Ce masuri au luat autoritatile pentru a reduce perioada de asteptare intre probele teoretica si practica ale examenului pentru obtinerea permisului auto

15 Jan 2018 16:35
Ce masuri au luat autoritatile pentru a reduce perioada de asteptare intre probele teoretica si practica ale examenului pentru obtinerea permisului auto
Urmare creşterii semnificative a numărului de maşini înmatriculate in judeţul Prahova precum şi a numărului de persoane ce doresc să susţină examene pentru obţinerea permisului auto, perioada de aşteptare între probele teoretică şi practică a cunoscut o creştere semnificativă, ajungând ca la data de 01.01.2018 acest termen să depăşească 4 luni.
De asemenea, promovabilitatea persoanelor examinate este în continuă scădere, ceea ce generează dorinţa acestora de a se reprograma pentru susţinerea unui nou examen.
Având in vedere această situaţie precum şi faptul că în anul 2017, în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Prahova au fost 6 posturi vacante şi 4 posturi suspendate (concediu ingrijire copil ori incapacitate temporară de muncă), Instituţia Prefectului-Judeţul Prahova a acordat o atentie deosebita acoperirii posturilor vacante.
În perioada noiembrie 2017 - ianuarie 2018, au fost ocupate 4 posturi prin concurs/mutare de la alte structuri M.A.I. si, ca urmare, a fost repartizat un examinator în plus pentru comisia de examen din Municipiul Ploiesti, mărindu-se numărul locurilor disponibile cu 70 candidaţi.
Au fost depuse diligenţe pentru obţinerea atestatului de examinator pentru alţi trei lucrători, capacitatea de examinare urmând a fi suplimentata cu aproximativ 1.800 de locuri pentru perioada februarie-mai 2018.
Întrucât sistemul informatic de programare a candidaţilor este creat astfel incât să prevină programările pe alte criterii decât cele obiective, singura modalitate ca noile locuri disponibile să fie ocupate o reprezintă autoprogramarea/reprogramarea candidaţilor conform Ordinului nr.268/2011 al M.A.I., în limita locurilor disponibile si in ordinea solicitării.
Criteriile de programare sunt obiective si menţionăm faptul că această programare se face personal de către solicitant, după promovarea examenului teoretic, generându-se un cod unic de bare şi programare automată, pe primul loc disponibil la momentul accesării sistemului.
Va asiguram si pe aceasta cale de faptul ca Institutia Prefectului Judetul Prahova este preocupata in permanenta de imbunatatirea serviciilor prestate catre cetatenii prahoveni.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
VA ROG SA IMI SPUNETI CAND SE DESCHIDE CENTRUL DE VACCINARE DE LA SCOALA GENERALA NR 28,SALA DE SPORT.
la multyi ani cu multa sananate.noi sucese, fericire si iubitre
Felicitari pentru organizarea si functionarea centrului de vaccinari din cadrul spitalului Boldescu, Ploiesti.M-am vaccinat pe data de 22.01.2021, orele 18.Totul s-a derulat la ora fixata, fara intarzieri,cu mult profesionalism si amabilitate[trei doamne asistente si dr. Luchian].Aproape ca nu-mi venea sa cred ca se poate si la noi asa!!
felicitari domnul primar si multa sanatate vati gandit foarte bine pentru batrani care sunt in varsta cu siguranta se va bucura da acesta ideie
Vreau sa ma vaccinez
Curs valutar
EUR Euro 4.8746 0.0002
USD Dolarul SUA 4.0195 0.0090
GBP Lira sterlina 5.4869 -0.0023
CHF Francul elvetian 4.5190 -0.0038
XAU Gramul de aur 239.1954 -0.8098