CONCERT SIMFONIC din ciclul "Integrala lucrărilor de Richard Strauss", la filarmonica ploiesteana

15 Jun 2018 15:24
CONCERT SIMFONIC  din ciclul "Integrala lucrărilor de Richard Strauss", la filarmonica ploiesteana
Poemul Simfonic "Don Quixote" op. 35 de Richard Strauss în interpretarea soliștilor Georgiana Frîncu - violă și Filip Papa - violoncel, va răsuna în sala "Ion Baciu" joi, 21 iunie 2018, de la ora 19.00. În cadrul Concertului Simfonic din ciclul "Integrala lucrărilor de Richard Strauss" veți mai putea asculta și Suita Simfonică "Uman" de Vasile Marian. La pupitrul dirijoral al orchestrei simfonice se va afla maestrul Radu Postăvaru.
Violista Georgiana Frîncu este absolventă de Master la Universitatea Națională de Muzică din București, Facultatea de Interpretare Muzicală. În prezent este Director Artistic al Filarmonicii ploieștene, șef al partidei de violă a Orchestrei Simfonice și membră a cvartetului Filarmonicii ploieștene - Chronos.
Cel de-al doilea solist al serii, timișoreanul Filip Papa, a absolvit Conservatorul "George Enescu" din Iași, la clasa prof. Dan Prelipcean, iar în 1988 a fondat Cvartetul "Ad libitum" al Filarmonicii din Iași, ansamblu cameral împreună cu care a obținut numeroase premii naționale și internaționale. A colaborat cu foarte mulți interpreți de prestigiu și cu diferite ansambluri de renume și a susținut nenumărate concerte în calitate de solist atât în țară - la Timișoara, Iași, Cluj-Napoca, Piatra Neamț etc., cât și în străinătate, cântând în Elveția și în Germania. Din 1991 este solist instrumentist în orchestra simfonică a Filarmonicii Moldova din Iași.
Programul serii va fi deschis de Suita Simfonică "Uman" de Vasile Marian, lucrare urmată de Poemul Simfonic "Don Quixote" op. 35 de Richard Strauss. Acesta din urmă a fost compus în anul 1897, la München, iar prima audiție a avut loc cu Orchestre de Gürzenich, la Collogne, în 8 martie 1898, cu Friedrich Grützmacher - solo de violoncel și Franz Wüllner - la pupitrul dirijoral. Este bazat pe capodopera literară a lui Miguel de Cervantes, "El ingenioso hidalgo don Quijote de la Mancha", publicat în anul 1605 și tradus astăzi în numeroase limbi.
Biletele se găsesc la Casa de Bilete a Filarmonicii, Agentia Teatrală și on-line pe www.filarmonicaploiesti.eu la prețuri de 20 de lei - întreg, 15 lei - pensionar și 5 lei - elev și student.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677