Ce au descoperit cei de la Directia Sanitara Veterinara in Prahova, in urma controalelor de Paste

11 Apr 2018 10:13
Ce au descoperit cei de la Directia Sanitara  Veterinara in Prahova, in urma controalelor de Paste
In perioada premergatoare sarbatorilor pascale, intreg corpul medical veterinar din judetul Prahova, reprezentat de medicii veterinari de stat (personal contractual si functionari publici) din cadrul D.S.V.S.A. Prahova, inclusiv medicii veterinari zonali si din cadrul circumscriptiilor sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor, au fost in stare de alerta maxima, efectuand zilnic, inclusiv sambata si duminica, actiuni de supraveghere si control pentru protejarea sanatatii si sigurantei populatiei in unitati autorizate/inregistrate sanitar veterinary. Astfel, in aceasta perioada au fost verificati 20 producatori particulari si 544 unitati. Vorbim despre abatoare, unitati procesare carne, lapte, peste, depozite frigorifice, super/hipermarketuri, magazine alimentare, carmengerii, macelarii, pescarii, unitati alimentatie publica, laboratoare cofetarie/patisserie.

Neconformitati identificate in timpul controalelor :
-nerespectarea conditiilor de igiena in spatiile de depozitare si prelucrare - 6 unitati;
-ambalare/etichetare necorespunzatoare - 9 unitati ;
-nerespectarea conditiilor de depozitare in spatiile de depozitare - 1 unitate;
-nerespectarea conditiilor de igiena privind manipularea produselor alimentare -3 unitati;
-functionarea unitatii fara inregistrare sanitara veterinara - 3 unitati;
Masuri dispuse:
-sanctiuni contraventionale conform HG nr.984/2005, cu modificarile si completarile ulterioare, 22 sanctiuni în valoare totală de 32.600 lei;
-avertismente conform OUG nr.2/2001, cu modificarile si completarile ulterioare -2;
-confiscari - 59,16 kg produse alimentare in valoare totala de 805,4 lei;

Situatia mieilor sacrificati:
-in abatoare autorizate sanitar veterinar din judetul Prahova - 856 capete .

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8743 -0.0004
USD Dolarul SUA 4.1768 0.0180
GBP Lira sterlina 5.4111 0.0095
CHF Francul elvetian 4.5595 -0.0046
XAU Gramul de aur 251.6793 0.4237