Colegiile "Toma N.Socolescu" și "Nichita Stănescu" din Ploiești au fost astăzi desemnate "Școli Europene" (GALERIE FOTO)

15 Jun 2017 21:20
Ministerul Educației Naționale a organizat joi, 15 iunie, la Palatul Parlamentului, festivitatea de premiere a celor 63 de unități de învățământ preuniversitar care s-au impus la ediția a XIV-a a competiției "Școala Europeană". La eveniment au fost prezenți ministrul Educației Naționale, Pavel Năstase, secretarul de stat pentru învățământ preuniversitar, Ariana Oana Bucur, președintele Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport din Senat, Ecaterina Andronescu, coordonatorul echipei de informare-comunicare în cadrul reprezentanței Comisiei Europene din România, Vincent Lambotte, directorul general al Institutului European din România, Ganriela Drăgan, și reprezentantul Biroului de Informare al Comisiei Europene din România, Doina Șerban.

Ministrul Educației, Pavel Năstase a subliniat importanța acestei competiții și implicarea școlilor românești în programele din domeniul educației derulate la nivel european. "România s-a dezvoltat în acești ani în spiritul valorilor europene, al mentalității specifice acestui continent profund ancorat în cultură, tradiție, unitate și continuitate. Dumneavoastră (...) ați contribuit la consolidarea specificului european și ați avut un rol covârșitor în promovarea valorilor noastre naționale. Sunteți generații de profesori și elevi dornice să mențină treaz și mereu productiv spiritul european", a declarat ministrul Pavel Năstase.
În mod excepțional față de anii anteriori, Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale a premiat atât unitățile de învățământ preuniversitar care au demarat proiecte de cooperare chiar din primul an de desfășurare a acestora (1997), cât și unitățile de învățământ care au derulat cele mai multe proiecte europene până în prezent.
Fiecare unitate de învățământ care a primit certificatul "Școală Europeană - 2017" a intrat și în posesia unei sume de 5.000 lei oferite de Ministerul Educației Naționale. Banii pot fi utilizați pentru dotări iar decizia privind bunurile achiziționate aparține conducerii școlii. Certificatul obținut are o valabilitate de trei ani. Pentru reconfirmarea titlului, școala dtrebuie să se înscrie din nou. În acest sens, trebuie să dezvolte în continuare noi proiecte de parteneriat cu alte școli din UE, iar managementul trebuie să fie unul coerent și performant, centrat pe dezvoltarea dimensiunii europene a educației.
La ediția 2017 a Competiției "Școală Europeană" s-au înscris 117 unități de învățământ preuniversitar din 35 de județe și din municipiul București. Din judetul Prahova, titlul de "Școală Europeană - 2017" l-au primit Colegiul Tehnic "Toma N.Socolescu" Ploiești si Colegiul Național "Nichita Stănescu" Ploiești.


COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677