In perioada premergatoare sarbatorilor pascale, intreg corpul medical veterinar din judetul Prahova, reprezentat de medicii veterinari de stat (personal contractual si functionari publici) din cadrul D.S.V.S.A. Prahova, inclusiv medicii veterinari zonali si din cadrul circumscriptiilor sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor, au fost in stare de alerta maxima, efectuand zilnic, inclusiv sambata si duminica, actiuni de supraveghere si control pentru protejarea sanatatii si sigurantei populatiei in unitati autorizate/inregistrate sanitar veterinary. Astfel, in aceasta perioada au fost verificati 20 producatori particulari si 544 unitati. Vorbim despre abatoare, unitati procesare carne, lapte, peste, depozite frigorifice, super/hipermarketuri, magazine alimentare, carmengerii, macelarii, pescarii, unitati alimentatie publica, laboratoare cofetarie/patisserie.
Neconformitati identificate in timpul controalelor :
-nerespectarea conditiilor de igiena in spatiile de depozitare si prelucrare - 6 unitati;
-ambalare/etichetare necorespunzatoare - 9 unitati ;
-nerespectarea conditiilor de depozitare in spatiile de depozitare - 1 unitate;
-nerespectarea conditiilor de igiena privind manipularea produselor alimentare -3 unitati;
-functionarea unitatii fara inregistrare sanitara veterinara - 3 unitati;
Masuri dispuse:
-sanctiuni contraventionale conform HG nr.984/2005, cu modificarile si completarile ulterioare, 22 sanctiuni în valoare totală de 32.600 lei;
-avertismente conform OUG nr.2/2001, cu modificarile si completarile ulterioare -2;
-confiscari - 59,16 kg produse alimentare in valoare totala de 805,4 lei;
Situatia mieilor sacrificati:
-in abatoare autorizate sanitar veterinar din judetul Prahova - 856 capete .