Ce spune primarul Ploiestiului despre negocierile cu compania Veolia, in conditiile in care contractul privind furnizarea de energie termica si apa calda expira la 1 mai

18 Mar 2019 17:21
Ce spune primarul Ploiestiului despre negocierile cu compania Veolia, in conditiile in care contractul privind furnizarea de energie termica si apa calda expira la 1 mai
COMUNICAT DE PRESA PRINARIA PLOIESTI: "Astăzi, luni, 18 martie 2019, la ora 10.00, la sediul Primăriei Ploiești, a avut loc o întâlnire între primarul Municipiului Ploiești, Adrian Dobre, și conducerea companiei Veolia Energie Prahova cu privire la faptul că, începând cu 1 mai, expiră contractul privind furnizarea de energie termică și apă caldă pentru ploieșteni.



"Mandatul cu care am mers în fața Veolia a fost acela că NU voi accepta sub nicio formă ca ploieștenii să plătească 404 lei (340 de lei + TVA) per gigacalorie așa cum solicită compania franceză. Vorbim, practic, de o dublare nejustificată a facturilor, în contextul în care chiar ei recunosc că au pierderi de căldură de 40% din cauza ineficienței sistemului de încălzire pe care l-au patronat timp de 15 ani, încă de pe vremea mandatului primarului PSD Emil Calotă. Am toată deschiderea pentru a negocia cu ei un preț CORECT, care să asigure funcționarea companiei, dar nu voi accepta ca ploieștenii să fie jecmăniți de clientela de partid a PSD " ALDE " PMP. Consider că, dacă aș semna în acești termeni, aș accepta un jaf la drumul mare. Este, deci, exclus să semnez o prelungire de contract cu o valoare de 404 lei per gigacalorie", a declarat primarul Adrian Dobre.

Întâlnirea dintre primarul Municipiului Ploiești și compania Veolia Energie Prahova a avut loc în contextul în care primarul Adrian Dobre a inițiat o propunere de Hotărâre de Consiliu Local, prin care se fac primii pași în vederea înființării unei societăți proprii care să gestioneze serviciile de căldură și apă caldă. Exact pe modelul de la București, unde a existat un consens între toate partidele politice (majoritatea PSD " ALDE " PMP și minoritatea PNL " USR). De menționat, că Bucureștiul nu a vrut niciodată să concesioneze către Veolia (ApaNova) căldura și agentul termic fix din cauza pretențiilor financiare nejustificate ale companiei franceze.

"Le-am transmis celor de la Veolia că, deși principala problemă este reprezentată de preț, nu este singura nemulțumire pe care o am. Ei trebuie să-și asume responsabilitatea față de ploieștenii care le plătesc facturile. Asta înseamnă că ei trebuie să suporte pierderile din sistem, nu cetățeanul de rând. De asemenea, dacă tot primesc sume uriașe de bani, trebuie să mai și facă investiții în infrastructură. Nu e normal să-ți asumi că sarcina ta e doar să dai drumul la apă pe o țeavă fără să te intereseze calitatea serviciului prestat pentru clientul final", a afirmat primarul Municipiului Ploiești, Adrian Dobre.

Comportamentul Veolia Energie Prahova a fost lipsit de onestitate în raport cu ploieștenii, exercitând, practic, prin acțiunile de forță din ultima perioadă un șantaj la adresa conducătorilor administrației publice locale a Municipiului. Timp de 15 ani, au încasat peste 300 de milioane de euro din facturile plătite de ploieșteni, iar acum vor să prelungească cu alți 7 ani, cu sprijinul majorității PSD " ALDE " PMP din Consiliul Local, timpul în care să obțină exact aceeași sumă de bani.

"E bine că reprezentanții Veolia au venit la negocieri, chiar dacă atitudinea lor este una de forță. Deschiderea mea față de dialog și negociere rămâne permanentă, dar doar dacă soluția finală este în interesul ploieștenilor și una CORECTĂ. Știu foarte bine că Veolia se bazează pe sprijinul PSD " ALDE " PMP în Consiliul Local. Dar eu sunt cel care semnează contractul și le spun clar că nu cedez șantajului. Eu am mandat de la ploieșteni, nu de la politrucii lui Liviu Dragnea sau ai Leocadiei Gavrilescu. Îi asigur, încă o dată, pe ploieșteni, că vom găsi o soluție și că nu vom ajunge în situația ca prețul per gigacalorie să nu fie unul CORECT", a concluzionat Adrian Dobre.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677