Colaborare Consiliul Local RÎFOV - Consiliul Judetean pentru salvarea Bisericii SFÂNTUL NICOLAE VECHI

28 Nov 2017 10:05
Colaborare Consiliul Local RÎFOV - Consiliul Judetean pentru salvarea Bisericii SFÂNTUL NICOLAE VECHI
Autoritatile din Rifov vor sa restaureze un monument istoric din satul Rifov. Se afla în curs de derulare proiectul cofinanat de Consiliul Local Rîfov (în proportie de 70%) si de Consiliul Judetean Prahova cu privire la conservarea Bisericii Sfântul Nicolae, din satul Rîfov, monument istoric de arhitecturã de interes naþional.
Biserica a fost ctitorita în anul 1743 de catre boierii Rîfoveni, ca bisericã de curte pentru conacul aflat în imediata vecinatate. Prin casatoria dintre Ruxandra Rîfoveanu si Costache Cantacuzino, conacul si biserica trec în proprietatea familiei Cantacuzino vreme de secole. Acum, Biserica Sfântul Nicolae, din Rîfov, suporta importante lucrari de restaurare si conservare, pentru salvarea acestui monument ce face cinste comunei Rîfov si este legat de istoria de veacuri a acestei frumoase comunitati pe plaiurile din sudul Prahovei.
foto: www.monumenteprahova.ro

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
VA ROG SA IMI SPUNETI CAND SE DESCHIDE CENTRUL DE VACCINARE DE LA SCOALA GENERALA NR 28,SALA DE SPORT.
la multyi ani cu multa sananate.noi sucese, fericire si iubitre
Felicitari pentru organizarea si functionarea centrului de vaccinari din cadrul spitalului Boldescu, Ploiesti.M-am vaccinat pe data de 22.01.2021, orele 18.Totul s-a derulat la ora fixata, fara intarzieri,cu mult profesionalism si amabilitate[trei doamne asistente si dr. Luchian].Aproape ca nu-mi venea sa cred ca se poate si la noi asa!!
felicitari domnul primar si multa sanatate vati gandit foarte bine pentru batrani care sunt in varsta cu siguranta se va bucura da acesta ideie
Vreau sa ma vaccinez
Curs valutar
EUR Euro 4.8744 0.0006
USD Dolarul SUA 4.0105 -0.0043
GBP Lira sterlina 5.4892 -0.0207
CHF Francul elvetian 4.5228 -0.0023
XAU Gramul de aur 240.0052 -1.5092