Cetatenii din Puchenii Mari, invitati sa se implice oficial in rezolvarea problemelor din comunitate, prin Grupul de Inițiativă CivicĂ lansat recent - G.I.C.Ă.

17 Oct 2020 14:27
Cetatenii din Puchenii Mari, invitati sa se implice oficial in rezolvarea problemelor din comunitate, prin Grupul de Inițiativă CivicĂ lansat recent - G.I.C.Ă.
Reprezentantii Primariei Puchenii Mari au anuntat ca zilele acestea s-a lansat Grupul de Inițiativă CivicĂ din Comuna Puchenii Mari, abreviat G.I.C.Ă.

“Grupul dorește să aducă împreună cetățenii (indiferent de vârstă, pregătire, statut social) din comuna Puchenii Mari să se implice în dezbateri, în viitoare proiecte și în general, în găsirea de soluții aplicate cu scopul de a îmbunătăți calitatea vieții în comunitate și a încuraja la mai multă blândețe, empatie și o comunicare eficientă între oameni.

GICĂ își propune 'să recruteze' cetățenii doritori să se implice în diverse moduri (cu timp, cunoștințe și abilitați, cu resurse financiare sau orice fel de contribuție care poate ajuta) în activități civice în comuna Puchenii Mari. Membrii GICĂ vor avea chiar ei posibilitatea să propună activități civice de interes pentru comunitate și să le implementeze într-o manieră organizată.

În ceea ce privește efortul de timp și implicarea efectivă, estimez aproximativ 1-3 ore/săptămână. Desigur, GICĂ este o entitate flexibilă și nu forțează pe nimeni să fie activ mai mult decât persoana în cauză se simte confortabil”, au spus reprezentantii Primariei Puchenii Mari.

Cei care doresc sa se alature grupului G.I.C.Ă. trebuie să completeze chestionarul de mai jos:

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Gheorghe Tutuianu In carantina este greu de suportat ca toata populatia sa fie inchisa in casa . Exceptie sunt cei care au serviciu , inclusiv in alte localitati, patronii comerciantii, politistii etc care pot circula cu conditia sa scrie o declaratie personala. Dar carantina in aceste conditii este o solutie incompleta daca nu se iau si alte masuri.. Vreau sa spun ca dupa parerea mea in situatia unei localitati in carantina, adica izolata de restul lumii, ar trebui procedat imediat la testarea . cu teste rapide a intregii populatii a localitatii. Cei pozitivi ar trebui carantinati iar cei negativi ar trebui sa lucreze in conditii normale. In acest fel dupa iesirea din carantina visusul in acea localitate ar fi eradicat iar pe durata carantinei activitatea economica ar fi aproape normala . Adaug ca cei care nu vor sa fie testati, nu trebuie obligati sa faca testul ci ar trebui sa intre in carantina obligatorie. Deasemeni, cei care intra sau ies din localitate ar trebui sa nu fie admisi la intrare/iesire daca nu prezinta testul negativ. Asa-i?
Hai lasa ca aveti turisti in fiecare week ..dn 1 full pe week Se vaita patronii saracutii care dadeau salarii mizere si n ore munca ..sa lucrati voi cu neamurile voastre in horeca Si acuma la fel tot pe angajat trageti parleala ..fara bonuri le luati din salariu etc Si va mai mirati ca nu gasiti personal
Foarte frumos, un gest demn de urmat si de localitatile din Rep. Moldova. Bravo d-le Primar!
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Curs valutar
EUR Euro 4.8735 -0.0003
USD Dolarul SUA 4.0875 -0.0047
GBP Lira sterlina 5.4471 -0.0150
CHF Francul elvetian 4.5081 0.0039
XAU Gramul de aur 237.6576 -1.0895