteti spune un pret? Multumesc
Curs valutar
EUR Euro 4.7794 0.0007
USD Dolarul SUA 4.3124 -0.0025
GBP Lira sterlina 5.6715 -0.0137
CHF Francul elvetian 4.3785 0.0014
XAU Gramul de aur 203.4229 0.2195