Câștigătorii Concursului ”LECȚII CU NICHITA”, premiati. Au fost concurenti și din alte țări

30 Mar 2018 09:20
Câștigătorii Concursului național cu participare internațională ”LECȚII CU NICHITA”, ediția a VIII-a, au fost premiati joi, în cadrul unei festivități, care a avut loc în amfiteatrul Colegiului „Nichita Stănescu”.
La eveniment a participat și poetul Nicolae Băciuț, care l-a cunoscut personal pe marele Nichita Stănescu și care a fost premiat de municipalitate în edițiile anterioare ale festivalului dedicat “îngerului blond” al literaturii române.
La actuala ediție a concursului au participat 398 de copii din aproape toate județele țării, precum și din afara țării, respectiv din Rusia, Italia, Polonia, Turcia și Letonia.

Inițiat de cadrele didactice ale Colegiului National „Nichita Stănescu”, proiectul își propune să ofere cadrul propice pentru ca un număr impresionant de tineri, cu vârste cuprinse între 11 și 18 ani, din țară și din străinătate, să își folosească imaginația și puterea creatoare pentru a realiza lucrări originale, pornind de la operele poetului Nichita Stănescu.

Perioada de derulare a proiectului este de opt luni, având ca vârf luna martie, când, în contextul festivalului dedicat Îngerului Blond al poeziei românești, sunt decernate premiile pentru cele mai bune creații ale elevilor din fiecare domeniu: desen, film, fotografie și traducere – engleză, franceză, germană.

Această activitate concurs, care propune tinerilor din țară și din alte țări o incursiune în opera celui mai mare poet modern al României, a reunit la ediția de anul acesta, la secțiunea desen, 171 participanți, la secțiunea film 7 echipaje, la fotografie 88 participanți, iar la secțiunea traducere un număr de 125 elevi.

Premiile oferite câștigătorilor de către municipalitate au fost în valoare de 5000 lei.

Sursa foto: facebook

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Gheorghe Tutuianu In carantina este greu de suportat ca toata populatia sa fie inchisa in casa . Exceptie sunt cei care au serviciu , inclusiv in alte localitati, patronii comerciantii, politistii etc care pot circula cu conditia sa scrie o declaratie personala. Dar carantina in aceste conditii este o solutie incompleta daca nu se iau si alte masuri.. Vreau sa spun ca dupa parerea mea in situatia unei localitati in carantina, adica izolata de restul lumii, ar trebui procedat imediat la testarea . cu teste rapide a intregii populatii a localitatii. Cei pozitivi ar trebui carantinati iar cei negativi ar trebui sa lucreze in conditii normale. In acest fel dupa iesirea din carantina visusul in acea localitate ar fi eradicat iar pe durata carantinei activitatea economica ar fi aproape normala . Adaug ca cei care nu vor sa fie testati, nu trebuie obligati sa faca testul ci ar trebui sa intre in carantina obligatorie. Deasemeni, cei care intra sau ies din localitate ar trebui sa nu fie admisi la intrare/iesire daca nu prezinta testul negativ. Asa-i?
Hai lasa ca aveti turisti in fiecare week ..dn 1 full pe week Se vaita patronii saracutii care dadeau salarii mizere si n ore munca ..sa lucrati voi cu neamurile voastre in horeca Si acuma la fel tot pe angajat trageti parleala ..fara bonuri le luati din salariu etc Si va mai mirati ca nu gasiti personal
Foarte frumos, un gest demn de urmat si de localitatile din Rep. Moldova. Bravo d-le Primar!
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Curs valutar
EUR Euro 4.8735 -0.0003
USD Dolarul SUA 4.0875 -0.0047
GBP Lira sterlina 5.4471 -0.0150
CHF Francul elvetian 4.5081 0.0039
XAU Gramul de aur 237.6576 -1.0895