Ce s-a întâmplat în prima zi a Săptămânii Prevenirii Criminalității, în Prahova

03 Oct 2017 12:18
Săptămâna aceasta a debutat Săptămâna Prevenirii Criminalității, cu activități care au vizat în mod deosebit siguranța copiilor și tinerilor.

Astfel, polițiștii au acționat în zona unităților de învățământ preuniversitar și a localurilor de alimentație publică, pentru a descuraja conduitele deviante, precum absenteismul școlar și actele de delincvență.

O asemenea acțiune a desfășurat Poliția Municipiului Ploiești, la nivelul tuturor celor 4 secții urbane, precum și la secțiile rurale arondate (Valea Călugărească, Puchenii Mari, Blejoi și Cocorăștii Colț).

Cei 88 de polițiști angrenați în acțiune au verificat 31 de agenți economici (baruri, terase, săli de jocuri de noroc și pariuri sportive etc.), au legitimat 151 de persoane și au controlat 91 de autovehicule. Pentru neregulile depistate, au aplicat 32 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 11.400 de lei.

Echipele de polițiști au identificat 52 de elevi care absentau nemotivat de la orele de curs, despre care a fost înștiințată unitatea de învățământ la care sunt înscriși.

Minorii depistați fumând sau aflându-se în sălile pariuri sportive și jocuri de noroc au fost sancționați contravențional. De asemenea, cu privire la această categorie de agenți economici, care nu ar fi trebuit să permită accesul minorilor în incintă, a fost informat Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc, spre a dispune măsuri sancționatorii în consecință.

Nu numai polițiștii ploieșteni au avut în vedere aceste aspecte, acțiuni similare fiind organizate la nivelul subunităților de poliție din întregul județ.

Totodată, polițiștii au organizat și activități cu caracter informativ în rândul elevilor, fiind vizați, cu precădere cei aflați în pragul vârstei la care începe răspunderea penală.

Sursa foto: IJP Prahova

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8747 0.0001
USD Dolarul SUA 4.1588 0.0063
GBP Lira sterlina 5.4016 0.0135
CHF Francul elvetian 4.5641 0.0093
XAU Gramul de aur 251.2556 -1.8434