Cezar Ouatu și Ioana Maria Lupașcu susțin pe 30 ianuarie un recital MOZART

27 Jan 2018 17:57
Cezar Ouatu și Ioana Maria Lupașcu susțin pe 30 ianuarie un recital MOZART
Un Recital Extraordinar MOZART va avea loc marți, 30 ianuarie 2018, de la ora 19:00, la Filarmonica “Paul Constantinescu”, ce-i va avea ca protagoniști pe doi dintre soliștii Filarmonicii ploieștene, personalitați artistice desăvârșite, contratenorul Cezar Ouatu și pianista Ioana Maria Lupașcu.
Unul dintre cei mai importanți contratenori ai momentului, Cezar Ouatu se bucură de o mare notorietate după participarea, în 2013, la Concursul Internațional Eurovision, unde a reprezentat România cu piesa „It’s My Life”, o lucrare scrisă în stilul pop-opera. Cu un timbru vocal iesit din comun și o muzicalitate deosebită, Cezar a avut o carieră de operă remarcabilă, absolvind Conservatorul “Giuseppe Verdi” din Milano, Italia fiind țara unde și-a făcut debutul ca și cântăreț de operă. A cântat alături de Angela Gheorghiu și Andrea Bocelli, iar naturalețea și charisma i-au deschis și alte drumuri, participând la nenumărate show-uri TV. În prezent este amfitrionul semifinalelor şi finalei naţionale Eurovision 2018 transmise în direct de TVR 1, TVR Internaţional şi TVR Moldova precum şi pe TVR+.
Ioana Maria Lupașcu, pianistă de renume internațional, a câștigat numeroase concursuri și competiții, dar cariera solistică a atras-o mai mult, fiind prezentă pe scene din Italia, Elveția, Croația, Slovacia, Belgia, Lituania, Turcia, Spania și Germania. De la reîntoarcerea în România a cântat cu cea mai mare parte a orchestrelor filarmonice naționale sub bagheta unor reputați maeștri. Vorbind, din nou, de o muzicalitate ieșită din comun, o tehnică desăvârșită și o sensibilitate cum rar întâlnești la un pianist, nu e de mirare că Ioana face parte din importante proiecte în România, dintre care amintim “Oedipe pe înțelesul tuturor” sau “Pianul cu Poeme” unde face echipă cu talentata actriță Daniela Nane. Artistă cu nenumărate valențe, Ioana Maria Lupașcu este și scriitoare, realizând un volum autobiografic de succes, iar în prezent este solist-concertist la Filarmonica “Paul Constantinescu”.
Programul serii de marți, 30 ianuarie, se constituie din lucrări ce aparțin geniului W. A. Mozart, atât pentru voce cât și pentru pian. Astfel, talentatul contratenor Cezar Ouatu va interpreta, cu o tehnică și o versatilitate deosebită a vocii, ariile “Cara, lontano “ din opera Ascanio in Alba, “Va, l’error mio la palesa” din opera Mitridate, “Venga pur minacci e frema” din opera Mitridate precum celebrele “Voi che sapete” și “Non so piu cosa son” din opera Le nozze di Figaro, acompaniat cu virtuozitate de Ioana Maria Lupașcu. Sensibilitatea lui Cezar și a Ioanei dar și frazarea perfect realizată vor fi puse în valoare și prin liedurile “Dans un bois solitaire”, “Abendempfindung”, “An Chloe” și “Das Veilchen”. Alte trei lucrări, de această dată pentru pian, „Fantezia” în re minor, „Fantezia” în do minor și “Rondo” kv 510, completează tabloul “Mozart” al recitalului.
Biletele sunt disponibile atât online, pe www.filarmonicaploiesti.ro, cât şi la Casa de Bilete a Filarmonicii “Paul Constantinescu” Ploieşti şi la Agenția Teatrală, la prețuri de 20 de lei - întreg, 15 lei - pensionar și 10 lei - elev și student.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Sunteti penibili cu recomandarile voastre de rute alternative, si mai dificile si mai periculoase decat ruta directa.Inca trebuie sa fim multumiti ca nu suntem trimisi sa facem ocolul prin Bulgaria, Serbia si apoi prin Timisoara. ca dupa 3-4 zile ajungeti insfarsit la destinatie.
Gheorghe Tutuianu In carantina este greu de suportat ca toata populatia sa fie inchisa in casa . Exceptie sunt cei care au serviciu , inclusiv in alte localitati, patronii comerciantii, politistii etc care pot circula cu conditia sa scrie o declaratie personala. Dar carantina in aceste conditii este o solutie incompleta daca nu se iau si alte masuri.. Vreau sa spun ca dupa parerea mea in situatia unei localitati in carantina, adica izolata de restul lumii, ar trebui procedat imediat la testarea . cu teste rapide a intregii populatii a localitatii. Cei pozitivi ar trebui carantinati iar cei negativi ar trebui sa lucreze in conditii normale. In acest fel dupa iesirea din carantina visusul in acea localitate ar fi eradicat iar pe durata carantinei activitatea economica ar fi aproape normala . Adaug ca cei care nu vor sa fie testati, nu trebuie obligati sa faca testul ci ar trebui sa intre in carantina obligatorie. Deasemeni, cei care intra sau ies din localitate ar trebui sa nu fie admisi la intrare/iesire daca nu prezinta testul negativ. Asa-i?
Hai lasa ca aveti turisti in fiecare week ..dn 1 full pe week Se vaita patronii saracutii care dadeau salarii mizere si n ore munca ..sa lucrati voi cu neamurile voastre in horeca Si acuma la fel tot pe angajat trageti parleala ..fara bonuri le luati din salariu etc Si va mai mirati ca nu gasiti personal
Foarte frumos, un gest demn de urmat si de localitatile din Rep. Moldova. Bravo d-le Primar!
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Curs valutar
EUR Euro 4.8736 0.0015
USD Dolarul SUA 4.0226 -0.0208
GBP Lira sterlina 5.3968 -0.0013
CHF Francul elvetian 4.5028 0.0097
XAU Gramul de aur 237.9570 0.0176