Când muntele nu este respectat, jnepenii devin coșuri de gunoi

24 Sep 2020 11:52
Reprezentanții Administrației Parcului Natural Bucegi atrag atenția că sunt persoane care nu respectă natura. Noi spunem că sunt certate cu bunul simț.
*Astăzi vă supunem atenției două fotografii care prezintă o specie protejată (jneapănul) în conflict direct cu o altă specie (cea umană). Aceste imagini au fost surprinse pe drumul tehnologic Piatra Arsă-Coștila, drum folosit de marea majoritate a vizitatorilor Parcului Natural Bucegi pentru a vizita elementele de patrimoniu precum: Babele, Sfinxul, Pietrele de la Vf. Omu, Monumentul Eroilor. Apreciem că zona cuprinsă între Piatra Arsă și Babele este frecventată, în zilele însorite de weekend, chiar și de 4000-5000 de vizitatori care, în marea lor majoritate, respectă regulile de vizitare ale ariei protejate dar mai avem excepții iar efectele acestor excepții se văd în cele 2 imagini*, au transmis cei de la Parcul Natural Bucegi.
Mai exact, printre jnepenii au fost transformați în coșuri de gunoi. Asta deși pe trasee sunt montate coșuri sau tomberoane.
*Administrația Parcului Natural Bucegi desfășoară săptămânal acțiuni de igienizare ale acestui traseu dar totuși ne întrebăm : DE CE?*, se întreabă sursele citate.
foto Romsilva- Administrația Parcului Natural Bucegi

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8741 0.0010
USD Dolarul SUA 4.1264 0.0040
GBP Lira sterlina 5.3742 -0.0146
CHF Francul elvetian 4.5376 -0.0097
XAU Gramul de aur 252.0199 -0.3063