Centrul de Afaceri pentru Export, la Camera de Comert si Industrie Prahova

18 Jul 2017 16:49
Marti, 18 iulie 2017, la Bucuresti, in prezenta a peste 50 de participanti a avut loc intalnirea de start a proiectului “ Servicii integrate de export, pentru IMM-uri din Romania” sectiunea dedicata industriei lemnului, proiect co-finantat prin Programul de Cooperare Elvetiano-Roman, administrat si derulat in urma castigarii licitatiei publice de asocierea Gama Proconsult – Camera de Comerț și Industrie Prahova – Inpulse Partners – TDP Partners.
Derulat în perioada iunie 2017 – septembrie 2019, proiectul presupune crearea a două Centre de Afaceri pentru Export (CAE) în orașele Bacău și Ploiești, în cadrul Camerelor de Comerț și Industrie.
Demersul este făcut pentru a sprijini creșterea capacității de export a IMM-urilor din sectoarele mobilei din regiunile Nord-Est și Sud Muntenia.
Potențialul de creștere a exporturilor în domeniul mobilei este susținut de disponibilitatea lemnului și de competențele tehnice existente, dar momentan insuficient exploatate.
Programul cuprinde două etape:
de instruire a IMM-urilor pentru crearea de produse cu valoare adăugată mare, competitive pe plan internațional și dedicate nevoilor consumatorilor de pe piețele țintă din regiunile UE, dar și Non-UE
de participare la evenimente international
În paralel, se vor desfășura activități de susținere, precum realizarea unor studii pentru evaluarea nevoilor IMM-urilor, crearea unor pagini web de prezentare și activități de promovare.
În cadrul întâlnirii onorate de prezenta d-lui Sterica FUDULEA, Secretar de Stat in cadrul Ministerului Mediului de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat si a celor mai importanti stakeholderi din domeniul mobilei au fost prezentate proiectul, planul de implementare și descrierea activităților acestuia.
De asemenea, o atentie importanta a fost dedicata discutiilor si gasirii modalitatilor de colaborare cu partenerii din sectorul industriei lemnului în vederea atragerii in proiect a celor mai potrivite firme in scopul eficientizarii activitatii celor doua centre de export.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8744 0.0014
USD Dolarul SUA 4.1145 -0.0040
GBP Lira sterlina 5.3849 -0.0068
CHF Francul elvetian 4.5485 0.0089
XAU Gramul de aur 252.5738 -1.3923