Campanii desfasurate de ISU Prahova impotriva improvizatiilor si instalatiilor electrice defecte

19 Jun 2018 08:53
Campanii desfasurate de ISU Prahova impotriva improvizatiilor si instalatiilor electrice defecte
La nivelul județului Prahova, Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Șerban Cantacuzino" continuă acțiunile de informare și educație preventivă în cadrul campaniilor R.I.S.C. "Renunță. Improvizațiile sunt catastrofale!", lansată în luna noiembrie 2012, R.I.S.C. "Siguranța NU e un joc de noroc!", lansată în luna decembrie 2013 și "Mai bine previi, decât să nu fii", lansată în luna septembrie 2016, campanii derulate la nivel național, de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și E.ON România în cadrul parteneriatului "Împreună pentru siguranță".

Improvizațiile și instalațiile electrice defecte ne pun în pericol viața. Lucrările de verificare și reparare a instalațiilor electrice se realizează doar cu personal autorizat.

În cazul în care sesizați tablouri electrice, posturi de transformare și firide neîncuiate sau cu sistemul de închidere deteriorat, stâlpi sau conductoare căzute la pământ, vă rugăm să apelați numărul de telefon : 0800 800 929.


- Nu folosiți instalații electrice improvizate;

- Nu interveniți asupra contorului;

- Orice modificare a instalației de utilizare din gospodărie poate fi făcută doar cu avizul distribuitorului de energie și doar de personal autorizat;

- Intervențiile persoanelor neavizate în rețeaua de distribuție a energiei electrice reprezintă risc major de accidente fatale;

- Efectuați verificarea instalației de utilizare o dată la doi ani, cu personal autorizat;

- Utilizați doar siguranțe calibrate la tabloul electric din locuință;

- Instalați și utilizați aparatura electrocasnică respectând indicațiile producătorului din prospectul produsului;

- Verificați periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice și înlocuiți-le atunci când sunt uzate;

- Nu utilizați receptoare electrice neomologate;

- Amplasați și utilizați aparatele electrice departe de apă - majoritatea accidentelor de natură electrică se produc din cauza folosirii curentului electric în apropierea sau în contact cu apa;

- Nu executați lucrări de construcții sau săpături, nu înființați plantații și nu depozitați materiale în vecinătatea rețelelor de distribuție fără aviz din partea companiei noastre;

- Respectați indicațiile inscripțiilor de avertizare amplasate pe instalațiile de distribuție;

- Nu aruncați obiecte peste rețelele electrice de distribuție și nu interveniți asupra acestora;

- Nu deteriorați construcțiile, îngrădirile sau inscripțiile de identificare și avertizare aferente rețelelor electrice de distribuție;

- Nu limitați și nu îngrădiți accesul angajaților noștri la instalațiile de distribuție prin execuția unor lucrări în proximitatea acestora;

- Nu interveniți, nu forțați blocajele instalațiilor electrice;

- Nu atingeți stâlpii, nici conductoarele (firele), chiar căzute la pământ;

- Nu atingeți tablourile electrice, firidele sau cutiile de distribuție;

- Nu vă urcați pe stâlpii liniilor electrice aeriene;

- Nu manevrați obiecte metalice (schele, scări, țevi, sârme etc.) în apropierea sau sub liniile electrice aeriene;

- Nu manevrați unelte de pescuit din fibră de carbon sub/sau în apropierea liniilor electrice aeriene;

- Nu încercați sustragerea de elemente componente ale instalațiilor de distribuție;

- Construcțiile ilegale în vecinătatea rețelelor de energie electrică prezintă un risc major.


Lansată la nivel național în luna septembrie a anului 2016, din necesitatea reducerii numărului de victime și a pagubelor materiale produse de incendiile la locuințe, campania "Mai bine previi, decât să nu fii!" își propune ca obiectiv informarea preventivă a populației pentru adoptarea unei atitudini proactive, prin sensibilizarea opiniei publice în vederea montării detectoarelor de incendiu în locuința proprie.
Pentru a vă proteja, recomandăm, de asemenea, instalarea a cel puțin unui detector de monoxid de carbon în locuință, respectând instrucțiunile fabricantului.

Aceste evenimente nedorite pot fi prevenite prin montarea detectoarelor de incendiu și a celor de gaz, demers la îndemâna oricui și care poate salva vieți și bunuri materiale importante. Detectoarele de incendiu emit semnale acustice și luminoase, sesizând un incendiu. Aceste dispozitive se pot monta în camere, pe holuri, în casa scării, pe tavan sau cât mai aproape de mijlocul încăperilor, dar nu se amplasează în băi sau bucătării. La achiziționare, se verifică existența marcajului CE. Pentru funcționarea optimă, detectoarele trebuie protejate când au loc renovări în locuințe și utilizate conform instrucțiunilor producătorului, urmărindu-se periodic testarea acestora și funcționarea bateriilor. (Comunicat de presa ISU Prahova)


Sursa foto cu caracter ilustrativ: igj.ro

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677