Comunicat IJP Prahova: Atragem atenția părinților: Copiii au început deja să folosească materialele pirotehnice!

18 Dec 2017 15:27
Comunicat IJP Prahova: Atragem atenția părinților: Copiii au început deja să folosească materialele pirotehnice!
A mai rămas puţin până la petrecerea dintre ani, iar copiii se grăbesc să îşi procure articole pirotehnice. Ba, mai mult, unii au început încă din aceste zile să le testeze.

 Sâmbătă, în jurul orei 1830, o patrulă de siguranță publică din cadrul Secției nr. 3 Ploiești, în timp ce acționa în zona Pieței Aurora Vest, a depistat trei minori de 13, 14 și 15 ani din Ploiești, care aveau asupra lor și utilizau materiale pirotehnice interzise prin lege.

Astfel asupra celor trei au fost depistate si retinute aproximativ 300 de petarde.

Părinții minorilor au fost sancționați contravențional conform prevederilor Legii nr. 61/1991 rep.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere și folosire de materiale pirotehnice fără respectarea prevederilor legale.

 Sfaturi preventive:
Recomandăm părinţilor să supravegheze copiii cu atenţie, deoarece, în afară de repercusiunile legale, aceştia pot fi expuşi incidentelor survenite în urma folosirii necorespunzătoare a obiectelor de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice.

Toate articolele pirotehnice sunt imprevizibile şi periculoase.

Din acest considerent, folosirea lor necesită control şi supraveghere, dar şi responsabilitate sporită în ceea ce ţine de respectarea condiţiilor esenţiale de securitate.

Foto cu caracter ilustrativ

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
felicitari domnul primar si multa sanatate vati gandit foarte bine pentru batrani care sunt in varsta cu siguranta se va bucura da acesta ideie
Vreau sa ma vaccinez
Buna ziua, M-am programat pe platforma pentru vaccinare si am obtinut programare pe 22 01 2021 la ora 18. Am 75 ani si sunt din Bucuresti. Avand in vedere cele specificate mai sus, as vrea sa stiu daca: - centrul este intr-adevar functional - programarea mea la ora 18 se incadreaza in programul de functionare al centrului localizat in fostul liceu Ludovic Mrazek , cladire corp II dm str Mihai Bravu nr 248 Cu multumiri anticipate Ruxandra Huch
Vreau sa ma înscriu la vaccinare in Sinaia. Locuiesc aici de trei ani.
cum si unde ma pot vaccina
Curs valutar
EUR Euro 4.8738 0.0000
USD Dolarul SUA 4.0148 0.0000
GBP Lira sterlina 5.5099 0.0000
CHF Francul elvetian 4.5251 0.0000
XAU Gramul de aur 241.5144 0.0000