Comarnic, la 100 de ani de la Marea Unire

23 Oct 2018 00:33
Pe 8 Mai, Muzeul Cinegetic al Carpaților Posada a fost gazda unei întâlniri amiabile organizată de cabinetul primarului orașului Comarnic, Sorin Popa, la care au participat oameni de cultură, cadre didactice, preoți, comisarul șef al Poliției orașului, Asociații Culturale și ale crescătorilor de animale, consilieri locali, agenți economici, dar și Președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader.
Obiectivul evenimentului a fost de a consolida legăturile între toate categoriile profesionale și sociale ale orașului, astfel încât toți comărnicenii să conlucreze pentru dezvoltarea zonei, în vederea gestionării problemelor cu care se confruntă urbea.
Întâlnirea a fost una transparentă, în care au fost prezentate proiectele finalizate de autoritățile locale, dar și cele aflate în derulare sau propuse pentru perioada urmatoare. Printre proiectele realizate se numără: continuarea lucrărilor și finalizarea Centrului SMURD, lucrări de asfaltare sau betonare drumuri, de înlocuire țeavă de apă, achiziționarea terenului de fotbal ”Vulturul”, înființarea grupei de grădiniță cu program prelungit în Vatra Sat, înființarea Asociațiilor Crescătorilor de Animale, acordarea de burse școlare, reparațiile efectuate Școala din Ghioșești (de la Moara Veche), semnarea unui contract de finanțare PNDL pentru execuția a 5 străzi și începerea lucrărilor de renovare a Liceului ”Simion Stolnicu” (Localul II); sprijinul acordat Asociațiilor Culturale sau atribuirea contractului pentru asfaltarea Str. Ghioșeșți- Toplița. Totodată, s-au adus în discuție problemele identificate în oraș în încercarea de a le găsii soluții, în ciuda dificultăților de ordin financiar.
Un aspect important este celebrarea centenarului Marii Uniri anul acesta, iar pentru a marca cum se cuvine acest eveniment, cei prezenți și-au exprimat aprobarea pentru desfășurarea unor manifestări cultural-artistice pe parcursul anului 2018. Printre acestea, și un Concurs Internațional de poezie organizat în luna iulie la Schitul Lespezi sau un Festival Cultural-tradițional al orașului. De asemenea, printre cei prezenți au existat persoane care și-au manifestat dorința de a se înființa un Muzeu al Orașului, pentru a prezerva istoria și tradițiile locului.
A fost menționată continuarea construcției unui așezământ social, cultural în curtea Bisericii ”Sf. Nicolae” din Vatra Sat, unde copiii care vin la acest lăcaș de cult să poată desfășura diverse activități. Clădirea este de asemenea menită să vină în ajutorul celor care nu dispun de un spațiu adecvat pentru pomenirea celor dragi după trecerea lor în neființă, sau pentru a acorda o masă celor fără posibilități financiare, duminica, după slujbă.
O problemă constantă cu care se confruntă tinerii și Asociațiile Culturale din oraș este lipsa unui spațiu adecvat unde să își desfășoare activitățile. Centrul de Afaceri, locația care ar fi permis astfel de manifestări, este într-o stare deplorabilă și momentan nu se pot finaliza lucrările la această clădire, din lipsă de finanțare. Suma necesară pentru finalizare este de aproximativ 2 milioane de lei.
În acest sens, se caută încă soluții pentru găsirea unui spațiu pe masura dorinței și potențialului copiilor din Comarnic, astfel încât aceștia să nu mai fie nevoiți să se îndrepte către orașe învecinate pentru activitățile lor.
În ce privește promovarea orașului Comarnic, cei prezenți și-au acordat sprijinul pentru susținerea acestui demers, fiecare prin posibilitățile și cunoștințele proprii. S-a elaborat astfel ideea unei platforme online care să întrunească cerințele unei promovări eficiente a orașului.
Problemele orașului nu sunt deloc puține, iar nevoia de prioritizare este maximă, întrucât nu există fonduri suficiente pentru a îndeplini și finaliza toate proiectele începute în Comarnic. Printre cele care așteaptă rezolvare se numără lucrările la infrastructura orașului, finalizarea canalizării, înființarea unei grădinițe în zona centrală sau realizarea unui Centrul Cultural adecvat.
La întâlnirea din 8 Mai au fost prezenți și reprezentanții Asociațiilor Crescătorilor de Animale, care au menționat participarea lor la diverse târguri și expoziții de profil în țară și peste hotare dar și dorința de a reprezenta în continuare cu mândrie orașul la astfel de evenimente. Tot aici s-a adus în discuție nevoia de desfacere a produselor tradiționale pentru producătorii locali prin amplasarea unui punct de expunere și comercializare în zona Pieței Comarnic (caș afumat, brânză, miere etc).
Întâlnirea s-a dovedit a fi una productivă și se doreste ca astfel de evenimente să devină periodice, pentru ca localnicii să își expună concret și transparent nevoile și propunerile în ceea ce privește viitorul orașului.

sursa Primaria Comarnic
foto Facebook

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Condoleante parintilor pentru îngerasul de Alex....o mare durere... Propun ca la facultatea de medicina sa nu mai fie admis nici un CONCURENT fara sa fi absolvit cu minim nota 8 Liceul Sanitar si cu doi ani de practica într un spital....altfel vom avea mereu mai multe probleme de acest fel...
Dragii mei este o durere care nu poate fi descrisă în cuvinte!!! Dumnezeu să vă întărească sa va de-a putere să mergeți mai departe!! Și fetița mea a avut meningita la vârsta de 2 ani!! Mulțumesc Lui Dumnezeu că acum este bine și a trecut cu bine!! Eu sunt din Ploiesti și ce vreau sa va spun este că în acea perioadă a venit o mămică cu copilul din Sinaia care era diagnosticat aici la Ploiesti cu meningită la Sinaia nici nu era suspect macar de așa ceva !! Îl trata de plămâni și a adus copilul in coma In Ploiesti!! Dragii mei acești medici nu ar trebui sa existe!! Fetița mea a dormit 4 zile și 4 nopți iar acești medici de la Ploiesti de la spitalul de boli infecțioase Movila Vulpii mi-a salvat-o!! A făcut 3 puncții in șirea spinării ...era de o durere groaznica ..nu putea să își mai controleze mâini ,picioare ...stătea trează 1 secunda din 12 ore!! În acea secunda in care deschidea ochii mă punea să o întorc după o parte pe cealaltă pentru că nu putea să își mai controleze nimic!! Capul nu mai funcționa și nu mai putea sa controleze corpul!!! Acum este gimnasta de performanță are 10 ani și datorită medicilor de la Ploiesti fata mea este în viața!!!
Cum exista cartea recordurilor asa ar trebui să se facă o carte despre cei incompetenții care lasa suflete nevinotave sa moara in spitale ei stand la cafele în timpul asta ... sper sa murit în închisoare si sa ardei în iad ai dracu de doctori ordinari !!
Din pacate asa este peste tot in spitalele de la noi....nu e nimic diferit...eu cu un copil de numai 2 ani cu febra 40 cu convulsii si frisoane ajunsă la spital si stat pe hol 2 ore ajunsă cu salvareA si sunt întrebată dacă mi am adus medicamente de acasa....pur si simplu nu le pasa daca nu le bagi in buzunare astea e crudul adevar....
Un singur lucru am de spus și poate că cine trebuie să înțeleagă va înțelege ! Cei mai mulți dintre părinții care își aduc copii bolnavi la grădiniță iau sfatul asistentei sau educatoarei ca pe un afront personal , ca și cum ar avea cineva ceva cu copilul . Răspunsurile frecvente sunt : n - am cu cine să îl las , da pe cutărică de ce l- ați primit , ce aveți cu copilul meu , etc Nici un părinte nu se gândește înainte să îl aducă bolnav la grădiniță , înainte de a apărea o problemă gravă . În cei 19 ani de muncă la grădiniță nu am văzut nici un părinte să se consulte cu asistenta in privința sănătății copilului ! Lumea in care trăim ar fi mai bună dacă fiecare dintre noi ne- am recunoaște carențele și nu ne - am mai purta ca niște țațe arătând cu degetul spre alții ! E regretabil ce s- a întâmplat , nimic din ce vom spune nu va alina durerea acestor oameni greu încercați , dar putem începe să facem ceva și să începem fiecare cu el însuși .
Curs valutar
EUR Euro 4.6671 0.0002
USD Dolarul SUA 4.0557 -0.0204
GBP Lira sterlina 5.2855 -0.0235
CHF Francul elvetian 4.0659 -0.0277
XAU Gramul de aur 159.4364 -1.5589