Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir” Breaza: cinci elevi sunt infectați, patru dintre ei se află în izolatorul unității și unul se află în izolare la domiciliu

15 Sep 2020 12:59
Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir” Breaza: cinci elevi sunt infectați, patru dintre ei se află în izolatorul unității și unul se află în izolare la domiciliu
Reprezentanții Colegiului Național Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza au anunțat că de ieri s-a trecut în învățământul online. Asta după ce, în urma testării, conform rezultatelor, cinci elevi au ieșit pozitivi la COVID-19. Patru dintre ei se află în izolatorul unității și unul se află în izolare la domiciliu.
Toate cazurile au fost depistate și confirmate înainte de începerea cursurilor, iar în urma anchetelor epidemiologice, contacții direcți ai elevilor confirmați ca pozitivi au fost carantinați în spații special destinate acestui scop în instituție.
* În anul școlar 2020-2021 s-au prezentat în colegiu 472 de elevi, dintre care 120 de „boboci”. Ministerul Apărării Naționale a luat măsuri pentru testarea SARS-CoV-2 a tuturor elevilor la începerea cursurilor. Sosirea elevilor în Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir” s-a realizat în săptămâna premergătoare datei de începere a cursurilor, etapizat, în zile diferite, în funcție de anii de studiu, în vederea evitării aglomerărilor. La sosirea acestora, s-a luat măsura de testare a tuturor elevilor în vederea depistării SARS-CoV-2, prin grija Direcției Medicale a Ministerului Apărării Naționale, având în vedere că elevii provin din medii epidemiologice diferite și ținând cont de caracterul specific al încazarmării și al activităților de instruire militară*, a transmis Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir” Breaza pe pagina oficială de Facebook.
De asemenea, echipe de epidemiologi din cadrul Direcției medicale au verificat implementarea măsurilor dispuse la nivelul instituției militare de învățământ în scopul diminuării riscului de îmbolnăvire a elevilor și membrilor corpului didactic și auxiliar.
La nivelul colegiului au fost pregătite și instalate echipamentele și platformele educaționale pentru învățământul online. Acesta se va desfășura pe o perioadă de 14 zile, începând de ieri, la propunerea consiliului de conducere a colegiului, avizată de Inspectorarul Școlar Județean Prahova și Direcția de Sănătate Publică Prahova.
Elevii confirmați ca infectați cu SARS-CoV-2, precum și cei aflați în carantină au acces la cursuri în format online.
La nivelul instituției se continuă:
- curățenia și aerisirea claselor/sălilor;
- dezinfecția curentă și terminală a spațiilor din instituție, respectiv clase, săli, holuri, toalete.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Nu e mare deranj ca, o dată pe zi, să vină cu o cisternă şi să spele. Prezenţa porumbeilor, în afară de faptul că este o imagine încântătoare, este şi un semn că oraşul este încă sănătos, cu toată poluarea care îl opresează. Nu condamnaţi porumbeii, ci nepăsarea!
Dar apa calda in scoala cand o sa asigurati? Sc. Emil Palade din vest nu are apa calda, nici la scoala nici la gradinita.
Acesta este tatal meu !💞🤗*
Ăsta e tatăl meu🤗❤️
Curs valutar
EUR Euro 4.8750 0.0000
USD Dolarul SUA 4.1874 0.0000
GBP Lira sterlina 5.3319 0.0000
CHF Francul elvetian 4.5137 0.0000
XAU Gramul de aur 251.0994 0.0000