Consiliul Județean Prahova intenționează să ia Casa Căsătoriilor din Ploiești

31 Jul 2020 18:34
Consiliul Județean Prahova intenționează să ia Casa Căsătoriilor din Ploiești
Consiliul Județean Prahova vrea să ia Casa Căsătoriilor din Ploiești, anunță Bogdan Toader, președintele CJ Prahova.
*La nivelul Consiliului Județean Prahova, reîncepem demersurile pentru a aduce în patrimoniul public una dintre cele mai frumoase clădiri ale Ploieștiului, care, din păcate, de atâția ani, este lăsată în paragină de proprietar, se devalorizează și se deteriorează pe zi ce trece. Considerată o clădire emblematică pentru Ploiești, pe vremuri fiind locuința lui Radu Stanian, Casa Căsătoriilor a rămas în memoria multor ploieșteni ca fiind locul unde, aproape 40 de ani, și-au legat destinele mii de tineri*, a specificat Toader.
Banii necesari reabilitării ar urma să provină de la UE, având în vedere că se redeschide Axa 5.1, pentru reabilitarea patrimoniului cultural.
În funcție de expertiza făcută de evaluator se va analiza oportunitatea achiziționării și convertirii în muzeu a acestui imobil. Aici ar urma spă fie relocat Muzeul Ion Luca Caragiale.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Felicitari
Felicitari.Va asteptam si la Campina
Felicitari Primarului si celor implicati in realizarea HELIOPORTULUI! Sant din Sinaia, nascuta in acest oras cu parinti din acest oras, si ma bucur pentru orice realizare pentru Sinaia! Dumnezeu sa binecuvanteze acest oras si locuitorii sai!
Buna ziua!De ce se acordă acest ajutor numai părinților cu copii pana la 6 ani,copiii pana la 8 -9 ani,pot ramane singuri in casa?Multumesc!
Traiesc in UK si sunt uimit de modul incare se preda in scoli.La noi de ce nu se poate? Aptitudinile unui copil se vad clar din primii ani de scoala.Acesti copii trebuiesc intreptati catre acestea si vor fi buni profesionisti in ceea ce fac.In RO toti elevii trebuie sa invete,sa invete ,sa invete ! Degeaba bagi mate-fizica in acel copil sau..si alte materii daca acelui copil nu-i place ! Parerea mea!
Curs valutar
EUR Euro 4.8347 -0.0012
USD Dolarul SUA 4.1033 -0.0096
GBP Lira sterlina 5.3722 0.0020
CHF Francul elvetian 4.4909 0.0026
XAU Gramul de aur 262.6798 -6.0223