Catalina Bozianu-deputat PMP: Să dovedim că ne pasă de românii din diaspora: strategie națională pentru copiii din familiile cu părinți plecați în străinătate

05 Jun 2019 14:06
Catalina Bozianu-deputat PMP: Să dovedim că ne pasă de românii din diaspora: strategie națională pentru copiii din familiile cu părinți plecați în străinătate
Intr-o postare pe pagina sa oficiala de facebook, deputatul PMP, Catalina Bozianu, anunta:
"Votul masiv al românilor din diaspora înregistrat la alegerile europarlamentare din 26 mai ne arată încă o dată, dacă mai era nevoie, că acestor compatrioți ai noștri le pasă de România. A sta la coadă ore în șir, din cauza incompetenței ori a relei voințe a guvernului țării tale, pentru a-ți exprima votul, al cărui sens este speranța într-un viitor mai bun pentru noi toți, este un act de patriotism pe care, să recunoaștem într-un moment de sinceritate cu noi înșine, nu mulți am putea să-l facem.
După fiecare episod electoral în care sute de mii de români din afara granițelor își dovedesc dragostea de țară, obișnuim să-i lăudăm, să le ridicăm în slăvi patriotismul, să-i decretăm cei mai buni concetățeni ai noștri. Aceste efuziuni emoționale ne țin, de obicei, vreo două săptămâni, după care ne întoarcem la bătălia noastră politică de zi cu zi, uitând de acești oameni. Atât ca deputat al PMP, partidul care a dovedit cea mai puternică implicare în sprijinirea românilor din diaspora, cât și ca româncă, cred că este de datoria noastră să facem mult mai mult pentru compatrioții noștri plecați în străinătate. Și, mai ales, pentru cei mai defavorizați dintre ei.
La scara întregii țări, avem zeci de mii de familii aflate în dificultate financiară, cu copii în care unul sau ambii părinți lucrează în străinătate. Cum bine știm, nu de voie, ci de nevoie. Copiii rămași acasă sunt crescuți de bunici (cazul cel mai fericit), de rude mai mult sau mai puțin apropiate, ori sunt, de multe ori, lăsați în grija statului. Lipsiți de grija ori de autoritatea părintească, acești copii cresc în condiții de natură să le creeze dezavantaje mai târziu, în viață, prin comparație cu semenii lor ale căror familii nu au fost dezbinate de nevoi. Cred că putem și că trebuie să-i ajutăm pe acești copii să depășească aceste dezavantaje. Este datoria noastră și a statului pe care îl reprezentăm. Avem nevoie de un program național complex, de un set de soluții concrete prin care, atât prin recurs la mijloace legislative, cât și la mijloace administrative, să construim o strategie coerentă și eficientă de măsuri pentru a limita efectele plecării părinților în străinătate asupra copiilor. Un set de politici în care autoritățile centrale și locale să coopereze pentru ca acești copii despărțiți de părinții lor să aibă o șansă în plus de a crește bine.
Apelul meu pentru a pune umărul la această strategie națională se adresează tuturor forțelor politice și tuturor autorităților statului. Cred că vremea declarațiilor politice lacrimogene despre cât de mult ne pasă nouă de românii din diaspora a trecut. A venit vremea faptelor"

Sursa foto: facebook

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677