“Chemați de Clopoțel”, la Biblioteca din Băicoi

15 Sep 2017 14:00
Primăria Băicoi, prin Biroul Cultură, Bibliotecă, Sport , a organizat astăzi o acțiune inedită care a presupus un schimb de experiență între generații. Astfel, la activitatea ce a avut loc la Biblioteca Orașului Băicoi au fost implicați atât elevii, cât și părinții acestora. Mai întâi ei au vizitat biblioteca, apoi cei mari le-au povestit copiilor cum era pe vremuri începutul noului an școlar, cât de drastic era regulamentul școlilor și alte întâmplări din timpul școlii.
„Pornind de la aceste constatări și de la acest dialog, am încercat să găsim modaltăți și tehnici care să contribuie la stimulrea interesului elevilor pentru lectură. Eu cred că stârnirea interesului pentru citit se poate realiza cu ușurință dacă activitățile desfășurate în acest sens depășesc spațiul sălii de clasă sau al camerei copilului. Aceste activități extrașcolare sunt absorbite cu mai multă ușurință de către copii, oferă posibilitatea familiarizării cu ambianța ce păstrează atmosfera de lucru”, ne-a declarat Robert Stoica, șef Biroul Cultură, Bibliotecă, Sport al Primăriei Băicoi
Reprezentanții Biroul Cultură, Bibliotecă, Sport împreună cu partenerii lor de la Școala Gimnazială Țintea și-au propus să-i facă pe cei aproximatov 30 de elevi participanți să înțeleagă rolul lecturii în viața omului, să fie capabili să selecteze cărți în raport cu vârsta , aptitudinile și interesele fiecăruia, să înțeleagă rolul bibliotecii și să utilizeze mult mai des serviciile acesteia si să defășoare un program intensiv de lectură a unor cărți cu diferite tipuri de texte.
„Sperăm ca experiența pe care au întlnit-o copiii la bibliotecă să fie aduse și altora astfel încât biblioteca să fie prietena copiilor”, a adăugat Robert Stoica, șef Biroul Cultură, Bibliotecă, Sport al Primăriei Băicoi.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
VA ROG SA IMI SPUNETI CAND SE DESCHIDE CENTRUL DE VACCINARE DE LA SCOALA GENERALA NR 28,SALA DE SPORT.
la multyi ani cu multa sananate.noi sucese, fericire si iubitre
Felicitari pentru organizarea si functionarea centrului de vaccinari din cadrul spitalului Boldescu, Ploiesti.M-am vaccinat pe data de 22.01.2021, orele 18.Totul s-a derulat la ora fixata, fara intarzieri,cu mult profesionalism si amabilitate[trei doamne asistente si dr. Luchian].Aproape ca nu-mi venea sa cred ca se poate si la noi asa!!
felicitari domnul primar si multa sanatate vati gandit foarte bine pentru batrani care sunt in varsta cu siguranta se va bucura da acesta ideie
Vreau sa ma vaccinez
Curs valutar
EUR Euro 4.8746 0.0002
USD Dolarul SUA 4.0195 0.0090
GBP Lira sterlina 5.4869 -0.0023
CHF Francul elvetian 4.5190 -0.0038
XAU Gramul de aur 239.1954 -0.8098