CONCERT SIMFONIC - “Clasici în concert” la Filarmonica “Paul Constantinescu” Ploieşti

09 Oct 2017 09:55
CONCERT SIMFONIC - “Clasici în concert” la Filarmonica “Paul Constantinescu” Ploieşti
Filarmonica “Paul Constantinescu” Ploieşti vă invită joi, 12 octombrie, de la ora 19:00, la un nou Concert Simfonic deosebit, “Clasici în concert”.
Cu un program exclusiv clasic, compus din lucrări de referință ale geniilor Haydn și Mozart, concertul aduce pe scena “Ion Baciu” a Filarmonicii doi instrumentiști de excepție, Mihai Sîrbu și Gabiel Luca, pentru a interpreta Concertul pentru 2 corni și orchestră în Mi bemol major de Joseph Haydn sub bagheta tânărului dirijor Vlad Mateescu, director al Filarmonicii “Paul Constantinescu”.
Publicul va mai putea savura Uvertura Operei „Nunta lui Figaro” dar și Simfonia nr. 40 în sol minor de Wolfgang Amadeus Mozart. Penultima dintre simfoniile lui Mozart și una dintre cele mai cunoscute lucrări de gen din biblioteca de specialitate, “Simfonia 40” în sol minor este reprezentativă pentru întreaga operă a prodigiosului compozitor și prefigurează ceea ce va urma în materie de conținut și tehnică de compoziție în perioada beethoveniană. A fost compusă în 1788 și, chiar dacă se spune că la prima ei audiție însuși autorul ar fi părăsit sala, a ajuns acum să fie una dintre simfoniile favorite ale publicului.
Adăugând la toate acestea măiestria orchestrei simfonice ploieștene, virtuozitatea corniștilor Mihai Sîrbu și Gabiel Luca și talentul dirijorului Vlad Mateescu, obținem rețeta unui concert și a unui act artistic desăvârșit.
Așadar, joi, 12 octombrie, de la ora 19:00, vă așteptăm la Filarmonică pentru a continua seria concertelor simfonice din Stagiunea Aniversară 65.
Biletele sunt disponibile atât online, pe www.filarmonicaploiesti.ro, cât şi la Casa de Bilete a Filarmonicii “Paul Constantinescu” Ploieşti şi la Agentia Teatrală, la prețuri de 20 de lei - întreg, 15 lei - pensionar și 10 lei - elev și student.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8744 0.0000
USD Dolarul SUA 4.1145 0.0000
GBP Lira sterlina 5.3849 0.0000
CHF Francul elvetian 4.5485 0.0000
XAU Gramul de aur 252.5738 0.0000