Cautarile apinisitului surprins de avalansa, reluate

14 Jan 2018 11:05
20 de salvamontisti de la Formatia Busteni si Salvamont Prahova sunt pe munte unde il cauta pe tanarul surprins, ieri, de avalansa. Astăzi, în jurul orei 10.00, a reînceput actiunea de căutare.
Salvamont Prahova anunta ca ieri, 5 turiști, 4 băieti si o fată, au urcat pe Valea Costilei din Bucegi. Unul dintre ei, când mai avea câtiva metri să iasă sus pe platou, a căzut, declanșand o avalanșă care a parcurs toată valea, oprindu-se la 50 m de Refugiul Costila. Mai multi alpinisti, aflati în momentul respectiv la Refugiul Costila, au declanșat operatiunea de căutare a acestuia, gasindu-i doar casca, rucsacul și cei doi pioleti.
" Salvamontul, ca unica structură abilitată legal să intervină in astfel de situatii, a constituit o echipă de interventie, formată din 8 salvatori montani de la SPJ Salvamont Prahova și 6 de la formatia locală Salvamont Bușteni. Aceasta a ajuns la fata locului și a pornit imediat actiunea de căutare, conform procedurilor, prin sondarea brută și detaliată a zonei avalanșei, deși afară se întunecase. În jurul orei 19.00 am hotărât sistarea căutărilor, deoarece a mai pornit o avalanșă, care era foarte aproape să surprindă echipa de căutare", a scris Salvamont Prahova, pe Facebook.

foto: Salvamont Prahova

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677