CONCERT SIMFONIC „Gala tinerilor soliști și dirijori”

05 Feb 2018 10:16
CONCERT SIMFONIC „Gala tinerilor soliști și dirijori”
În plină stagiune aniversară, Filarmonica “Paul Constantinescu” Ploiești continuă să susțină tinerele talente, artiști aflați la început de drum a căror carieră concertistică se anunță a fi de mare success. Cu o orchestră simfonică de talie internațională, ne bucurăm să fim alături de astfel de muzicieni.
„Gala tinerilor soliști și dirijori” va avea loc marți, 6 februarie, de la ora 19:00 în sala de concerte “Ion Baciu”.
Soliștii Andrei Văleanu – clarinet, Leonard Șarpe – pian și Ștefan Voinic – clarinet alături de orchestra noastră simfonică și dirijorii Sergiu Spiridon și Aurel Bălae vor interpreta Uvertura „Ruslan și Ludmila” de Mikhail Glinka, Concertul nr. 2 în do minor, op. 18 pentru pian și orchestră al lui Serghei Rachmaninov, Concertul pentru două clarinete și orchestră nr. 2 semnat de Felix Mendelssohn precum și selecțiuni din Suitele „Carmen” nr. 1 și 2 de Georges Bizet.
În timp ce soliștii intrumentiști sunt încă studenți la Universitatea Națională de Muzică din București, tinerii dirijori prezenți pe scenă în cadrul Concertului Simfonic de marți, 6 februarie, au făcut déjà primul pas în carieră.
Sergiu Spiridon este artist instrumentist al partidei de vioara I în orchestra Filarmonicii “Mihail Jora” din Bacău, dar pasiunea pentru dirijat l-a făcut să ajungă la pupitrul orchestrei simfonice. Maestrul Ovidiu Bălan i-a deschis calea către această lume, iar Dumitru Goia i-a revelat o nouă viziune asupra modului de a dirija.
Aurel Bălae revine la Filarmonica din Ploiești după ce în Stagiunea 2016-2017 s-a aflat la pupitrul aceleiași orchestre alături de maestrul său, Victor Dumănescu în concertul simfonic “Maeștri și discipoli”, proiect ce aduce laolaltă pe scenă profesorul și elevul.
Biletele sunt disponibile atât online pe www.filarmonicaploiesti.ro cât şi la Casa de Bilete a Filarmonicii “Paul Constantinescu” Ploieşti şi la Agenția Teatrală, la prețuri de 20 de lei - întreg, 15 lei - pensionar și 10 lei - elev și student.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
REGRETE ETERNE DL PROFEOSR GABOR SORIN
La munca cand naiba va duceti ?? Ca doar pe dn1 stati non stop Poluati zona rau ..cica covid
De ce nu mai functioneaza telecabina Busteni-Babele pentru publicul larg? 1) Pe data de 31 decembrie 2020 la ora 8:45 telecabina nu functiona si soferii de trasee cu masini 4X4 mi-au comunicat ca nu circula din cauza vantului. Am urcat pe Jepii Mici si am ajuns pana pe creasta. In jurul pranzului o telecabina a urcat sus la Babele. Pe creasta adia vantul din cand in cand...nu batea tare. Deci a fost un pretext "motivul" de vant puternic, avand in vedere ca am testat singura si o telecabina a urcat. 2) Pe 31 seara si pe data de 1 ianuarie toats ziua am sunat de mai multe ori la numerele de telefon afisate (atat cel de fix unde nu raspundea nimeni, cat si cel de mobil care era inchis). 3) Pe 2 ianuarie la 15:35 o telecabina cu cateva persoane (printre care si un copil cu geaca roz si caciula alba) a urcat pana la Babele. Telecabina teoretic iar nu circula din cauza vantului. In dimineata zilei de 2 ianuarie o prietena de-a mea incercat sa vorbeasca cu 2 persoane de la telecabina, li s-a adresat, dar persoanele respective au intors capul...si la telefon in continuare nu raspundea nimeni. De ce nu mai circula telecabina pentru publicul larg si nici nu raspunde nimeni la telefon sau fata in fata cand ii intrebi? Mentionez ca am poze si filmulete.
Lacrimi,lacrimi ! Odihna vesnica ! Respect pentru tot ! Un DOMN,un OM, un PROFESIONIST cu o modestie si o blandete cum rar mai intalnesti !! Drum lin catre stele DOMNULE DOCTOR !!
SARBATORI FERICITE ! DORESC SA PARTICIP CA ASISTENT MEDICAL SI SA SUSTIN SISTEMUL MEDICAL IN EFORTUL DEPUS PENTRU SANATATEA POPULATIEI
Curs valutar
EUR Euro 4.8737 0.0009
USD Dolarul SUA 4.0172 0.0114
GBP Lira sterlina 5.4853 0.0155
CHF Francul elvetian 4.5274 0.0174
XAU Gramul de aur 239.4568 2.5767