Cioban mușcat de urs în Vâlcănești! Nu este singurul atac al animalelor sălbatice din ultimele zile. Prahovenii s-au confruntat cu urși, vulpi și porci mistreți

29 Oct 2017 21:10
Cioban mușcat de urs în Vâlcănești! Nu este singurul atac al animalelor sălbatice din ultimele zile. Prahovenii s-au confruntat cu urși, vulpi și porci mistreți
Weekendul ce tocmai a trecut a fost încărcat de intervenții la animale sălbatice pentru jandarmii din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Prahova. Aceștia au intervenit pe raza a 4 localități din județul Prahova, respectiv Vâlcănești, Breaza, Bușteni și Azuga, având 7 intervenții, toate urmare a unor apeluri pe numărul unic 112.
Vineri dimineață, în jurul orei 10.00, au fost solicitați să intervină în localitatea Breaza pentru alungarea unui urs ce se plimba pe străzile din oraș.Tot Vineri, între orele 22.00-23.00, aceștia au fost solicitați și în localitățile Bușteni și Azuga pentru îndepărtarea unei ursoaice cu un pui, respectiv a unei vulpi ce intrase în curtea unui imobil.
Pe parcursul zilei de sâmbătă, în jurul orelor 11.00, jandarmii au intervenit în stațiunea Bușteni după ce un porc mistreț, ce s-a apropiat prea mult de gospodăriile din localitate, a fost sfâșiat de mai mulți câini. Cadavrul mistrețului a fost ridicat de reprezentantul Ocolului Silvic Azuga.Tot în Bușteni, în jurul orelor 22.40, și-au făcut apariția la tomberoanele de pe str. Cezar Petrescu, 7 ursi fiind necesară intervenția jandarmilor pentru alungarea acestora.
Nici ziua de duminică nu a fost una liniștită pentru jandarmii prahoveni. În jurul orelor 11.50, aceștia au fost solicitați în stațiunea Busteni, în zona Telecabinei, unde un alt exemplar de porc mistreț a fost muscat de mai mulți câini. La fața locului s-a prezentat reprezentantul fondului de vânătoare care a ridicat cadavrul porcului mistreț. În aceeași zi, în jurul orelor 14.10, jandarmii au intervenit și în localitatea Vâlcănești, unde un cioban a fost mușcat de un urs in zona genunchiului.Ajunși la fața locului, au constatat că ursul fugise în pădure, ciobanul a fost preluat de un echipaj al Serviciului de Ambulanță Prahova, având nevoie de îngrijiri medicale.
Cu ocazia interventiilor, jandarmii au urmarit luarea urmatoarelor masuri : indepartarea animalelor salbatice folosindu-se semnale acustice si luminoase, delimitarea unei zone de siguranta pentru cetateni , indepartarea curiosilor din zona, informarea cetatenilor cu privire la anumite riscuri ce pot aparea ca urmare a comportamentului animalelor salbatice, in special a celor ranite sau care au pui . De asemenea au fost si sunt monitorizate zonele in care si-au facut aparitia animalele salbatice pentru preintampinarea eventualelor evenimente neplacute.

Foto cu caracter ilustrativ

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8747 0.0001
USD Dolarul SUA 4.1588 0.0063
GBP Lira sterlina 5.4016 0.0135
CHF Francul elvetian 4.5641 0.0093
XAU Gramul de aur 251.2556 -1.8434