Colocviu istoric la Băicoi despre intrarea triumfală a lui Mihai Viteazul în Alba Iulia

03 Nov 2017 14:08
Conform Calendarului anual de activități al Biroului Cultură Bibliotecă Sport, astăzi elevii din oraș au partcipat la un colocviu istoric intitulat “Intrarea triumfală a lui Mihai Viteazul în Alba Iulia”. Prin aceasta acțiune organizatorii au urmărit educarea copiilor în cunoașterea valorilor istorice, cultivarea respectului pentru cei ce ne-au fost conducători de-a lungul vremii, afirmarea propriei identități individuale și colective prin cunoașterea moștenirii istorice comune în aspectele sale locale și naționale. Colocviul istoric a fost prezentat de profesoara Mădălina Dinu Pătrașcu care a subliniat astfel cunoașterea moștenirii istorice de importanță națională, formarea personalității elevilor prin cunoașterea unor modele. Profesoara a făcut reconstituirea intrării triumfale a lui Mihai Viteazu în Alba Iulia, moment de la care s-au împlinit săptămâna aceasta 418 ani. Intrarea triumfală în Alba Iulia a lui Mihai Viteazul împreună cu oastea sa, la 1 noiembrie 1599, la trei zile după biruinţa de la Şelimbăr, a reprezentat apogeul politic și militar al acestui mare voievod român.
La această acțiune au participat peste 116 elevi de la Școala Gimnazială Liliești din Băicoi.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
REGRETE ETERNE DL PROFEOSR GABOR SORIN
La munca cand naiba va duceti ?? Ca doar pe dn1 stati non stop Poluati zona rau ..cica covid
De ce nu mai functioneaza telecabina Busteni-Babele pentru publicul larg? 1) Pe data de 31 decembrie 2020 la ora 8:45 telecabina nu functiona si soferii de trasee cu masini 4X4 mi-au comunicat ca nu circula din cauza vantului. Am urcat pe Jepii Mici si am ajuns pana pe creasta. In jurul pranzului o telecabina a urcat sus la Babele. Pe creasta adia vantul din cand in cand...nu batea tare. Deci a fost un pretext "motivul" de vant puternic, avand in vedere ca am testat singura si o telecabina a urcat. 2) Pe 31 seara si pe data de 1 ianuarie toats ziua am sunat de mai multe ori la numerele de telefon afisate (atat cel de fix unde nu raspundea nimeni, cat si cel de mobil care era inchis). 3) Pe 2 ianuarie la 15:35 o telecabina cu cateva persoane (printre care si un copil cu geaca roz si caciula alba) a urcat pana la Babele. Telecabina teoretic iar nu circula din cauza vantului. In dimineata zilei de 2 ianuarie o prietena de-a mea incercat sa vorbeasca cu 2 persoane de la telecabina, li s-a adresat, dar persoanele respective au intors capul...si la telefon in continuare nu raspundea nimeni. De ce nu mai circula telecabina pentru publicul larg si nici nu raspunde nimeni la telefon sau fata in fata cand ii intrebi? Mentionez ca am poze si filmulete.
Lacrimi,lacrimi ! Odihna vesnica ! Respect pentru tot ! Un DOMN,un OM, un PROFESIONIST cu o modestie si o blandete cum rar mai intalnesti !! Drum lin catre stele DOMNULE DOCTOR !!
SARBATORI FERICITE ! DORESC SA PARTICIP CA ASISTENT MEDICAL SI SA SUSTIN SISTEMUL MEDICAL IN EFORTUL DEPUS PENTRU SANATATEA POPULATIEI
Curs valutar
EUR Euro 4.8737 0.0009
USD Dolarul SUA 4.0172 0.0114
GBP Lira sterlina 5.4853 0.0155
CHF Francul elvetian 4.5274 0.0174
XAU Gramul de aur 239.4568 2.5767