Câștigătorii Concursului "LECȚII CU NICHITA", premiati. Au fost concurenti și din alte țări

30 Mar 2018 09:20
Câștigătorii Concursului național cu participare internațională "LECȚII CU NICHITA", ediția a VIII-a, au fost premiati joi, în cadrul unei festivități, care a avut loc în amfiteatrul Colegiului "Nichita Stănescu".
La eveniment a participat și poetul Nicolae Băciuț, care l-a cunoscut personal pe marele Nichita Stănescu și care a fost premiat de municipalitate în edițiile anterioare ale festivalului dedicat "îngerului blond" al literaturii române.
La actuala ediție a concursului au participat 398 de copii din aproape toate județele țării, precum și din afara țării, respectiv din Rusia, Italia, Polonia, Turcia și Letonia.

Inițiat de cadrele didactice ale Colegiului National "Nichita Stănescu", proiectul își propune să ofere cadrul propice pentru ca un număr impresionant de tineri, cu vârste cuprinse între 11 și 18 ani, din țară și din străinătate, să își folosească imaginația și puterea creatoare pentru a realiza lucrări originale, pornind de la operele poetului Nichita Stănescu.

Perioada de derulare a proiectului este de opt luni, având ca vârf luna martie, când, în contextul festivalului dedicat Îngerului Blond al poeziei românești, sunt decernate premiile pentru cele mai bune creații ale elevilor din fiecare domeniu: desen, film, fotografie și traducere " engleză, franceză, germană.

Această activitate concurs, care propune tinerilor din țară și din alte țări o incursiune în opera celui mai mare poet modern al României, a reunit la ediția de anul acesta, la secțiunea desen, 171 participanți, la secțiunea film 7 echipaje, la fotografie 88 participanți, iar la secțiunea traducere un număr de 125 elevi.

Premiile oferite câștigătorilor de către municipalitate au fost în valoare de 5000 lei.

Sursa foto: facebook

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677