CONCERT SIMFONIC „Gala tinerilor soliști și dirijori”

05 Feb 2018 10:16
CONCERT SIMFONIC „Gala tinerilor soliști și dirijori”
În plină stagiune aniversară, Filarmonica “Paul Constantinescu” Ploiești continuă să susțină tinerele talente, artiști aflați la început de drum a căror carieră concertistică se anunță a fi de mare success. Cu o orchestră simfonică de talie internațională, ne bucurăm să fim alături de astfel de muzicieni.
„Gala tinerilor soliști și dirijori” va avea loc marți, 6 februarie, de la ora 19:00 în sala de concerte “Ion Baciu”.
Soliștii Andrei Văleanu – clarinet, Leonard Șarpe – pian și Ștefan Voinic – clarinet alături de orchestra noastră simfonică și dirijorii Sergiu Spiridon și Aurel Bălae vor interpreta Uvertura „Ruslan și Ludmila” de Mikhail Glinka, Concertul nr. 2 în do minor, op. 18 pentru pian și orchestră al lui Serghei Rachmaninov, Concertul pentru două clarinete și orchestră nr. 2 semnat de Felix Mendelssohn precum și selecțiuni din Suitele „Carmen” nr. 1 și 2 de Georges Bizet.
În timp ce soliștii intrumentiști sunt încă studenți la Universitatea Națională de Muzică din București, tinerii dirijori prezenți pe scenă în cadrul Concertului Simfonic de marți, 6 februarie, au făcut déjà primul pas în carieră.
Sergiu Spiridon este artist instrumentist al partidei de vioara I în orchestra Filarmonicii “Mihail Jora” din Bacău, dar pasiunea pentru dirijat l-a făcut să ajungă la pupitrul orchestrei simfonice. Maestrul Ovidiu Bălan i-a deschis calea către această lume, iar Dumitru Goia i-a revelat o nouă viziune asupra modului de a dirija.
Aurel Bălae revine la Filarmonica din Ploiești după ce în Stagiunea 2016-2017 s-a aflat la pupitrul aceleiași orchestre alături de maestrul său, Victor Dumănescu în concertul simfonic “Maeștri și discipoli”, proiect ce aduce laolaltă pe scenă profesorul și elevul.
Biletele sunt disponibile atât online pe www.filarmonicaploiesti.ro cât şi la Casa de Bilete a Filarmonicii “Paul Constantinescu” Ploieşti şi la Agenția Teatrală, la prețuri de 20 de lei - întreg, 15 lei - pensionar și 10 lei - elev și student.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8746 0.0009
USD Dolarul SUA 4.1456 -0.0166
GBP Lira sterlina 5.3917 0.0082
CHF Francul elvetian 4.5464 -0.0019
XAU Gramul de aur 254.7806 -0.5218