CCI Romania-China are filiala in Prahova, la sediul CCI

04 Apr 2019 11:30
Miercuri, 3 aprilie 2019, la sediul Camerei de Comerț și Industrie Prahova, a avut loc ceremonia de inaugurare a Filialei Prahova a Camerei de Comerț și Industrie România-China, al cărei Președinte este Marius Marinescu.

Amfitrionul evenimentului a fost Președintele Camerei de Comerț și Industrie Prahova, Aurealian Gogulescu, un promotor al relațiilor bilaterale dintre Prahova și China, respectiv România și China. „Evenimentul de astăzi este o unul important, în care se consolidează o relație specială pe care am creat-o cu China, și pe care l-am gândit de mai mult timp. Îmi doresc foarte mult să reprezinte o poartă cât mai largă deschisă în colaborarea cu China, iar nivelul schimburilor comerciale să crească. CCI Prahova are o relație specială cu China, demarată în 1992, de atunci primind 115 delegații oficiale din Republica Populară Chineză. Am organizat 42 de misiuni oficiale, avem 30 de participări la Târguri și Expoziții și am semnat 12 acorduri din cele 92 pe care instituția noastră le are cu organizații similare din întrega lume, ceea ce înseamnă un procent de 13%. De asemenea, 5 localități din Prahova – Ploiești, Câmpina, Breaza, Azuga și Mizil – sunt înfrățite cu localități din China, iar CCI Prahova are o reprezentanță la Shanghai”, a spus Președintele CCI Prahova, Aurelian Gogulescu.

Invitată la ceremonie, prefectul Mădălina Lupea a precizat că „acest eveniment se datorează și CCI Prahova, care este foarte activă, fiind un promotor al atragerii investițiilor străine în județ. Aveți în mine un partener și mă bucur că relația România-China este una veche, de peste 130 de ani”.

Președintele Camerei de Comerț România-China, Nicolae Vasilescu, a spus că „aceasta este a 32-a filială județeană deschisă, noi fiind de departe cea mai puternică structură bilaterală camerală la nivel național. Avem 5 reprezentanțe în China și acordăm suport Guvernului României pentru consolidarea relațiilor diplomatice cu această țară, care datează de 70 de ani. Anul trecut am acordat 20 de burse de studii la Universitatea de Afaceri din Beijing, iar în acest an vom organiza 20 de misiuni economice în China”.

Primul președinte al Filialei Prahova a CCI România-China, Marius Marinescu, a punctat în discursul său faptul că „toți suntem oameni de afaceri și avem ca obiectiv obținerea de profit. Vă mulțumesc că ați venit alături de noi și sunt convins că vom avea rezultate bune împreună”.

Ca semn de apreciere pentru activitatea de până acum desfășurată pentru dezvoltarea relațiilor de colaborare dintre România și China, Președintelui CCI Prahova, Aurelian Gogulescu, i-a fost înmânată o plachetă din partea CCI România-China.
Comunicat de presa

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
As dori sa știu dacă aceasta lege, respectiv 209/14.03.20 este valabila și dacă se întra în vacanta de paste... 06_20 04 20?
Domnule Director al DSP PRAHOVA VA ROG SA IMPUNETI SI SA CERETI MASURI MAI BUNE ( DURE) PTR CETATENII ROMANI VENITI ACASA SI CARE SUNT IN CARANTINA LA DOMICILIU. 1) Trebuiesc instintate primariile si organele de politie de pe raa localitatilor unde acestia locuiesc 2)Intrebati in ce spatii se autoizoleaza si cu ce membrii ai familiei unde vin sa locuiasca vor sta 3) In momentul in care vin in locuinta respectiva si intra in contact cu ceilalti membri ai familiei,obligatoriu si acestia trebuiesc sa intre in autoizolare. 4) Daca membrii ai familiei care ii primesc in domiciliul lor lucreaza ,trebuiesc intrebati unde lucreaza si luat legatura cu angajatorul lor care va fi anuntat ca acestia au rude care sunt in autoizolare la domiciliu si sa nu fie primiti la munca 5) Acestia( inclusiv gazdele-rudele)trebuiesc informate cu privire la respectarea carantinei ,autoizolarii si cu masurile care se iau in conditiile in care acestia nu respecta legea ( amenzile si inchisoarea) ptr a nu spune ca nu au stiut. Este imperios impunerea acestor reguli ptr a se putea stopa raspandirea acestui virus si a nu ajunge in situatia Italiei. Multumesc anticipat ptr aplecarea dvs catre aceasta rugaminte a mea.
Cum sa nu intri in panica cand te duci la magazine si nu mai găsești o pâine, mălai sau macar drojdie si faina sa faci o pâine.... pai normal ca intri in panica cand vezi refturile goale
Nu doresc sa mai treca cineva prin cosmaru de inundatii,Doamne Ajuta
ERA BINE DE SPUS, SCRIS, CA ACESTI ARBORI MELIFERI EVODIA HUPEHENSIS PROVIN (TRANSPORTATI PE CONT PROPRIU), DIN BANAT DE ING.ZOOT. ISTRATIE.D. DUMITRU. DEOARECE UN ,,OM" AL ROMAPISULUI CONSIDERA CA MULTIPLICAREA, PLANTAREA ACESTOR ARBORI REPREZINTA ,,INFRACTIUNE'" CUVINTE SPUSE IN PUBLIC DE FATA CU PRESEDINTELE ASOCIATIEI APICOLE PRAHOVENE - MOISE, ETC., AS RUGA UN PUNCT DE VEDERE, SA DAI CEZARULUI CE E AL CEZARULUI.
Curs valutar
EUR Euro 4.8280 -0.0006
USD Dolarul SUA 4.4671 -0.0003
GBP Lira sterlina 5.4926 0.0068
CHF Francul elvetian 4.5696 -0.0079
XAU Gramul de aur 234.7566 3.2605