Cezar Ouatu și Ioana Maria Lupașcu susțin pe 30 ianuarie un recital MOZART

27 Jan 2018 17:57
Cezar Ouatu și Ioana Maria Lupașcu susțin pe 30 ianuarie un recital MOZART
Un Recital Extraordinar MOZART va avea loc marți, 30 ianuarie 2018, de la ora 19:00, la Filarmonica "Paul Constantinescu", ce-i va avea ca protagoniști pe doi dintre soliștii Filarmonicii ploieștene, personalitați artistice desăvârșite, contratenorul Cezar Ouatu și pianista Ioana Maria Lupașcu.
Unul dintre cei mai importanți contratenori ai momentului, Cezar Ouatu se bucură de o mare notorietate după participarea, în 2013, la Concursul Internațional Eurovision, unde a reprezentat România cu piesa "It’s My Life", o lucrare scrisă în stilul pop-opera. Cu un timbru vocal iesit din comun și o muzicalitate deosebită, Cezar a avut o carieră de operă remarcabilă, absolvind Conservatorul "Giuseppe Verdi" din Milano, Italia fiind țara unde și-a făcut debutul ca și cântăreț de operă. A cântat alături de Angela Gheorghiu și Andrea Bocelli, iar naturalețea și charisma i-au deschis și alte drumuri, participând la nenumărate show-uri TV. În prezent este amfitrionul semifinalelor și finalei naționale Eurovision 2018 transmise în direct de TVR 1, TVR Internațional și TVR Moldova precum și pe TVR+.
Ioana Maria Lupașcu, pianistă de renume internațional, a câștigat numeroase concursuri și competiții, dar cariera solistică a atras-o mai mult, fiind prezentă pe scene din Italia, Elveția, Croația, Slovacia, Belgia, Lituania, Turcia, Spania și Germania. De la reîntoarcerea în România a cântat cu cea mai mare parte a orchestrelor filarmonice naționale sub bagheta unor reputați maeștri. Vorbind, din nou, de o muzicalitate ieșită din comun, o tehnică desăvârșită și o sensibilitate cum rar întâlnești la un pianist, nu e de mirare că Ioana face parte din importante proiecte în România, dintre care amintim "Oedipe pe înțelesul tuturor" sau "Pianul cu Poeme" unde face echipă cu talentata actriță Daniela Nane. Artistă cu nenumărate valențe, Ioana Maria Lupașcu este și scriitoare, realizând un volum autobiografic de succes, iar în prezent este solist-concertist la Filarmonica "Paul Constantinescu".
Programul serii de marți, 30 ianuarie, se constituie din lucrări ce aparțin geniului W. A. Mozart, atât pentru voce cât și pentru pian. Astfel, talentatul contratenor Cezar Ouatu va interpreta, cu o tehnică și o versatilitate deosebită a vocii, ariile "Cara, lontano " din opera Ascanio in Alba, "Va, l’error mio la palesa" din opera Mitridate, "Venga pur minacci e frema" din opera Mitridate precum celebrele "Voi che sapete" și "Non so piu cosa son" din opera Le nozze di Figaro, acompaniat cu virtuozitate de Ioana Maria Lupașcu. Sensibilitatea lui Cezar și a Ioanei dar și frazarea perfect realizată vor fi puse în valoare și prin liedurile "Dans un bois solitaire", "Abendempfindung", "An Chloe" și "Das Veilchen". Alte trei lucrări, de această dată pentru pian, "Fantezia" în re minor, "Fantezia" în do minor și "Rondo" kv 510, completează tabloul "Mozart" al recitalului.
Biletele sunt disponibile atât online, pe www.filarmonicaploiesti.ro, cât și la Casa de Bilete a Filarmonicii "Paul Constantinescu" Ploiești și la Agenția Teatrală, la prețuri de 20 de lei - întreg, 15 lei - pensionar și 10 lei - elev și student.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Un copil deosebit cu părinți deosebiți, mult succes în viitor
Felicitări și mult succes!
Sa traiti domnule colonel! Cred ca in tinerete am fost vecini in carteirul Nord bl. 27 B Felicitari ptr. cariera! toate bune Dan Colibasi
E o gura de oxigen pentru ITC care daca merge asa ,merge spre faliment,asa primeste subventie de la primaria ,unde pensionarii au cotizat prin taxe si impozite o viata.Daca PSD reuseste asa ceva ,e posibil sa urmeze si o mare manifestatie de protest pentru caderea guvernului antiroman
TAIATI-LE PADURILE, CA O SA VINA PESTE NOI IN CASA!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9198 0.0000
USD Dolarul SUA 4.1348 0.0000
GBP Lira sterlina 5.7754 0.0000
CHF Francul elvetian 4.5704 0.0000
XAU Gramul de aur 243.1200 0.0000