Călătorind prin literatura contemporană cu Lidia Iustina Terecoasă, la Comarnic

03 Dec 2019 09:20
Ultima zi a lunii noiembrie a prilejuit un moment de mare importanță pentru scriitoarea Lidia Iustina Terecoasă, din Comarnic - educator de meserie, poetă și, mai nou, povestitoare. Scriitoarea și-a lansat sâmbătă, 30 noiembrie 2019, cele mai recente două volume ale sale, de poezie respectiv proză scurtă: "Un simplu călător" și "Călătorie spre copilărie".
Evenimentul de lansare, organizat de Biblioteca Liceului "Simion Stolnicu", în parteneriat cu Biblioteca orășenescă "Paul Desphelipon" și Primăria Comarnic, a reunit familia poetei, colegi de breaslă, profesori, elevi și autorități locale, dar și prieteni din copilărie ai autoarei, veniți din satul său natal, Parepa, pentru a-i fi alături, cu atât mai mult cu cât, prin condeiul d-nei Terecoasă, ei au devenit, astăzi, personaje de carte.
S-a vorbit mult despre talentul și priceperea scriitoarei, despre modul "sorescian" de a surprinde simplitatea vieții trăită la sat, fie în versuri, fie în proză.
Manifestarea a fost încărcată cu energia pozitivă a copiilor Asociației "Centrul Cultural Comarnic 2016", care au prezentat publicului prezent momente de teatru, interpretare muzicală și monolog istoric.
Iar la final, cei prezenți au plecat acasă cu brațele încărcate de volumele lansate de Lidia Iustina Terecoasă, semn că orașul Comarnic nu duce lipsă de sete de cultură și literatură.
sursa Primaria Comarnic

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677