Cartierul ploieștean Pictor Rosenthal va fi modernizat cu bani europeni

22 Sep 2020 09:00
Cartierul ploieștean Pictor Rosenthal va fi modernizat cu bani europeni
Contractul pentru modernizarea cartierului ploieștean Pictor Rosenthal cu bani de la Uniunea Europeană a fost semnat. Primăria Ploiești anunță că municipalitatea a câștigat finanțarea prin Programul Operațional Regional 2014-2020, AXA PRIORITARA 4 - DEZVOLTAREA URBANĂ DURABILĂ, PRIORITATEA DE INVESTITII 4.3- OFERIREA DE SPRIJIN PENTRU REGENERARE FIZICĂ, ECONOMICĂ ȘI SOCIALĂ A COMUNITĂȚILOR DEFAVORIZATE DIN REGIUNILE URBANE ȘI RURALE.
*Principalul scop al acestui proiect îl reprezintă îmbunătățirea regenerării fizice, economice și sociale a comunității din cartierul Pictor Rosenthal, municipiul Ploiești, într-o perioadă de 28 de luni de la semnarea contractului de finanțare.
Unul dintre obiectivele acestui proiect este legat de dezvoltarea comunitară si regenerarea fizică și economică a cartierului marginalizat Pictor Rosenthal, care va consta în reabilitarea și modernizarea a străzilor din acest cartier*, a transmis Primăria Ploiești.
Astfel, se vor executa lucrări de:
 dotare si echipare: reabilitare / modernizare străzi " prin asfaltare platforme carosabile, amenajarea trotuarelor, crearea de locuri de parcare publice si pentru riverani, amenajare piste de biciclete, marcare și semnalizare; amenajare spații verzi aferente străzilor Mircea cel Bătrân, Pictor Rosenthal și construire sistem de irigații aferent spațiilor verzi;
 modernizare/amplasare stații de transport " stații moderne, dotate cu bancă, panou afișaj orar mijloc de transport, cu conformare antivandalism, cos de gunoi, etc.;
 construire (extindere) rețea alimentare cu apă și branșamente aferente; construire (extindere) sistem canalizare;
 reabilitare / modernizare sistem iluminat public;

Amplasamentul va cuprinde de asemenea alei, spații verzi și o toaletă publică, racordabilă, precum și mobilier urban specific. Suprafața totală a spațiilor urbane asupra cărora se intervine în cadrul cartierului Pictor Rosenthal însumează 49.094 mp.

Străzile pe care se va derula reabilitarea, modernizarea sau construirea (extinderea) elementelor de infrastructură rutieră și a rețelelor de utilități urbane (alimentare cu apa, canalizare, iluminat stradal, canalizatie curenți slabi) sunt:

- strada Puțul cu Apa Rece, strada Voila, strada Ulmului, strada Steluțelor, strada Freamătului, strada Boian Tronson II, strada Mircea cel Bătrân Tronson II, strada Malinului, strada Ruginoasa, strada Albișor Tronson II, strada Calabreaza, strada Stupilor, strada Inului, strada Țesătorilor, strada Spicului, strada Mugurilor, strada Toporași, strada Chilia, strada Pictor Rosenthal Tronson 1, strada Pictor Rosenthal Tronson 2, Intrarea Pârâului, Aleea Berceni, Intrarea Moara Nouă, Aleea Românești, Intrarea Cătunu.

Se va amenaja și un loc de joacă pentru copii, pentru amplasamentul Aleea Berceni, nr. 2A. Acesta se va întinde pe o suprafață de 613 m și va fi destinat copiilor cu vârsta între 3-14 ani, inclusiv copiilor cu dizabilități.

Valoarea totală a proiectului este de 22.685.458,00 lei.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677