Catalina Bozianu: "Noi, cei de la PMP, am susținut și susținem orice inițiativă prin care se simplifică exercitarea dreptului de vot pentru toți cetățenii români"

04 Jul 2019 14:15
Intr-o postare pe facebook, deputatul PMP Catalina Bozianu spune "Noi, cei de la PMP, am susținut și susținem orice inițiativă prin care se simplifică exercitarea dreptului de vot pentru toți cetățenii români. De aceea, considerăm un pas înainte extinderea la trei zile a perioadei în care românii din străinătate pot vota la alegerile naționale, adoptă în sesiunea extraordinară încheiată ieri. Este un act de minim bun-simț politic, prin care acestor oameni care au dovedit că le pasă de soarta țării li se dau garanții suplimentare că-și pot exercita unul dintre cele mai importante drepturi constituționale. În același timp, considerăm acest pas insuficient pentru a rezolva problema votului diasporei, soluția corectă fiind aceea propusă de noi: introducerea votului electronic. Nici măcar votul prin corespondență, introdus pentru alegerile prezidențiale, nu este de natură să ușureze semnificativ procesul de votare pentru românii din afara granițelor.
Din păcate, modificările adoptate ieri de Camera Deputaților nu includ și inițiativa noastră de alegere a primarilor în două tururi de scrutin, pentru susținerea căreia au semnat peste un milion de români. Această schimbare de sistem care ar sparge monopolul politic și administrativ al PSD și al oricărui partid-mamut, construit pe sistemul baronilor locali. Noi vom continua să ne batem pentru acest proiect în sesiunea parlamentară de toamnă, pentru ca alegerile locale din vara viitoare să fie o competiție corectă, fără avantaje pentru baronii locali, iar comunitățile să fie conduse de primari care reprezintă cu adevărat voința majorității cetățenilor."

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677