Când muntele nu este respectat, jnepenii devin coșuri de gunoi

24 Sep 2020 11:52
Reprezentanții Administrației Parcului Natural Bucegi atrag atenția că sunt persoane care nu respectă natura. Noi spunem că sunt certate cu bunul simț.
*Astăzi vă supunem atenției două fotografii care prezintă o specie protejată (jneapănul) în conflict direct cu o altă specie (cea umană). Aceste imagini au fost surprinse pe drumul tehnologic Piatra Arsă-Coștila, drum folosit de marea majoritate a vizitatorilor Parcului Natural Bucegi pentru a vizita elementele de patrimoniu precum: Babele, Sfinxul, Pietrele de la Vf. Omu, Monumentul Eroilor. Apreciem că zona cuprinsă între Piatra Arsă și Babele este frecventată, în zilele însorite de weekend, chiar și de 4000-5000 de vizitatori care, în marea lor majoritate, respectă regulile de vizitare ale ariei protejate dar mai avem excepții iar efectele acestor excepții se văd în cele 2 imagini*, au transmis cei de la Parcul Natural Bucegi.
Mai exact, printre jnepenii au fost transformați în coșuri de gunoi. Asta deși pe trasee sunt montate coșuri sau tomberoane.
*Administrația Parcului Natural Bucegi desfășoară săptămânal acțiuni de igienizare ale acestui traseu dar totuși ne întrebăm : DE CE?*, se întreabă sursele citate.
foto Romsilva- Administrația Parcului Natural Bucegi

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677