Catalina Bozianu: "Ploieștenii respiră sulf. Ministrul ploieștean al Mediului trebuie să le ceară iertare

17 Apr 2019 10:55
Declarație politică a deputatului PMP Catalina Bozianu:
"În dimineața zilei de 15 aprilie 2019, cea mai mare parte a ploieștenilor s-au trezit învăluiți într-un miros pestilențial de sulf. În toată zona centrală și de sud a orașului, de la Bariera București și până la Palatul Administrativ, mirosul era atât de intens, încât abia dacă puteai respira normal. Din păcate, pentru noi, ploieștenii, acesta nu a fost un eveniment ieșit din comun. Ni se întâmplă în mod frecvent. Aproape că ne-am obișnuit. "Poluarea olfactivă", generată de industria petrochimică din și de lângă oraș, așa cum elegant o numesc autoritățile de mediu, a devenit parte din viața noastră. Din păcate, aceleași autorități de mediu nu fac nimic pentru a o scoate din viața noastră.
De aproape trei ani de zile, ministrul Mediului este o doamnă din Ploiești, Grațiela Gavrilescu. Indiferent de prim-ministrul pe care l-a numit Liviu Dragnea și de componența echipei guvernamentale, doamna Gavrilescu s-a regăsit în formula de la Palatul Victoria. La Educație, la Sănătate sau la Transporturi, miniștrii s-au schimbat cu viteza luminii. La Mediu, prezența doamnei Gavrilescu a fost o constantă, precum "poluarea olfactivă" cu sulf, în viața ploieștenilor. De aproape trei ani, Grațiela Gavrilescu este un ministru foarte ocupat. Cu propria imagine publică. Doamna ministru vorbește mult, face exces de cuvinte frumoase, se filmează și se pozează profesionist, la vizite "de lucru" prin țară și... cam atât. Rezultatele concrete ale ministeriatului domniei sale se simt cel mai bine în orașul său natal. La noi, la Ploiești. Se simt în mirosul de sulf cu care rafinăriile continuă să ne otrăvească, periodic, aerul.
E trist pentru noi, ploieștenii, să avem un concitadin pe scaunul de ministru al Mediului, iar acesta să nu facă nimic pentru a ne mai aerisi, cât de cât, viața. Din păcate, de trei ani, doamna Gavrilescu nu face, în termeni reali, nimic pentru a opri sau, măcar, pentru a diminua "poluarea olfactivă" din Ploiești. A reacționat cu întârziere, iar, atunci când a făcut-o, s-a rezumat la câteva acțiuni de imagine (mese rotunde și întâlnirii cu reprezentanții rafinăriilor, comunicate de presă și amenzi ridicol de mici prin comparație cu cifra de afaceri a poluatorilor). Ca ploieștean, îi atrag atenția ministrului ploieștean al Mediului că pozele și imaginile TV nu scad procentul de sulf și de benzen din aer și că noi, oamenii din oraș, ne-om fi obișnuit cu mirosul, dar nu ne-am resemnat. Vom continua să ne luptăm pentru dreptul nostru la aer curat, chiar cu riscul de a-i strica pozele doamnei Gavrilescu. Ca deputat, îi cer Grațielei Gavrilescu să dea dovadă de o minimă decență și, dacă nu demisionează din funcția de ministru, măcar să le ceară iertare ploieștenilor pentru mirosul din aerul pe care îl respiră"

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677