Cercetați pentru evaziune fiscală

30 Aug 2017 09:31
Cercetați pentru evaziune fiscală
Câmpineni cercetați pentru evaziune cu un prejudiciu de aproape 2 500 000 lei

 Ofițerii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au desfășurat cercetări într-un dosar penal care a vizat trei câmpineni, bănuiți de comiterea infracțiunii de evaziune fiscală.
Din cercetările polițiștilor au rezultat indicii că persoanele în cauză, în calitate de asociați și administratori ai unei societăți comerciale, ar fi înregistrat în evidența contabilă mai multe facturi fiscale care nu au avut la bază operațiuni reale, cauzând un prejudiciu bugetului consolidat al statului în cuantum de 2.468.260 lei (impozit pe profit în sumă de 995.601 lei și TVA în sumă de 1.472.659 lei).
Pentru recuperarea prejudiciului cauzat procurorul de caz urmează să aprecize cu privire la dispunerea unor măsuri asigurătorii asupra bunurilor mobile și imobile ale persoanelor în cauză.


Bărbat de 52 de ani din Măneciu cercetat pentru evaziune fiscală

 Polițiști din cadrul aceluiași serviciu au efectuat cercetări într-un alt dosar penal privind un bărbat de 52 de ani din comuna Măneciu, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală.
Din cercetările efectuate în cauză, au rezultat indicii că bărbatul, în calitate de administrator, ar fi omis, în tot sau în parte, evidențierea în actele contabile a operațiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate prin cazarea persoanelor fizice și din activitatea de restaurant, fapt pentru care s-ar fi sustras de la plata către bugetul consolidat al statului cu suma de 11.424 lei, reprezentând impozit pe venitul realizat.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Gheorghe Tutuianu In carantina este greu de suportat ca toata populatia sa fie inchisa in casa . Exceptie sunt cei care au serviciu , inclusiv in alte localitati, patronii comerciantii, politistii etc care pot circula cu conditia sa scrie o declaratie personala. Dar carantina in aceste conditii este o solutie incompleta daca nu se iau si alte masuri.. Vreau sa spun ca dupa parerea mea in situatia unei localitati in carantina, adica izolata de restul lumii, ar trebui procedat imediat la testarea . cu teste rapide a intregii populatii a localitatii. Cei pozitivi ar trebui carantinati iar cei negativi ar trebui sa lucreze in conditii normale. In acest fel dupa iesirea din carantina visusul in acea localitate ar fi eradicat iar pe durata carantinei activitatea economica ar fi aproape normala . Adaug ca cei care nu vor sa fie testati, nu trebuie obligati sa faca testul ci ar trebui sa intre in carantina obligatorie. Deasemeni, cei care intra sau ies din localitate ar trebui sa nu fie admisi la intrare/iesire daca nu prezinta testul negativ. Asa-i?
Hai lasa ca aveti turisti in fiecare week ..dn 1 full pe week Se vaita patronii saracutii care dadeau salarii mizere si n ore munca ..sa lucrati voi cu neamurile voastre in horeca Si acuma la fel tot pe angajat trageti parleala ..fara bonuri le luati din salariu etc Si va mai mirati ca nu gasiti personal
Foarte frumos, un gest demn de urmat si de localitatile din Rep. Moldova. Bravo d-le Primar!
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Curs valutar
EUR Euro 4.8735 -0.0003
USD Dolarul SUA 4.0875 -0.0047
GBP Lira sterlina 5.4471 -0.0150
CHF Francul elvetian 4.5081 0.0039
XAU Gramul de aur 237.6576 -1.0895