Comunicat IJP Prahova: Atragem atenția părinților: Copiii au început deja să folosească materialele pirotehnice!

18 Dec 2017 15:27
Comunicat IJP Prahova: Atragem atenția părinților: Copiii au început deja să folosească materialele pirotehnice!
A mai rămas puţin până la petrecerea dintre ani, iar copiii se grăbesc să îşi procure articole pirotehnice. Ba, mai mult, unii au început încă din aceste zile să le testeze.

 Sâmbătă, în jurul orei 1830, o patrulă de siguranță publică din cadrul Secției nr. 3 Ploiești, în timp ce acționa în zona Pieței Aurora Vest, a depistat trei minori de 13, 14 și 15 ani din Ploiești, care aveau asupra lor și utilizau materiale pirotehnice interzise prin lege.

Astfel asupra celor trei au fost depistate si retinute aproximativ 300 de petarde.

Părinții minorilor au fost sancționați contravențional conform prevederilor Legii nr. 61/1991 rep.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere și folosire de materiale pirotehnice fără respectarea prevederilor legale.

 Sfaturi preventive:
Recomandăm părinţilor să supravegheze copiii cu atenţie, deoarece, în afară de repercusiunile legale, aceştia pot fi expuşi incidentelor survenite în urma folosirii necorespunzătoare a obiectelor de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice.

Toate articolele pirotehnice sunt imprevizibile şi periculoase.

Din acest considerent, folosirea lor necesită control şi supraveghere, dar şi responsabilitate sporită în ceea ce ţine de respectarea condiţiilor esenţiale de securitate.

Foto cu caracter ilustrativ

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8738 -0.0008
USD Dolarul SUA 4.1289 -0.0167
GBP Lira sterlina 5.3552 -0.0365
CHF Francul elvetian 4.5467 0.0003
XAU Gramul de aur 253.0441 -1.7365