Centrul de Afaceri pentru Export, la Camera de Comert si Industrie Prahova

18 Jul 2017 16:49
Marti, 18 iulie 2017, la Bucuresti, in prezenta a peste 50 de participanti a avut loc intalnirea de start a proiectului " Servicii integrate de export, pentru IMM-uri din Romania" sectiunea dedicata industriei lemnului, proiect co-finantat prin Programul de Cooperare Elvetiano-Roman, administrat si derulat in urma castigarii licitatiei publice de asocierea Gama Proconsult " Camera de Comerț și Industrie Prahova " Inpulse Partners " TDP Partners.
Derulat în perioada iunie 2017 " septembrie 2019, proiectul presupune crearea a două Centre de Afaceri pentru Export (CAE) în orașele Bacău și Ploiești, în cadrul Camerelor de Comerț și Industrie.
Demersul este făcut pentru a sprijini creșterea capacității de export a IMM-urilor din sectoarele mobilei din regiunile Nord-Est și Sud Muntenia.
Potențialul de creștere a exporturilor în domeniul mobilei este susținut de disponibilitatea lemnului și de competențele tehnice existente, dar momentan insuficient exploatate.
Programul cuprinde două etape:
de instruire a IMM-urilor pentru crearea de produse cu valoare adăugată mare, competitive pe plan internațional și dedicate nevoilor consumatorilor de pe piețele țintă din regiunile UE, dar și Non-UE
de participare la evenimente international
În paralel, se vor desfășura activități de susținere, precum realizarea unor studii pentru evaluarea nevoilor IMM-urilor, crearea unor pagini web de prezentare și activități de promovare.
În cadrul întâlnirii onorate de prezenta d-lui Sterica FUDULEA, Secretar de Stat in cadrul Ministerului Mediului de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat si a celor mai importanti stakeholderi din domeniul mobilei au fost prezentate proiectul, planul de implementare și descrierea activităților acestuia.
De asemenea, o atentie importanta a fost dedicata discutiilor si gasirii modalitatilor de colaborare cu partenerii din sectorul industriei lemnului în vederea atragerii in proiect a celor mai potrivite firme in scopul eficientizarii activitatii celor doua centre de export.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677