Colaborare Consiliul Local RÎFOV - Consiliul Judetean pentru salvarea Bisericii SFÂNTUL NICOLAE VECHI

28 Nov 2017 10:05
Colaborare Consiliul Local RÎFOV - Consiliul Judetean pentru salvarea Bisericii SFÂNTUL NICOLAE VECHI
Autoritatile din Rifov vor sa restaureze un monument istoric din satul Rifov. Se afla în curs de derulare proiectul cofinanat de Consiliul Local Rîfov (în proportie de 70%) si de Consiliul Judetean Prahova cu privire la conservarea Bisericii Sfântul Nicolae, din satul Rîfov, monument istoric de arhitecturã de interes naþional.
Biserica a fost ctitorita în anul 1743 de catre boierii Rîfoveni, ca bisericã de curte pentru conacul aflat în imediata vecinatate. Prin casatoria dintre Ruxandra Rîfoveanu si Costache Cantacuzino, conacul si biserica trec în proprietatea familiei Cantacuzino vreme de secole. Acum, Biserica Sfântul Nicolae, din Rîfov, suporta importante lucrari de restaurare si conservare, pentru salvarea acestui monument ce face cinste comunei Rîfov si este legat de istoria de veacuri a acestei frumoase comunitati pe plaiurile din sudul Prahovei.
foto: www.monumenteprahova.ro

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8744 0.0000
USD Dolarul SUA 4.1145 0.0000
GBP Lira sterlina 5.3849 0.0000
CHF Francul elvetian 4.5485 0.0000
XAU Gramul de aur 252.5738 0.0000