Concert cu două clarinete pe scena Filarmonicii "Paul Constantinescu"

15 Oct 2018 17:11
Concert cu două clarinete pe scena Filarmonicii "Paul Constantinescu"

Uvertura "Alfonso și Estrella" - Franz Schubert, Concertul în Mi bemol major, op. 91, pentru două clarinete și orchestră - Franz Krommer și Suita în Mi major, op. 79, "From the Middle Ages" - Aleksandr Glazunov compun programul serii de joi, 18 octombrie, de la Filarmonică. De la ora 19.00, alături de orchestra simfonică la al cărei pupitru dirijoral de va afla maestrul Radu Postăvaru, vor evolua soliștii Daniel Radu și Mihai Ailenei (clarinet).
Fiu de muzicieni, Daniel Radu a studiat vioara în primii ani de școală, însă după cinci ani a trecut la clasa de clarinet a prof. Florian Nistoroiu. În 1999 absolvă studiile Universității Naționale de Muzică din București, un an mai devreme devenind angajat al Filarmonicii din Ploiești. Evoluează adesea și în calitate de solist, cântând sub bagheta unor dirijori ca Ovidiu Bălan, Ilarion Ionescu-Galați, Cristian Brâncuși, Radu Postăvaru, Nicolae Racu, Paul Popescu, Mohammed Uthman Sidiq. Este laureat al unor concursuri naționale derulate la Ploiești, Constanța, Timișoara, Suceava, dar și finalist al competiției "Primăvară la Praga" " ediția din 1988. În anul 2002 a participat la cursurile de orchestră organizate în Catania, Italia. În perioada 2010 " 2011 a fost prim-clarinetist al Orchestrei Simfonice din Amman, Iordania, și profesor de clarinet la Conservatorul din capitala iordaniană. Din 2012 a urmat, vreme de doi ani, cursurile de Master ale Conservatorului Regal de Muzică din Belgia, la clasa prof. Ronald Van Spaendonck. În perioada studiilor din Belgia a susținut numeroase recitaluri și a colaborat cu Orchestra Filarmonicii din Bruxelles.
Mihai Ailenei a urmat cursurile Liceului de Artă "Octav Băncilă" din Iași, la clasa prof. Viorica Musteață, apoi pe cele ale Conservatorului "George Enescu" " specializarea clarinet. S-a perfecționat cu maestrul Aurelian Octav Popa, cu Guy Dangain (profesor la Conservatorul din Paris) și cu L. Vagner. În Germania a participat la cursuri de măiestrie interpretativă cu Stefan Korody și Karl Leister, la Sofia, în Bulgaria, a lucrat cu Petko Radev, iar în Italia a lucrat, în martie 2002, cu Vincenzo Mariozzi. În 1997 a fost semifinalist la Concursul "Pacem in terris", derulat la Bayreuth, în Germania, iar în octombrie 1999 a obținut Premiul I la Concursul Internațional de Interpretare "Musica Contemporanea" din Subiaco, Italia. Din anul 1991 este membru al Trio-ului "Arsis", cu care a susținut peste 200 de recitaluri în țară și în străinătate. În calitate de solist a concertat împreună cu orchestre din România și de peste hotarele țării. Mihai Ailenei este în prezent prim-clarinetist în orchestra Simfonică a Filarmonicii "Moldova" din Iași.
Biletele, în valoare de 20 lei (întreg), 15 lei (pensionari) și 5 lei (elevi/studenți) pot fi achiziționate de la casa de bilete a Filarmonicii, de la Agenția Teatrală sau online.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677