Călătorind prin literatura contemporană cu Lidia Iustina Terecoasă, la Comarnic

03 Dec 2019 09:20
Ultima zi a lunii noiembrie a prilejuit un moment de mare importanță pentru scriitoarea Lidia Iustina Terecoasă, din Comarnic - educator de meserie, poetă și, mai nou, povestitoare. Scriitoarea și-a lansat sâmbătă, 30 noiembrie 2019, cele mai recente două volume ale sale, de poezie respectiv proză scurtă: „Un simplu călător” și „Călătorie spre copilărie”.
Evenimentul de lansare, organizat de Biblioteca Liceului „Simion Stolnicu”, în parteneriat cu Biblioteca orășenescă „Paul Desphelipon” și Primăria Comarnic, a reunit familia poetei, colegi de breaslă, profesori, elevi și autorități locale, dar și prieteni din copilărie ai autoarei, veniți din satul său natal, Parepa, pentru a-i fi alături, cu atât mai mult cu cât, prin condeiul d-nei Terecoasă, ei au devenit, astăzi, personaje de carte.
S-a vorbit mult despre talentul și priceperea scriitoarei, despre modul „sorescian” de a surprinde simplitatea vieții trăită la sat, fie în versuri, fie în proză.
Manifestarea a fost încărcată cu energia pozitivă a copiilor Asociației „Centrul Cultural Comarnic 2016”, care au prezentat publicului prezent momente de teatru, interpretare muzicală și monolog istoric.
Iar la final, cei prezenți au plecat acasă cu brațele încărcate de volumele lansate de Lidia Iustina Terecoasă, semn că orașul Comarnic nu duce lipsă de sete de cultură și literatură.
sursa Primaria Comarnic

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Traiesc in UK si sunt uimit de modul incare se preda in scoli.La noi de ce nu se poate? Aptitudinile unui copil se vad clar din primii ani de scoala.Acesti copii trebuiesc intreptati catre acestea si vor fi buni profesionisti in ceea ce fac.In RO toti elevii trebuie sa invete,sa invete ,sa invete ! Degeaba bagi mate-fizica in acel copil sau..si alte materii daca acelui copil nu-i place ! Parerea mea!
Felicitari !
Separatoarele cred ca sunt sfinte. Astăzi de dimineata ma îndreptam către Ploiești și un batranel cu Cielo a făcut același lucru...a întors pe liniile dublu continuu. Eu merg destul de des către Ploiești ,este imposibil ca de la Albaștri pana la Chitorani sa nu vad cel puțin doi INCONȘTIENȚI
Nu se află pe teren niciun echipaj de poliție, a fost chemat de unul dintre localnici,
Asa lege proasta ca la noi nu se mai gaseste findca eu ca frate acelei fete am vazut cum acel puști ia păcălit 2 zile si el era pitit chiar lângă casa....având complice chiar pe tatăl lui,,,pentru asa infracțiune merita exact cum.a murit si ea
Curs valutar
EUR Euro 4.8393 0.0006
USD Dolarul SUA 4.2695 -0.0508
GBP Lira sterlina 5.3923 -0.0171
CHF Francul elvetian 4.4587 -0.0418
XAU Gramul de aur 234.5040 -2.6342