Ce masuri au luat autoritatile pentru a reduce perioada de asteptare intre probele teoretica si practica ale examenului pentru obtinerea permisului auto

15 Jan 2018 16:35
Ce masuri au luat autoritatile pentru a reduce perioada de asteptare intre probele teoretica si practica ale examenului pentru obtinerea permisului auto
Urmare creşterii semnificative a numărului de maşini înmatriculate in judeţul Prahova precum şi a numărului de persoane ce doresc să susţină examene pentru obţinerea permisului auto, perioada de aşteptare între probele teoretică şi practică a cunoscut o creştere semnificativă, ajungând ca la data de 01.01.2018 acest termen să depăşească 4 luni.
De asemenea, promovabilitatea persoanelor examinate este în continuă scădere, ceea ce generează dorinţa acestora de a se reprograma pentru susţinerea unui nou examen.
Având in vedere această situaţie precum şi faptul că în anul 2017, în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Prahova au fost 6 posturi vacante şi 4 posturi suspendate (concediu ingrijire copil ori incapacitate temporară de muncă), Instituţia Prefectului-Judeţul Prahova a acordat o atentie deosebita acoperirii posturilor vacante.
În perioada noiembrie 2017 - ianuarie 2018, au fost ocupate 4 posturi prin concurs/mutare de la alte structuri M.A.I. si, ca urmare, a fost repartizat un examinator în plus pentru comisia de examen din Municipiul Ploiesti, mărindu-se numărul locurilor disponibile cu 70 candidaţi.
Au fost depuse diligenţe pentru obţinerea atestatului de examinator pentru alţi trei lucrători, capacitatea de examinare urmând a fi suplimentata cu aproximativ 1.800 de locuri pentru perioada februarie-mai 2018.
Întrucât sistemul informatic de programare a candidaţilor este creat astfel incât să prevină programările pe alte criterii decât cele obiective, singura modalitate ca noile locuri disponibile să fie ocupate o reprezintă autoprogramarea/reprogramarea candidaţilor conform Ordinului nr.268/2011 al M.A.I., în limita locurilor disponibile si in ordinea solicitării.
Criteriile de programare sunt obiective si menţionăm faptul că această programare se face personal de către solicitant, după promovarea examenului teoretic, generându-se un cod unic de bare şi programare automată, pe primul loc disponibil la momentul accesării sistemului.
Va asiguram si pe aceasta cale de faptul ca Institutia Prefectului Judetul Prahova este preocupata in permanenta de imbunatatirea serviciilor prestate catre cetatenii prahoveni.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8747 0.0001
USD Dolarul SUA 4.1588 0.0063
GBP Lira sterlina 5.4016 0.0135
CHF Francul elvetian 4.5641 0.0093
XAU Gramul de aur 251.2556 -1.8434