Comarnic, la 100 de ani de la Marea Unire

10 May 2018 14:06
Pe 8 Mai, Muzeul Cinegetic al Carpaților Posada a fost gazda unei întâlniri amiabile organizată de cabinetul primarului orașului Comarnic, Sorin Popa, la care au participat oameni de cultură, cadre didactice, preoți, comisarul șef al Poliției orașului, Asociații Culturale și ale crescătorilor de animale, consilieri locali, agenți economici, dar și Președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader.
Obiectivul evenimentului a fost de a consolida legăturile între toate categoriile profesionale și sociale ale orașului, astfel încât toți comărnicenii să conlucreze pentru dezvoltarea zonei, în vederea gestionării problemelor cu care se confruntă urbea.
Întâlnirea a fost una transparentă, în care au fost prezentate proiectele finalizate de autoritățile locale, dar și cele aflate în derulare sau propuse pentru perioada urmatoare. Printre proiectele realizate se numără: continuarea lucrărilor și finalizarea Centrului SMURD, lucrări de asfaltare sau betonare drumuri, de înlocuire țeavă de apă, achiziționarea terenului de fotbal "Vulturul", înființarea grupei de grădiniță cu program prelungit în Vatra Sat, înființarea Asociațiilor Crescătorilor de Animale, acordarea de burse școlare, reparațiile efectuate Școala din Ghioșești (de la Moara Veche), semnarea unui contract de finanțare PNDL pentru execuția a 5 străzi și începerea lucrărilor de renovare a Liceului "Simion Stolnicu" (Localul II); sprijinul acordat Asociațiilor Culturale sau atribuirea contractului pentru asfaltarea Str. Ghioșeșți- Toplița. Totodată, s-au adus în discuție problemele identificate în oraș în încercarea de a le găsii soluții, în ciuda dificultăților de ordin financiar.
Un aspect important este celebrarea centenarului Marii Uniri anul acesta, iar pentru a marca cum se cuvine acest eveniment, cei prezenți și-au exprimat aprobarea pentru desfășurarea unor manifestări cultural-artistice pe parcursul anului 2018. Printre acestea, și un Concurs Internațional de poezie organizat în luna iulie la Schitul Lespezi sau un Festival Cultural-tradițional al orașului. De asemenea, printre cei prezenți au existat persoane care și-au manifestat dorința de a se înființa un Muzeu al Orașului, pentru a prezerva istoria și tradițiile locului.
A fost menționată continuarea construcției unui așezământ social, cultural în curtea Bisericii "Sf. Nicolae" din Vatra Sat, unde copiii care vin la acest lăcaș de cult să poată desfășura diverse activități. Clădirea este de asemenea menită să vină în ajutorul celor care nu dispun de un spațiu adecvat pentru pomenirea celor dragi după trecerea lor în neființă, sau pentru a acorda o masă celor fără posibilități financiare, duminica, după slujbă.
O problemă constantă cu care se confruntă tinerii și Asociațiile Culturale din oraș este lipsa unui spațiu adecvat unde să își desfășoare activitățile. Centrul de Afaceri, locația care ar fi permis astfel de manifestări, este într-o stare deplorabilă și momentan nu se pot finaliza lucrările la această clădire, din lipsă de finanțare. Suma necesară pentru finalizare este de aproximativ 2 milioane de lei.
În acest sens, se caută încă soluții pentru găsirea unui spațiu pe masura dorinței și potențialului copiilor din Comarnic, astfel încât aceștia să nu mai fie nevoiți să se îndrepte către orașe învecinate pentru activitățile lor.
În ce privește promovarea orașului Comarnic, cei prezenți și-au acordat sprijinul pentru susținerea acestui demers, fiecare prin posibilitățile și cunoștințele proprii. S-a elaborat astfel ideea unei platforme online care să întrunească cerințele unei promovări eficiente a orașului.
Problemele orașului nu sunt deloc puține, iar nevoia de prioritizare este maximă, întrucât nu există fonduri suficiente pentru a îndeplini și finaliza toate proiectele începute în Comarnic. Printre cele care așteaptă rezolvare se numără lucrările la infrastructura orașului, finalizarea canalizării, înființarea unei grădinițe în zona centrală sau realizarea unui Centrul Cultural adecvat.
La întâlnirea din 8 Mai au fost prezenți și reprezentanții Asociațiilor Crescătorilor de Animale, care au menționat participarea lor la diverse târguri și expoziții de profil în țară și peste hotare dar și dorința de a reprezenta în continuare cu mândrie orașul la astfel de evenimente. Tot aici s-a adus în discuție nevoia de desfacere a produselor tradiționale pentru producătorii locali prin amplasarea unui punct de expunere și comercializare în zona Pieței Comarnic (caș afumat, brânză, miere etc).
Întâlnirea s-a dovedit a fi una productivă și se doreste ca astfel de evenimente să devină periodice, pentru ca localnicii să își expună concret și transparent nevoile și propunerile în ceea ce privește viitorul orașului.

sursa Primaria Comarnic
foto Facebook

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677