Colegiul National I.L. Caragiale are, de astazi, propria statie meteo. Este singurul liceu din Ploiesti cu un astfel de echipament

20 Jan 2018 00:08
Colegiul National Ion Luca Caragiale are, incepand de astazi, propria statie meteo cu care elevii liceului pot face masuratori si cercetari. Potrivit unei postari pe retea de socializare a directorului colegiului, Carmen Bajenaru, statia a putut fi luata cu ajutorul unor sponsori, iar CNILC este singurul liceu din Ploiești care are propria stație meteo.

Vom reveni in curand cu mai multe amanunte!

Montarea unui astfel de echipament a fost inițiativa și dorinta profesoarei de fizica Daniela Stoica, iar firma TEHNOINSTRUMENT IMPEX SRL a fost cea care a făcut sponsorizarea. Stația are o girueta pentru depistarea vitezei vântului, barometru și termometre. Acestea au fost montate pe un stâlp din apropierea terenului de sport, iar panoul care afișează valorile este în laboratorul de fizica de la parter care are numele Eugen Ludwig. Cu ajutorul ei se pot face experimente la orele de fizica.

Sursa foto: facebook

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8744 0.0000
USD Dolarul SUA 4.1145 0.0000
GBP Lira sterlina 5.3849 0.0000
CHF Francul elvetian 4.5485 0.0000
XAU Gramul de aur 252.5738 0.0000