Ce s-a întâmplat în prima zi a Săptămânii Prevenirii Criminalității, în Prahova

03 Oct 2017 12:18
Săptămâna aceasta a debutat Săptămâna Prevenirii Criminalității, cu activități care au vizat în mod deosebit siguranța copiilor și tinerilor.

Astfel, polițiștii au acționat în zona unităților de învățământ preuniversitar și a localurilor de alimentație publică, pentru a descuraja conduitele deviante, precum absenteismul școlar și actele de delincvență.

O asemenea acțiune a desfășurat Poliția Municipiului Ploiești, la nivelul tuturor celor 4 secții urbane, precum și la secțiile rurale arondate (Valea Călugărească, Puchenii Mari, Blejoi și Cocorăștii Colț).

Cei 88 de polițiști angrenați în acțiune au verificat 31 de agenți economici (baruri, terase, săli de jocuri de noroc și pariuri sportive etc.), au legitimat 151 de persoane și au controlat 91 de autovehicule. Pentru neregulile depistate, au aplicat 32 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 11.400 de lei.

Echipele de polițiști au identificat 52 de elevi care absentau nemotivat de la orele de curs, despre care a fost înștiințată unitatea de învățământ la care sunt înscriși.

Minorii depistați fumând sau aflându-se în sălile pariuri sportive și jocuri de noroc au fost sancționați contravențional. De asemenea, cu privire la această categorie de agenți economici, care nu ar fi trebuit să permită accesul minorilor în incintă, a fost informat Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc, spre a dispune măsuri sancționatorii în consecință.

Nu numai polițiștii ploieșteni au avut în vedere aceste aspecte, acțiuni similare fiind organizate la nivelul subunităților de poliție din întregul județ.

Totodată, polițiștii au organizat și activități cu caracter informativ în rândul elevilor, fiind vizați, cu precădere cei aflați în pragul vârstei la care începe răspunderea penală.

Sursa foto: IJP Prahova

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
VA ROG SA IMI SPUNETI CAND SE DESCHIDE CENTRUL DE VACCINARE DE LA SCOALA GENERALA NR 28,SALA DE SPORT.
la multyi ani cu multa sananate.noi sucese, fericire si iubitre
Felicitari pentru organizarea si functionarea centrului de vaccinari din cadrul spitalului Boldescu, Ploiesti.M-am vaccinat pe data de 22.01.2021, orele 18.Totul s-a derulat la ora fixata, fara intarzieri,cu mult profesionalism si amabilitate[trei doamne asistente si dr. Luchian].Aproape ca nu-mi venea sa cred ca se poate si la noi asa!!
felicitari domnul primar si multa sanatate vati gandit foarte bine pentru batrani care sunt in varsta cu siguranta se va bucura da acesta ideie
Vreau sa ma vaccinez
Curs valutar
EUR Euro 4.8744 0.0006
USD Dolarul SUA 4.0105 -0.0043
GBP Lira sterlina 5.4892 -0.0207
CHF Francul elvetian 4.5228 -0.0023
XAU Gramul de aur 240.0052 -1.5092