Campanie de împădurire „Rădăcini tinere pentru pădurile de mâine”, în Prahova

22 Nov 2017 13:05
Campanie de împădurire „Rădăcini tinere pentru pădurile de mâine”, în Prahova
Lansată anul trecut, în cadrul proiectelor educaţionale cu tematică de mediu iniţiate şi dezvoltate de „Şcoala de Flori” şi destinate copiilor şi tinerilor cu scopul responsabilizării acestora faţă de importanţa protejării naturii, dar şi al dezvoltării abilităţilor lor practice,
Campania de împădurire „Rădăcini tinere pentru pădurile de mâine” a fost lansata anul trecut, în cadrul proiectelor educaţionale cu tematică de mediu, la inițiativa partenerului „Şcoala de Flori”, alături de care Inspectoratul Școlar Județean Prahova a iniţiat şi desfăşurat şi alte acţiuni şi proiecte educaţionale în ultimii ani. Activitatea este destinată copiilor şi tinerilor cu scopul responsabilizării acestora faţă de importanţa protejării naturii, dar şi al dezvoltării abilităţilor lor practice.
Ca urmare, în perioada 15-30 noiembrie 2017, se derulează cea de-a II-a ediţie a Campaniei de împădurire „Rădăcini tinere pentru pădurile de mâine”, al cărei prim obiectiv este acela al extinderii „ perdelei vezi” create prin acţiunile de plantare , în octombrie 2016. Anul acesta, activitatea se va desfășura cu participarea a aproximativ 1000 de elevi din şcoli ploieştene şi din alte localităţi urbane şi rurale ale judeţului (Ploieşti, Câmpina, Bucov, Puchenii Mari, Olari, Izvoarele, Sângeru, Lipăneşti). Vor fi plantați circa 10000 de puieţi din diverse specii în zona supraaglomerată a cunoscutului hipermarket Ploieşti Shopping City, zonă în care este mai mult decât necesară existenţa unei „bariere” naturale împotriva noxelor degajate din cauza traficului ce înregistrează valori crescute pe DN1 .
Astfel, prin noua campanie, programată să se desfăşoare sâmbătă, 25 noiembrie 2017, orele 9-17, vor fi plantați puieţi de arţar, stejar auriu şi salcâm.
În acelaşi timp, ne propunem, alături de ,,Școala de Flori” de a include în etapele viitoare ale programului de plantare şi alte zone propuse de cei care doresc să se alăture acestei campanii şi în care se impune crearea de spaţii verzi sau extinderea celor existente, fie că este vorba despre zone interioare sau exterioare ale instituţiilor de învăţământ, medicale, sociale, cartiere aglomerate de locuit etc. Ca şi la ediţia precedentă, zonele în care se desfăşoară şi se vor desfăşura plantările vor rămâne pe mai departe în grija cursanţilor „Şcolii de Flori”, partenerul nostru, care vor efectua lucrările de întreţinere, de înlocuire şi de extindere care se vor impune. De asemenea, pe lângă materialul săditor, „Şcoala de Flori” va asigura, pentru toţi copiii şi tinerii participanţi la acţiunile de plantare, echipamentul de lucru - cu însemne ale „Şcolii de Flori” , unelte de lucru, dar şi surprizele cu care îi răsplăteşte, de fiecare dată, pe voluntari. În mod concret, de această dată, fiecare copil şi tânăr participant va primi câte un exemplar din speciile de puieţi incluse în campania de plantare pentru a-l planta în propria grădină, aceast proiect vizând nu numai aspectele practice şi de utilitate la nivelul comunităţii, ci şi pe acela al creşterii unor generaţii cu respect faţă de natură şi cu dorinţa de a lăsa ceva durabil în urma lor. Cercetări de dată recentă au evidenţiat că, de exemplu, copacii din orașele "sufocate" de poluare sunt mai eficienți pentru sănătate decât spațiile verzi . În mod concret, o echipă de oameni de știință de la Facultatea de Medicină a Universității din Exeter-Anglia a studiat impactul asupra bolilor respiratorii al "înverzirii" mediului urban și, potrivit concluziilor, plantarea copacilor poate


contribui la reducerea efectelor periculoase ale fumului de eșapament provenind din trafic, aşa cum se înregistrează şi în zona aleasă pentru derularea acţiunilor de plantare.

IMPORTANT !
- Instituţiile de învăţământ care au înscris cel puţin 30 de elevi la activităţile de plantare vor primi, pe lângă Diploma campaniei, arbuşti şi material floricol, precum şi consultanţă pentru amenajarea spaţiilor interioare şi exterioare ale şcolilor, din partea experților de la ,,Școala de Flori”.


Foto cu carcater ilustrativ

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
REGRETE ETERNE DL PROFEOSR GABOR SORIN
La munca cand naiba va duceti ?? Ca doar pe dn1 stati non stop Poluati zona rau ..cica covid
De ce nu mai functioneaza telecabina Busteni-Babele pentru publicul larg? 1) Pe data de 31 decembrie 2020 la ora 8:45 telecabina nu functiona si soferii de trasee cu masini 4X4 mi-au comunicat ca nu circula din cauza vantului. Am urcat pe Jepii Mici si am ajuns pana pe creasta. In jurul pranzului o telecabina a urcat sus la Babele. Pe creasta adia vantul din cand in cand...nu batea tare. Deci a fost un pretext "motivul" de vant puternic, avand in vedere ca am testat singura si o telecabina a urcat. 2) Pe 31 seara si pe data de 1 ianuarie toats ziua am sunat de mai multe ori la numerele de telefon afisate (atat cel de fix unde nu raspundea nimeni, cat si cel de mobil care era inchis). 3) Pe 2 ianuarie la 15:35 o telecabina cu cateva persoane (printre care si un copil cu geaca roz si caciula alba) a urcat pana la Babele. Telecabina teoretic iar nu circula din cauza vantului. In dimineata zilei de 2 ianuarie o prietena de-a mea incercat sa vorbeasca cu 2 persoane de la telecabina, li s-a adresat, dar persoanele respective au intors capul...si la telefon in continuare nu raspundea nimeni. De ce nu mai circula telecabina pentru publicul larg si nici nu raspunde nimeni la telefon sau fata in fata cand ii intrebi? Mentionez ca am poze si filmulete.
Lacrimi,lacrimi ! Odihna vesnica ! Respect pentru tot ! Un DOMN,un OM, un PROFESIONIST cu o modestie si o blandete cum rar mai intalnesti !! Drum lin catre stele DOMNULE DOCTOR !!
SARBATORI FERICITE ! DORESC SA PARTICIP CA ASISTENT MEDICAL SI SA SUSTIN SISTEMUL MEDICAL IN EFORTUL DEPUS PENTRU SANATATEA POPULATIEI
Curs valutar
EUR Euro 4.8741 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.0207 0.0021
GBP Lira sterlina 5.5103 0.0367
CHF Francul elvetian 4.5221 -0.0076
XAU Gramul de aur 239.7608 1.3858