Ce au descoperit inspectorii ITM Prahova când au verificat instalațiile de îmbuteliere a gazului petrol lichefiat - G.P.L.

22 Mar 2019 13:30
Ce au descoperit inspectorii ITM Prahova când au verificat instalațiile  de îmbuteliere a gazului petrol lichefiat - G.P.L.
Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova a desfășurat, în luna martie 2019, acțiunea de verificare a modului în care sunt respectate cerințele minime pentru îmbunătățirea securității și protecția sănătății lucrătorilor care își desfășoară activitatea în stații de umplere a buteliilor cu gaz petrolier lichefiat. Acțiunile de control s-au efectuat în toate tipurile de întreprinderi (mici, mijlocii și mari, cu capital de stat, privat și mixt), care dețin instalații de umplere a buteliilor cu gaz petrolier lichefiat.

Obiectivele acțiunii au fost :

- Stabilirea măsurilor care se impun, ca urmare a nerespectării de către angajatori și lucrători, a prevederilor actelor normative în domeniul securității și sănătății în muncă, în scopul prevenirii producerii evenimentelor în timpul desfășurării activităților la locurile de muncă și posturile de lucru;
- Creșterea gradului de conștientizare a angajatorilor și angajaților în ceea ce privește necesitatea respectării cerințelor minime de securitate și sănătate în muncă pentru îmbunătățirea securității și protecția sănătații lucrătorilor care își desfășoară activitatea în instalații de umplere a buteliilor cu gaz petrolier lichefiat.
În perioada campaniei, inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Securității și Sănătății au verificat 4 agenți economici. Cele mai frecvente încălcări ale prevederilor legislației muncii au fost:
- Semnalizare necorespunzătoare pentru zonele cu potențial exploziv,
- Butelii neconforme,
- Echipamente de muncă neconforme.
Pentru deficiențele descoperite, inspectorii de muncă au aplicat 1 amendă în valoare de 10.000 de lei și au dispus măsuri de remediere a neconformităților. (Sursa: comunicat de presa ITM Prahova)

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677