CERCETAÅ¢I PENTRU ATRIBUIRE ÎN MOD ILEGAL DE CONTRACTE DE ACHIZIÅ¢II PUBLICE

24 Mar 2015 13:13
CERCETAÅ¢I PENTRU ATRIBUIRE ÎN MOD ILEGAL DE CONTRACTE DE ACHIZIÅ¢II PUBLICE
Polițiștii specializați în investigarea criminalității economice efectuează 32 de percheziții pentru probarea activității infracționale a reprezentanților unei instituții de învățământ superior din București, care ar fi atribuit în mod illegal contracte de achiziții publice. / 6 persoane urmează a fi conduse la audieri.

La data de 24 martie a.c., 75 de polițiști de la Direcția de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și de la Direcția Generală de Poliție a Municipiului București efectuează 32 de percheziții pe raza județelor Prahova, Dâmbovița și Giurgiu și în municipiul București.

La activități participă și polițiști de la Serviciul pentru Intervenții și Acțiuni Speciale și de la Institutul Național de Criminalistică, din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Perchezițiile se desfășoară în cadrul unui dosar penal aflat sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, ce vizează reprezentanți ai unei instituții de învățământ superior, din București, bănuiți că ar fi comis ilegalități cu ocazia atribuirii de contracte de achiziții publice.

Din cercetări a reieșit că, cei în cauză ar fi atribuit contracte de achiziții publice pe fondul unor acte de corupție, prin încălcarea legilor care reglementează acest domeniu de activitate, respectiv prin încredințare directă ori prin procedura simplificată de cerere de oferte, acelorași operatori economici, aflați în cercurile lor de interese.

Astfel, achizițiile publice ar fi fost atribuite fără concurență și transparență și fără a fi respectat principiul eficienței utilizării fondurilor alocate și cel al tratamentului egal între operatorii economici.

Vor fi puse în executare 6 mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse la audieri și dispunerea măsurilor procedurale.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Sa traiti domnule colonel! Cred ca in tinerete am fost vecini in carteirul Nord bl. 27 B Felicitari ptr. cariera! toate bune Dan Colibasi
E o gura de oxigen pentru ITC care daca merge asa ,merge spre faliment,asa primeste subventie de la primaria ,unde pensionarii au cotizat prin taxe si impozite o viata.Daca PSD reuseste asa ceva ,e posibil sa urmeze si o mare manifestatie de protest pentru caderea guvernului antiroman
TAIATI-LE PADURILE, CA O SA VINA PESTE NOI IN CASA!!!
super super
Nu cred ca un parastas poate fi inclus la o masa festiva: as intreba eu : cum mai poate fi rrspectata durerea unei fa.ilii care abea probabil s-a condus un membru drag pe ultimul drum : ca doar nu se punea problema de veselie si cine stie ce zgomote si domnii politisti au mers la vanat de amenzi: oare familia aia nu chieltuise destul cu necazul lor?? Roata se invarte domnilor!! Paste fericit!??
Curs valutar
EUR Euro 4.9242 -0.0017
USD Dolarul SUA 4.1233 -0.0026
GBP Lira sterlina 5.7569 -0.0030
CHF Francul elvetian 4.4890 -0.0040
XAU Gramul de aur 236.1626 -0.2731