Ce au descoperit inspectorii ITM Prahova când au verificat instalațiile de îmbuteliere a gazului petrol lichefiat - G.P.L.

22 Mar 2019 13:30
Ce au descoperit inspectorii ITM Prahova când au verificat instalațiile  de îmbuteliere a gazului petrol lichefiat - G.P.L.
Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova a desfăşurat, în luna martie 2019, acţiunea de verificare a modului în care sunt respectate cerinţele minime pentru îmbunătăţirea securităţii şi protecţia sănătăţii lucrătorilor care îşi desfăşoară activitatea în stații de umplere a buteliilor cu gaz petrolier lichefiat. Acţiunile de control s-au efectuat în toate tipurile de întreprinderi (mici, mijlocii şi mari, cu capital de stat, privat şi mixt), care deţin instalaţii de umplere a buteliilor cu gaz petrolier lichefiat.

Obiectivele acţiunii au fost :

- Stabilirea măsurilor care se impun, ca urmare a nerespectării de către angajatori şi lucrători, a prevederilor actelor normative în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, în scopul prevenirii producerii evenimentelor în timpul desfăşurării activităţilor la locurile de muncă şi posturile de lucru;
- Creşterea gradului de conştientizare a angajatorilor şi angajaţilor în ceea ce priveşte necesitatea respectării cerinţelor minime de securitate şi sănătate în muncă pentru îmbunătăţirea securităţii şi protecţia sănătaţii lucrătorilor care îşi desfăşoară activitatea în instalaţii de umplere a buteliilor cu gaz petrolier lichefiat.
În perioada campaniei, inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Securităţii şi Sănătăţii au verificat 4 agenţi economici. Cele mai frecvente încălcări ale prevederilor legislaţiei muncii au fost:
- Semnalizare necorespunzătoare pentru zonele cu potenţial exploziv,
- Butelii neconforme,
- Echipamente de muncă neconforme.
Pentru deficienţele descoperite, inspectorii de muncă au aplicat 1 amendă în valoare de 10.000 de lei şi au dispus măsuri de remediere a neconformităţilor. (Sursa: comunicat de presa ITM Prahova)

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
BUNA ZIUA EU AM DEPUS LA COSULATULROMANIEI DIN LISABONA CERTIFICATUL DE NASTERE VECHI,PT.A OBTINE ALTUL NOU,DAR A TRECUT AUN AN DE ZILE SI INCA CERTIFICATUL NOU NU A FOST ELIBERAT DI JUDETUL PLOIESTI -PRAHOVA UNDE MAM NASCUT.DE LA AMBASADA ROMANIEI MIA SA SPUS CA NU ASOSIT NIMIC.VA ROG FRUMOS SA-MI SPUNETI CE AM DE FACUT SI DE CE CERTIFICATUL MEU DE NASTERE NU A FOST TRIMIS MULTUMESC.
Chiar suntem disperati ca sa pot merge la munca trebuie sa pun pungi de plastic peste incaltaminte.Gunoiul nu ne-a fost ridicat de doua saptamani.Cand e timpul bun nu vin la lucru cand ploua vin si nu au ce face.
Mare OM
Acolo trebuia făcut un pod, nu mai existau astfel de situații....
La baile Valea Sterii nu beneficiaza de facilitati la intrare persoanele cu dizabilitati,copiii sau insotitorii acestora.M am adresat personalului si nu stia ce sa mi raspunda. Poate asa prevede regulamentul de functionare!
Curs valutar
EUR Euro 4.7204 -0.0027
USD Dolarul SUA 4.2231 0.0128
GBP Lira sterlina 5.2539 0.0043
CHF Francul elvetian 4.2880 0.0019
XAU Gramul de aur 192.5647 -0.3933