UPDATE: Carantina se incheie la ora 22.00! Carantina din satul prahovean Gornet va fi ridicata. Se asteapta doar ordinul sefului DSU

05 Aug 2020 10:17
UPDATE: Carantina se incheie la ora 22.00! Carantina din satul prahovean Gornet va fi ridicata. Se asteapta doar ordinul sefului DSU
Prefectura Prahova: Comunicat de presă
privind ridicarea carantinei zonale în
satul Gornet " comuna Gornet, județul Prahova
Astăzi, 05 august 2020, a avut loc ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Prahova, în cadrul căreia a fost adoptată Hotărârea nr. 43/05.08.2020, privind ridicarea carantinei zonale în satul Gornet din comuna Gornet, județul Prahova, începând cu data și ora emiterii ordinului șefului Departamentului pentru Situații de Urgență sau al persoanei desemnate de acesta.
​În perioada următoare, starea de sănătate a populației din satul Gornet, comuna Gornet, va fi monitorizată prin intermediul asistenței medicale primare (medici de familie, asistenți sociali), sub supravegherea Direcției de Sănătate Publică (DSP) Prahova.
​
​Potrivit anchetelor epidemiologice, efectuate de către DSP Prahova, în perioada 22 iulie 2020 " 03 august 2020 au fost depistate 13 cazuri noi de infecție COVID-19, dintre care patru au fost din comunitate și nouă au fost din rândul contacților celor 15 cazuri confirmate înainte de instituirea carantinei zonale. Dintre cele patru cazuri din comunitate, două sunt izolate în spital, iar două la domiciliu. Pentru acestea au fost identificați zece contacți, patru având test RT-PCR pentru SARS-CoV-2 negativ, iar ceilalți șase fiind carantinați la domiciliu. ​

Reamintim că hotărârea de instituirea a carantinei zonale, luată în data de 22 iulie 2020, a fost adoptată în conformitate cu prevederile art. 12 alin. (1) din Legea nr. 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, care precizează că o astfel de măsură se instituie prin ordin al șefului Departamentului pentru Situații de Urgență sau al persoanei desemnate de acesta, în baza hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, la propunerea Direcției de Sănătate Publică teritoriale și cu avizul Institutului Național de Sănătate Publică.
La ora publicării acestui comunicat nu a fost emis Ordinul șefului Departamentului pentru Situații de Urgență sau al persoanei desemnate de acesta, pentru ridicarea carantinei zonale.

UPDATE, ora 15.30: Conform Prefecturii Prahova, carantina pentru satul ornet se va incheia la termen, in seara aceasta, la ora 22.00

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677