Ce s-a întâmplat în prima zi a Săptămânii Prevenirii Criminalității, în Prahova

03 Oct 2017 12:18
Săptămâna aceasta a debutat Săptămâna Prevenirii Criminalității, cu activități care au vizat în mod deosebit siguranța copiilor și tinerilor.

Astfel, polițiștii au acționat în zona unităților de învățământ preuniversitar și a localurilor de alimentație publică, pentru a descuraja conduitele deviante, precum absenteismul școlar și actele de delincvență.

O asemenea acțiune a desfășurat Poliția Municipiului Ploiești, la nivelul tuturor celor 4 secții urbane, precum și la secțiile rurale arondate (Valea Călugărească, Puchenii Mari, Blejoi și Cocorăștii Colț).

Cei 88 de polițiști angrenați în acțiune au verificat 31 de agenți economici (baruri, terase, săli de jocuri de noroc și pariuri sportive etc.), au legitimat 151 de persoane și au controlat 91 de autovehicule. Pentru neregulile depistate, au aplicat 32 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 11.400 de lei.

Echipele de polițiști au identificat 52 de elevi care absentau nemotivat de la orele de curs, despre care a fost înștiințată unitatea de învățământ la care sunt înscriși.

Minorii depistați fumând sau aflându-se în sălile pariuri sportive și jocuri de noroc au fost sancționați contravențional. De asemenea, cu privire la această categorie de agenți economici, care nu ar fi trebuit să permită accesul minorilor în incintă, a fost informat Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc, spre a dispune măsuri sancționatorii în consecință.

Nu numai polițiștii ploieșteni au avut în vedere aceste aspecte, acțiuni similare fiind organizate la nivelul subunităților de poliție din întregul județ.

Totodată, polițiștii au organizat și activități cu caracter informativ în rândul elevilor, fiind vizați, cu precădere cei aflați în pragul vârstei la care începe răspunderea penală.

Sursa foto: IJP Prahova

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677