Colocviu istoric la Băicoi despre intrarea triumfală a lui Mihai Viteazul în Alba Iulia

03 Nov 2017 14:08
Conform Calendarului anual de activități al Biroului Cultură Bibliotecă Sport, astăzi elevii din oraș au partcipat la un colocviu istoric intitulat "Intrarea triumfală a lui Mihai Viteazul în Alba Iulia". Prin aceasta acțiune organizatorii au urmărit educarea copiilor în cunoașterea valorilor istorice, cultivarea respectului pentru cei ce ne-au fost conducători de-a lungul vremii, afirmarea propriei identități individuale și colective prin cunoașterea moștenirii istorice comune în aspectele sale locale și naționale. Colocviul istoric a fost prezentat de profesoara Mădălina Dinu Pătrașcu care a subliniat astfel cunoașterea moștenirii istorice de importanță națională, formarea personalității elevilor prin cunoașterea unor modele. Profesoara a făcut reconstituirea intrării triumfale a lui Mihai Viteazu în Alba Iulia, moment de la care s-au împlinit săptămâna aceasta 418 ani. Intrarea triumfală în Alba Iulia a lui Mihai Viteazul împreună cu oastea sa, la 1 noiembrie 1599, la trei zile după biruința de la Șelimbăr, a reprezentat apogeul politic și militar al acestui mare voievod român.
La această acțiune au participat peste 116 elevi de la Școala Gimnazială Liliești din Băicoi.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677