Consiliul Județean Prahova cere operatorilor de transport revenirea la vechile tarife

11 Sep 2019 15:57
Consiliul Județean Prahova cere operatorilor de transport revenirea la vechile tarife
După ce în ultima vreme prahovenii au reclamat faptul că tarifele la biletele eliberate pentru mijloacele de transport în comun, la nivelul județului, au fost majorate, Consiliul Județean Prahova a venit astăzi cu precizări.
"Transportul rutier contra cost de persoane prin servicii regulate, la nivel județean, intră în sfera de competență a Ministerului Transporturilor și a consiliilor județene, potrivit Ordonanței Guvernului nr. 51/2019, pentru modificarea și completarea unor acte normative în domeniul transportului de personae.
Conform acestei ordonanțe, Consiliul Județean Prahova aprobă sau modifică tarifele propuse de către operatorii economici pentru serviciile de transport județean, după depunerea unui studiu de fundamentare (conform art. 8, lit. o)", se arat într-un comunicat de presă al CJ Prahova.
Consiliul Județean Prahova a constat faptul că, în ultima perioadă, mai mulți operatori de transport județean au decis să majoreze prețul biletelor de călătorie, fără a comunica în prealabil acest lucru, dar mai ales fără a-și justifica această decizie prin creșterea calității serviciilor.
Potrivit CJ Prahova, operatorii de transport nu au anunțat și nici nu au fundamentat majorarea prețurilor biletelor de călătorie, aceasta fiind o decizie unilaterală.
"Pentru a intra în normalitate, Consiliul Județean Prahova cere operatorilor de transport revenirea la vechile tarife aprobate prin Hotârârea Consiliului Județean Prahova nr. 40/2014. Totodată, Consiliul Județean Prahova susține necesitatea îmbunătățirii serviciului de transport și așteaptă ca operatorii să ofere servicii de calitate în beneficiul cetățenilor, cărora administrația județeană dorește să le asigure un transport la standarde europene și la costuri corecte", se mai precizează în comunicatul citat.

foto ilustrativ https://www.viata-libera.ro

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677