Câștigătorii Concursului "LECȚII CU NICHITA", premiati. Au fost concurenti și din alte țări

30 Mar 2018 09:20
Câștigătorii Concursului național cu participare internațională "LECȚII CU NICHITA", ediția a VIII-a, au fost premiati joi, în cadrul unei festivități, care a avut loc în amfiteatrul Colegiului "Nichita Stănescu".
La eveniment a participat și poetul Nicolae Băciuț, care l-a cunoscut personal pe marele Nichita Stănescu și care a fost premiat de municipalitate în edițiile anterioare ale festivalului dedicat "îngerului blond" al literaturii române.
La actuala ediție a concursului au participat 398 de copii din aproape toate județele țării, precum și din afara țării, respectiv din Rusia, Italia, Polonia, Turcia și Letonia.

Inițiat de cadrele didactice ale Colegiului National "Nichita Stănescu", proiectul își propune să ofere cadrul propice pentru ca un număr impresionant de tineri, cu vârste cuprinse între 11 și 18 ani, din țară și din străinătate, să își folosească imaginația și puterea creatoare pentru a realiza lucrări originale, pornind de la operele poetului Nichita Stănescu.

Perioada de derulare a proiectului este de opt luni, având ca vârf luna martie, când, în contextul festivalului dedicat Îngerului Blond al poeziei românești, sunt decernate premiile pentru cele mai bune creații ale elevilor din fiecare domeniu: desen, film, fotografie și traducere " engleză, franceză, germană.

Această activitate concurs, care propune tinerilor din țară și din alte țări o incursiune în opera celui mai mare poet modern al României, a reunit la ediția de anul acesta, la secțiunea desen, 171 participanți, la secțiunea film 7 echipaje, la fotografie 88 participanți, iar la secțiunea traducere un număr de 125 elevi.

Premiile oferite câștigătorilor de către municipalitate au fost în valoare de 5000 lei.

Sursa foto: facebook

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Sa traiti domnule colonel! Cred ca in tinerete am fost vecini in carteirul Nord bl. 27 B Felicitari ptr. cariera! toate bune Dan Colibasi
E o gura de oxigen pentru ITC care daca merge asa ,merge spre faliment,asa primeste subventie de la primaria ,unde pensionarii au cotizat prin taxe si impozite o viata.Daca PSD reuseste asa ceva ,e posibil sa urmeze si o mare manifestatie de protest pentru caderea guvernului antiroman
TAIATI-LE PADURILE, CA O SA VINA PESTE NOI IN CASA!!!
super super
Nu cred ca un parastas poate fi inclus la o masa festiva: as intreba eu : cum mai poate fi rrspectata durerea unei fa.ilii care abea probabil s-a condus un membru drag pe ultimul drum : ca doar nu se punea problema de veselie si cine stie ce zgomote si domnii politisti au mers la vanat de amenzi: oare familia aia nu chieltuise destul cu necazul lor?? Roata se invarte domnilor!! Paste fericit!??
Curs valutar
EUR Euro 4.9242 -0.0017
USD Dolarul SUA 4.1233 -0.0026
GBP Lira sterlina 5.7569 -0.0030
CHF Francul elvetian 4.4890 -0.0040
XAU Gramul de aur 236.1626 -0.2731