Caravana SMURD "Fii pregătit!" ajunge in Prahova. Află unde

11 Sep 2019 16:10
Caravana SMURD "Fii pregătit!" ajunge in Prahova. Află unde
Caravana "Fii pregătit!" de instruire a populației pentru a face față situațiilor de urgență va ajunge la Sinaia, în perioada 13 " 15 septembrie 2019.
În cele trei zile, în intervalul orar 10:00 - 20:00, personalul ISU Prahova va organiza cursuri de pregătire a populației pentru acordarea de prim ajutor în situații de urgență. Cursurile oferite vor include prezentarea principalelor dezastre naturale care pot afecta România - cutremure, inundații, incendii - și modul în care populația se poate pregăti pentru a le face față.
Centrul mobil are o sală de școlarizare cu o capacitate de 40 de persoane și este dotat cu toate echipamentele medicale și de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a cursanților.
Aceasta este al patrulea an consecutiv când Caravana "Fii pregătit!" pornește la drum, pentru cursuri de instruire a populației. În luna septembrie, Caravana va ajunge în 7 localități.
După oprirea din Sinaia, Caravana "Fii pregătit!" va mai ajunge în luna septembrie în județul Bacău (21-22 septembrie) și în județul Maramureș (28 " 29 septembrie).
Cei care doresc să participe la cursurile organizate în Caravana "Fii pregătit!" se pot înscrie pe pagina de internet a Fundației pentru SMURD " http://fundatiapentrusmurd.ro/centrul-mobil-de-instruire-smurd/, unde se găsește calendarul deplasărilor până în luna august.


În cei trei ani de la lansare, Caravana "Fii pregătit!" a parcurs peste 47.000 de kilometri și a pregătit peste 150.000 de persoane din 134 de localități. Mai mult de 900 de voluntari, paramedici și formatori ISU au participat activ la pregătirea a peste 31.000 de persoane, în cadrul celor aproape 1.400 de sesiuni de instruire. Numărul total al beneficiarilor se ridică la peste 150.000 de persoane, care sunt acum informate și știu să reacționeze mai bine în cazul producerii unei situații de urgență.

Caravana "Fii pregătit!" este un proiect al Departamentului pentru Situații de Urgență, operat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și care a fost susținut financiar de Fundația pentru SMURD, cu sprijinul Fundației Vodafone România.
sursa ISU Prahova

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677