Ce au descoperit pompierii la pensiunile din Sinaia

12 Jul 2018 17:36
Ce au descoperit pompierii la pensiunile din Sinaia
Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Prahova desfășoară, permanent, activități orientate spre siguranță cetățeanului, pe cele două componente specifice, prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor sau bunurile acestora.

În scopul prevenirii unor evenimente nedorite, de la începutul lunii iulie până în prezent, ISU Prahova a derulat o serie de acțiuni de verificare și activități de îndrumare și control pe linia respectării măsurilor de apărare și stingere a incendiilor la obiective cu domeniul de activitate turism din orașul Sinaia.
Astfel, s-au executat 66 de controale la operatori economici, unde au fost constatate 397 deficiențe, dintre care 212 au fost înlăturate pe timpul verificărilor. În urma acțiunilor de control preventive, au fost aplicate 397 sancțiuni contravenționale, respectiv 320 avertismente și 77 amenzi, în cuantum de 141.500 lei.
Totodată din cele 66 de obiective controlate, 12 nu dețin autorizație de securitate la incendiu.
Principalele nereguli identificate în teren au constat în: exploatarea instalațiilor electrice cu defecțiuni/improvizații, neobținerea autorizației de securitate la incendiu, nefuncționarea iluminatului de securitate pentru marcarea căilor de evacuare, neactualizarea/neelaborarea actelor de autoritate și evidențelor specifice de apărare împotriva incendiilor, neverificarea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor, blocarea/reducerea gabaritului căilor de evacuare, neorganizarea corespunzătoare a instructajului în domeniul situațiilor de urgență, neafișarea/neactualizarea planurilor de evacuare în caz de incendiu, neorganizarea intervenției la locul de muncă, neactualizarea planurilor de evacuare ale utilizatorilor în cazul producerii unei situații de urgență.
Cu ocazia controalelor, au fost organizate și desfășurate 62 exerciții în caz de incendiu, cu 340 participanți, precum și 84 instruiri cu personalul cu atribuții în domeniul situațiilor de urgență de la localități, operatori economici și instituții.

Având în vedere faptul că perioada următoare se caracterizează printr-un aflux mare de persoane care aleg să-și petreacă timpul liber în astfel de locații, ISU Prahova recomandă administratorilor/proprietarilor acestor categorii de obiective, următoarele:
- respectarea numărului maxim de utilizatori prevăzut de legislația in vigoare, pentru aceste categorii de construcții;
- solicitarea sprijinului pentru acordarea asistenței tehnice de specialitate în vederea întocmirii documentației necesare obținerii autorizației de securitate de incendiu;
- preocupare sporită pentru solicitarea acestui act administrativ care să asigure securitatea beneficiarilor.

Activitatea pompierilor salvatori se derulează în sprijinul și pentru cetățean, iar obiectivele prioritare ale instituției noastre sunt orientate spre eficientizarea acțiunilor de prevenire și gestionare a situațiilor de urgență. Preîntâmpinarea evenimentelor nedorite rămâne dezideratul comun ce poate fi realizat prin dezvoltarea culturii de securitate și responsabilizarea fiecăruia dintre noi.

Sursa foto cu carcater ilustrativ: /www.booking.com

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677