“Chemați de Clopoțel”, la Biblioteca din Băicoi

15 Sep 2017 14:00
Primăria Băicoi, prin Biroul Cultură, Bibliotecă, Sport , a organizat astăzi o acțiune inedită care a presupus un schimb de experiență între generații. Astfel, la activitatea ce a avut loc la Biblioteca Orașului Băicoi au fost implicați atât elevii, cât și părinții acestora. Mai întâi ei au vizitat biblioteca, apoi cei mari le-au povestit copiilor cum era pe vremuri începutul noului an școlar, cât de drastic era regulamentul școlilor și alte întâmplări din timpul școlii.
„Pornind de la aceste constatări și de la acest dialog, am încercat să găsim modaltăți și tehnici care să contribuie la stimulrea interesului elevilor pentru lectură. Eu cred că stârnirea interesului pentru citit se poate realiza cu ușurință dacă activitățile desfășurate în acest sens depășesc spațiul sălii de clasă sau al camerei copilului. Aceste activități extrașcolare sunt absorbite cu mai multă ușurință de către copii, oferă posibilitatea familiarizării cu ambianța ce păstrează atmosfera de lucru”, ne-a declarat Robert Stoica, șef Biroul Cultură, Bibliotecă, Sport al Primăriei Băicoi
Reprezentanții Biroul Cultură, Bibliotecă, Sport împreună cu partenerii lor de la Școala Gimnazială Țintea și-au propus să-i facă pe cei aproximatov 30 de elevi participanți să înțeleagă rolul lecturii în viața omului, să fie capabili să selecteze cărți în raport cu vârsta , aptitudinile și interesele fiecăruia, să înțeleagă rolul bibliotecii și să utilizeze mult mai des serviciile acesteia si să defășoare un program intensiv de lectură a unor cărți cu diferite tipuri de texte.
„Sperăm ca experiența pe care au întlnit-o copiii la bibliotecă să fie aduse și altora astfel încât biblioteca să fie prietena copiilor”, a adăugat Robert Stoica, șef Biroul Cultură, Bibliotecă, Sport al Primăriei Băicoi.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8731 -0.0013
USD Dolarul SUA 4.1224 0.0079
GBP Lira sterlina 5.3888 0.0039
CHF Francul elvetian 4.5473 -0.0012
XAU Gramul de aur 252.3262 -0.2476