Caz revoltator in Prahova. Mita pentru corigente

08 Aug 2017 23:13
Caz revoltator in Prahova. Mita pentru corigente
Ofiterii Directiei Generale Anticoruptie Prahova si procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Prahova au reusit sa stopeze "obiceiul" unui profesor de economie de la Colegiul Toma Socolescu din Ploiesti. Se pare ca dascalul obisnuia sa "ceara" elevilor cate 500 de lei pentru promovarea examenelor de corigente. Numai ca un scolar s-a dus si a denuntat totul. Astfel, pe 26 iulie, profesorul de economie a fost prins în flagrant în timp ce luat 1000 de lei, de la doi elevi. Si asta nu e tot. S-au organizat si perchezitii domiciliare unde ofiterii DGA si procurorii au mai gasit 6000 de lei. Profesorul se pare ca nu actiona singur. Era ajutat de un alt dascal, de matematica, acesta din urma avand rolul de intermediar. Anchetatorii au stabilit ca la finele lunii iulie, profesorul de matematica a primit de la cinci elevi suma de 2400 de lei, cu promisiunea că îi va ajuta să treacă examenul de corigență de la enonomie. Din această sumă, dascălul a oprit 900 de lei, iar 1500 de lei i-a dat colegului, care la randul sau i-a inapoiat 200 de lei, pentru intermediere. Si uite asa, cele doua cadre didactice sunt acum urmarite penal, pentru luare de mita, respectiv complicitate la luare de mita si trafic de influenta.
Pe lângă profesori, șase elevi sunt cercetați pentru dare de mită


foto: Opinia Timisoarei

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8746 0.0005
USD Dolarul SUA 4.1525 0.0261
GBP Lira sterlina 5.3881 0.0139
CHF Francul elvetian 4.5548 0.0172
XAU Gramul de aur 253.0990 1.0791