Cartierul ploieștean Pictor Rosenthal va fi modernizat cu bani europeni

22 Sep 2020 09:00
Cartierul ploieștean Pictor Rosenthal va fi modernizat cu bani europeni
Contractul pentru modernizarea cartierului ploieștean Pictor Rosenthal cu bani de la Uniunea Europeană a fost semnat. Primăria Ploiești anunță că municipalitatea a câştigat finanţarea prin Programul Operațional Regional 2014-2020, AXA PRIORITARA 4 - DEZVOLTAREA URBANĂ DURABILĂ, PRIORITATEA DE INVESTITII 4.3- OFERIREA DE SPRIJIN PENTRU REGENERARE FIZICĂ, ECONOMICĂ ȘI SOCIALĂ A COMUNITĂȚILOR DEFAVORIZATE DIN REGIUNILE URBANE ȘI RURALE.
*Principalul scop al acestui proiect îl reprezintă îmbunătățirea regenerării fizice, economice și sociale a comunității din cartierul Pictor Rosenthal, municipiul Ploiești, într-o perioadă de 28 de luni de la semnarea contractului de finanțare.
Unul dintre obiectivele acestui proiect este legat de dezvoltarea comunitară si regenerarea fizică și economică a cartierului marginalizat Pictor Rosenthal, care va consta în reabilitarea și modernizarea a străzilor din acest cartier*, a transmis Primăria Ploiești.
Astfel, se vor executa lucrări de:
 dotare si echipare: reabilitare / modernizare străzi – prin asfaltare platforme carosabile, amenajarea trotuarelor, crearea de locuri de parcare publice si pentru riverani, amenajare piste de biciclete, marcare și semnalizare; amenajare spații verzi aferente străzilor Mircea cel Bătrân, Pictor Rosenthal și construire sistem de irigații aferent spațiilor verzi;
 modernizare/amplasare stații de transport – stații moderne, dotate cu bancă, panou afișaj orar mijloc de transport, cu conformare antivandalism, cos de gunoi, etc.;
 construire (extindere) rețea alimentare cu apă și branșamente aferente; construire (extindere) sistem canalizare;
 reabilitare / modernizare sistem iluminat public;

Amplasamentul va cuprinde de asemenea alei, spații verzi și o toaletă publică, racordabilă, precum și mobilier urban specific. Suprafața totală a spațiilor urbane asupra cărora se intervine în cadrul cartierului Pictor Rosenthal însumează 49.094 mp.

Străzile pe care se va derula reabilitarea, modernizarea sau construirea (extinderea) elementelor de infrastructură rutieră și a rețelelor de utilități urbane (alimentare cu apa, canalizare, iluminat stradal, canalizatie curenți slabi) sunt:

• strada Puțul cu Apa Rece, strada Voila, strada Ulmului, strada Steluțelor, strada Freamătului, strada Boian Tronson II, strada Mircea cel Bătrân Tronson II, strada Malinului, strada Ruginoasa, strada Albișor Tronson II, strada Calabreaza, strada Stupilor, strada Inului, strada Țesătorilor, strada Spicului, strada Mugurilor, strada Toporași, strada Chilia, strada Pictor Rosenthal Tronson 1, strada Pictor Rosenthal Tronson 2, Intrarea Pârâului, Aleea Berceni, Intrarea Moara Nouă, Aleea Românești, Intrarea Cătunu.

Se va amenaja și un loc de joacă pentru copii, pentru amplasamentul Aleea Berceni, nr. 2A. Acesta se va întinde pe o suprafață de 613 m și va fi destinat copiilor cu vârsta între 3-14 ani, inclusiv copiilor cu dizabilități.

Valoarea totală a proiectului este de 22.685.458,00 lei.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8741 0.0010
USD Dolarul SUA 4.1264 0.0040
GBP Lira sterlina 5.3742 -0.0146
CHF Francul elvetian 4.5376 -0.0097
XAU Gramul de aur 252.0199 -0.3063