Centenarul Marii Uniri, marcat la Lipănești prin dezvelirea bustului Regelui Ferdinand I. La eveniment a fost prezent și Mădălin Voicu, secretar de stat la Ministerul Culturii - VIDEO/FOTO

27 Nov 2017 16:23
Centenarul Marii Uniri a fost astăzi macat la Lipănești . În fața primăriei comunei prahovene a fost dezvelit bustul Regelui Ferdinand I al României. La eveniment a fost prezent, pe lângă autoritățile locale și județene, și secretarul de stat în Ministerul Culturii și Identității Naționale, Mădălin Voicu.
Bustul Regelui Ferdinand I a fost realizat de sculptorul Constantin Ionescu. Acesta îl prezintă pe Ferdinand purtând mantia încoronării cu coroana de oțel moștenită de la unchiul său, regele Carol I, coroană care este realizată din tunurile capturate de Armata Română la bătăliile din 1877 de la Grivița.
Achiziția bustului a costat primăria Lipănești 17.000 RON. Amenajarea spațiului din fața primăriei unde a fost amplasat bustul regelui Ferdinand a fost realizată cu ajutorul angajaților institutiei și a unor voluntari din comuna Lipănești.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677