Concert cu doi soliști pe scena Filarmonicii ploieștene

30 Sep 2019 15:56
Concert cu doi soliști pe scena Filarmonicii ploieștene
Comunicat de presa: Uvertura "Leonora", nr. 3, op 72b, de Ludwig van Beethoven, Concertul în Do Major pentru flaut, oboi și orchestră de Antonio Salieri și Simfonia a IX-a, în mi minor, op. 95, "Din lumea nouă" de Antonin Dvorak sunt lucrările care compun programul cu care vă așteptăm la Filarmonică joi, 3 octombrie, de la ora 19.00. La pupitrul dirijoral al orchestrei simfonice se va afla Seung You Park (Coreea), iar soliștii invitați sunt Cătălin Oprițoiu (flaut) și Cristina Ordean (oboi).
Născută în Coreea de Sud, Seung You Park a început să ia lecții de violoncel de la mama ei, la vârsta de 6 ani. În anul 2003 se mută în Austria pentru a studia cu prof. Heidi Litschauer la Academia "Mozarteum" din Salzburg. Aici a absolvit studiile universitare și de master, urmând să se înscrie apoi la cursuri de dirijat cu prof. UroÅ¡ Lajovic și Simeon Pironkoff la Universitatea de Muzică și Artele Spectacolului din Viena. A debutat la Viena, în "Golden Hall" din cadrul "Musikverein" cu ORF (Radiosymphony Orchestra). A dirijat orchestre din Germania, Italia, Anglia, România, Japonia și Coreea, printre care: Vienna Baroque Orchestra, Graz Chamber Philharmonic, London Classical Soloists, Köln Sinfonietta, Orquesta Reino de Aragón, Helsinki Sinfonietta, Bucharest Symphony Orchestra, Seoul Philharmonic Orchestra, Korean Symphony Orchestra, Gyeonggi Philharmonic Orchestra, Bucheon Philharmonic Orchestra, Gangnam Symphony Orchestra, Incheon Philharmonic Orchestra, Cheongju Philharmonic Orchestra, Chuncheon Philharmonic Orchestra, Jeju Philharmonic Orchestra și Gwangju Women’s Philharmonic Orchestra. A fost numită Cel mai bun Dirijor al anului 2019 de către Asociația Dirijorilor Coreeni și a primit un premiu special din partea Orchestrei Simfonice a Coreei și a Jeju Philharmonic Orchestra. În prezent este dirijor principal al Gwangju Women’s Philharmonic Orchestra și profesor la Sungshin Women's University.
Apreciat drept reprezentant valoros al școlii moderne de interpretare, flautistul Cătălin Oprițoiu a susținut numeroase recitaluri camerale și a participat la proiecte de orientare clasică sau contemporană împreună cu ansambluri din cele mai diverse. A fost, de asemenea, solist concertist pe scene cunoscute din mari centre culturale europene (Elveția, Spania, Germania, Franța, Italia, Austria), dar și în Japonia (Tokio Suntory Hall, alături de celebra soprană Sumi Jo), concerte în care a colaborat cu dirijori prestigioși, printre care Seiji Ozawa, Denno Foster, Octav Calleya, Atsushi Nukii, Horia Andreescu, Sergiu Comissiona, Mircea Cristescu, Corneliu Dumbrăveanu, Marian Didu, Cristian Mandeal. Dedicat în egală măsură și activității didactice, Cătălin Oprițoiu este lector univ. dr. la catedra de flaut a Universității Naționale de Muzică București. În 2005 absolvă cursul de măiestrie artistică pentru soliști în cadrul Universității Superioare de Muzică din München (Germania). În același an înființează orchestra "Camerata Classica" și activează ca solist permanent al acesteia, având colaborări în emisiuni radio și de televiziune. În perioada 1998-2011 Cătălin Oprițoiu a fost prim-flautist al orchestrei filarmonice "George Enescu", în prezent fiind solist al Orchestrei Simfonice București.
Cristina Ordean a urmat studiile universitare și cele de master la Universitatea Națională de Muzică din București (2014), îndrumată de prof. univ. dr. Florenel Ionoaia. În 2018, la UNMB a susținut și teza de doctorat. A urmat cursuri de măiestrie, cu Richard Sympson, solo oboi BBC London Symphony, Diego Din Ciacci, profesor la Conservatorul "Giuseppe Verdi" Milano și Christian Smith, profesor la Academiile de muzică din Strasburg și Stuttgart. A obținut numeroase premii la olimpiadele școlare și a beneficiat de două burse, la European Youth Orchestra și bursa de excelență U.N.I.M.I.R. (2013). A colaborat cu Filarmonica "George Enescu" și Orchestra Națională Radio, precum și ocazional cu filarmonicile din Brașov, Pitești, Sibiu, Camerata Regală etc. Din 2013 este oboi solo în cadrul Orchestrei Simfonice București. A efectuat turnee de concerte în China, Germania, America de Sud, Belgia. A fost cadru didactic în cadrul Liceului de Muzică "Tudor Ciortea" și din 2016 este profesor asociat în cadrul Universității Transilvania Brașov.
Biletele, în valoare de 25 de lei (întreg), 15 lei (pensionari) și 5 lei (elevi/studenți) se găsesc la Casa de bilete a Filarmonicii, la Agenția Teatrală, la standul special amenajat în hipermarketul Cora " AFI Ploiești și online, pe www.filarmonicaploiesti.eu
Sponsori oficiali: Alexandrion Group, BES România, Bergenbier, Apa Nova, BRD, Bristot, Conpet, Cora, Școala de Flori, The Fable, PECEF, Stenota, Delice, West Mall.
Parteneri media: Agerpres, ArteFapte, Jurnalul Prahovean, KissFM, MagicFM, Mediasud, Ploiești TV, Fapt Divers, Ploieștii, Prahova Business, Prahova Economică, Prahova News, Prahova TV, Radio Prahova, Info Ploiești City, Radio România Muzical, Stiri Actuale, Telegrama, TVR, Valea Prahovei TV.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677