Concert simfonic dedicat Zilei Unirii Principatelor Române susținut de filarmonica ploieșteană

20 Jan 2020 14:32
Concert simfonic dedicat Zilei Unirii Principatelor Române susținut de filarmonica ploieșteană
Concert simfonic extraordinar joi, 23 ianuarie, dedicat Zilei Principatelor Unite Române. Programul este compus din Poemul "Glasurile Putnei" pentru cor bărbătesc și orchestră cu coarde, de Viorel Munteanu, Variațiuni Rapsodice pe tema "Lie, Ciocârlie" pentru pian și orchestră, de Guy Bacons, "Moment Muzical" pentru pian și orchestră, de Nicolae Kirculescu, "6 Dansuri Populare Românești" pentru nai și orchestră de coarde - Suită de piese românești din secolul XIX pentru nai și orchestră de coarde, de Bela Bartok și Suita "Pintea Viteazul", de Liviu Glodeanu. Soliști vor fi Ioana Maria Lupașcu (pian) și Cornel Pană (nai), iar la pupitrul dirijoral al orchestrei simfonice ploieștene se va afla maestrul Ovidiu Bălan.
Ioana Maria Lupașcu, pe care marele pianist Lazar Berman o descria drept "solistă cu enorme posibilități tehnice și artistice", s-a născut la Brăila, unde a studiat pianul de la vârsta de patru ani cu profesorul Mircea Bogatu. Formarea a continuat la Liceul de Muzică George Enescu din București și apoi la actuala Universitate Națională de Muzică din capitală. După absolvire este admisă la Masterul Virtuosity Level la Conservatoire du Lausanne, Elveția la clasa Prof. JF Antonioli, dar după câteva luni se mută în Italia, unde devine studenta marelui pianist Lazar Berman, la Accademia Europea di Musica. După încheierea masterului de trei ani în Perfecționare Solistică, a continuat să lucreze cu Maestrul Berman până la tragica sa dispariție în 2005, cei cinci ani de studiu cu marele pianist ajutând-o să-și îmbogățească mijloacele de expresie muzicală și să aprofundeze viziunea asupra interpretării solistice. Deși laureată a numeroase concursuri naționale și internaționale, nu s-a simțit atrasă de viața competițională și a început cariera solistică, fiind prezentă pe scene din Italia, România, Elveția , Croația, Slovacia, Belgia, Lituania, Turcia, Spania, Germania.
Cornel Pană este unul dintre cei mai mari naiști români, iar din 2011 este profesor în Elveția, la școala din Goldach. Excelența tehnicii în interpretare este confirmată de cele peste 200 de distincții alături de Orchestra România și dublată de o deosebită capacitate de a compune, recunoscută prin titlul "Mozart Homage". A înregistrat peste 19 CD-uri între anii 1991 și 2005 în România, Franța, Irlanda, Germania, Canada și SUA. Tactul pedagogic completează aceste calificări: după ani de profesorat la Liceul de Muzică "Dinu Lipatti" din București, a coordonat alături de maestrul Gheorghe Zamfir clasa de nai de la Universitatea "Valahia" din Târgoviște și a ținut module la stagiile organizate de Joachim Domide, Joeri Murk și Michael Dinner în Elveția.
Concertul va începe la ora 19.00 în Sala "Ion Baciu" a Filarmonicii, iar biletele, în valoare de 30 de lei (întreg), 20 de lei (pensionari) și 10 lei (elevi/studenți) sunt disponibile la casa de bilete a Filarmonicii, la Agenția Teatrală, în AFI Ploiești și online, pe www.filarmonicaploiesti.ro.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677